Miért mondják azt a fiatalok (leginkább) hogy adom, adta, adja stb? Engem eléggé idegesít.
Mostanában elég gyakran hallom ismerősöktől h pl.megyünk inni? válasz: Én adom! Vagy csak h továbbvigyem a példát " "A múltkori piálás nagyon adta". Na most qurvára idegesít ,ti hogy vagytok vele,csak engem idegesít??
Egyébként honnan jött ez a hülye "szokás"
én adom! - szerintem jó ötlet!/nekem tetszik! stb.
nagyon adta - nagyon jó volt, tetszett stb.
szerintem ez igazán jó kis duma. valószínűleg aki használja, szintén ezt gondolja..
Mondjuk olyat még nem hallottam hogy: Én adom. az nem annyira szimpi,de nekem tetszik ez a: "hát ez nagyon adta" szöveg :)
Nyelvújítás forever :) Ha nem tetszik, te ne használd, de ez már eléggé beépült a fiatalok nyelvhasználatába úgy hogy kb el kell fogadni.
Ez a szokás egy netes szlengből jött, játék közben szokták mondani pl hogy végre beadta. Például van mikor fejbe lövöd az enemyt és mégsem adja be a fejest, következőre meg beadja. Vagy ha jumpolsz cod2-ben és sokáig nem adja a 260-as gapot de aztán beadja akkor örülsz a fejednek.
Na kb innen ered:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!