Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért mondják (kb 35-50...

Miért mondják (kb 35-50 évesek) hogy a fiatalok nem lehet semmi gondjuk, bajuk?

Figyelt kérdés

Azt mondják az idősebbek hogy ne mondjak semmit mert nekem semmi bajom,problémám nem lehet mert még fiatal vagyok,és még(sajnos)szülőkkel élek.

24/L

2012. jan. 23. 19:48
 1/9 anonim ***** válasza:
83%
Ez egyszerű: mert mindenki a saját problémáját érzi a legnehezebbnek. Főleg az idősebbek. Ők úgy érzik, hogy megjárták már a poklok poklát, de te még csak kóstolgatod az életet. Holott sokszor látni ennek ellenkezőjét, hogy valaki 20 évesen több dolgot élt át, mint más 80 évesen.
2012. jan. 23. 19:51
 2/9 Mirk ***** válasza:
75%

Azért mert buták és nem gondolkodnak. Eszükbe sem jut, hogy milyen szerencsések amiért van házuk, családjuk, munkájuk.

Nem gondolnak bele, hogy ma Magyarországon egy fiatalnak esélye sincs saját házra, rosszabb esetben még munkája sem lesz.

2012. jan. 23. 19:53
 3/9 Mirk ***** válasza:
72%

Hozzátenném még, hogy általában a nyugdíjasok ilyen kedvesek. Persze egyikük sem hajléktalan és több nyugdíjat kapnak, mint amennyi a bére annak aki egy gyárban dolgozik 4 műszakban.

Én egyébként vidéki vagyok és egy éve munkanélküli.

2012. jan. 23. 20:03
 4/9 DarkChii ***** válasza:
70%
Hát igen... Ez nagyon rossz érzés tud lenni. Én is meg szoktam kapni... De ami a legjobban zavar az az, hogy a szüleim sem látják ezt be. Ők csak annyit látnak, hogy minden hétköznap reggel fél8-kor elindulok dolgozni, este fél7-kor meg hazaérek, szombat déltől (merthogy addig dolgozom) vasárnap estig meg élem világom. De az már senkinek sem jut eszébe, hogy én ezt a minimálbérért csinálom végig minden egyes héten, amiből aztán rohadtul nem lehet félretenni (ja, és felsőfokú végzettségem van). A barátomat hetente 2 napra látom, mert másik városban kapott munkát, szeretnénk összekötni az életünket, elköltözni saját házba, ésatöbbi, ami az élethez hozzátartozik... De most erre esélyünk sincs. A negyvenes-ötvenes-hatvanas korosztálynak már párja van jó esetben, gyermekei, háza... Nekünk mindez csak álom. Azt hiszem, könnyebb nekik mindebbe nem belegondolni. Pedig milyen jólesne néha egy kis együttérzés, ha nem is segítség...
2012. jan. 23. 21:08
 5/9 A kérdező kommentje:
Nagyon igazatok van,már egy kicsit elegem van belőle hogy ilyeneket mondanak,miközben nekik már megvan mindenük,nekünk meg nincs és lehet nem is lesz(ház,gyerek).Nekünk nem lehet problémánk a munkahelyen,otthon,sehol.
2012. jan. 24. 18:33
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem nem mondják :) Próbálnák meg :D
2012. jan. 29. 18:42
 7/9 anonim ***** válasza:
Én akkor keseredek el amikor idősebb rokonok, azt hányják az ember szemére, hogy 22 évesen otthon merek még lakni a szüleimnél( szüleimnek szerint a tanulás a legfontosabb). Meg ha egyetemre járok, miért nem dolgozok mellette. Hát én megpróbáltam, 1 munka lehetőség volt, de azt várták el, hogy 4 munkanapot 8-4-ig ledolgozzam. Ezt hogy lehet nappali suli mellett? Úgy hogy bejárok órákra és nem bukom semmiből? Sehogy...Szórólapozást is vállaltam, 2 napra hívtak 1 hónap alatt, 1500Ft-ot kerestem. Ez semmire sem elég :(
2012. jan. 29. 19:56
 8/9 anonim ***** válasza:
Sztem azért, mert egyszerűen csak irigyek. Elfelejették, hogy ők is voltak fiatalok, amikor "semmi" bajuk sem volt.
2012. jan. 29. 21:10
 9/9 anonim ***** válasza:

Inkább elfáradtak már.

Sok fiatalnak van problémája, nincs munkahely, nincs lakás megoldási lehetőség, nem valami jók a párkapcsolatok, nem mernek gyereket vállalni, sokaknak az egészsége sem tökéletes, pénz alig van, minden drága. Azért vannak 35-50 évesek sőt idősebbek akik ezt belátják és már mondogatják hogy bizony-bizony a mostani fiataloknak semmi lehetőségük. Persze vannak olyanok akik csak magukkal foglalkoznak, valószínűleg, mert elfáradtak, belefáradtak a mai világba, nekik sincs semmi lehetőség és semmi ami feltöltse a lelküket.

2012. jan. 29. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!