Szólnál a szüleidnek vagy hallgatnál?
Nagytatám egy elég nagy összegű takarékszámlát szeretne nyitni a lányomnak,ha nagykorú lenne felvehetné(most 2éves).
Ez eddig szép és jó,de azt mondta ne áruljam el a szüleimnek mert balhé lesz.Van egy öcsém akinek nincs gyereke,igy nyilván neki nem nyit számlát ez logikus.Anyuék ezen tuti kiakadnának hogy ez igy igazságtalan és megint összevesznének a tatával.
Most mit csináljak,ha elmondom balhé lesz ha nem mondom el az olyan mintha hazudnék,eltitkolnék valamit.
Azért problémázok ezen a szólni vagy nem szólni dolgon mert kb kismillioszor hallottam ezt a tatáéktól,hogy ne szólj anyádéknak de én mindig szóltam eddig.Ebben nőttem fel,mindig én kaptam az öcsém semmit.Ha kaptam egy cipőt a tatáéktól akkor anyuék megvették ugyan olyan értékben az öcsémnek,szóval amit én kaptam a tatáéktól azt öcsi megkapta anyáéktól.ha pénzt kaptam felét adtam öcsinek,ezt a tatáék soha nem tudták meg mert akkor én sem kaptam volna.Igy probálták anyuék kompenzálni azt hogy én kapok,öcsi meg nem.
Ha most ez a péz az enyém lenne ugyanugy szólnék és feleznénk de ez nem az enyém,és rizikós szólni mert ha összebalhéznak és a tata meggondolja magát a saját gyerekemtől veszem el a pénzt ami nagy korában igencsak jól jönne.
Kedves kérdező:
Az utolsó hozzászólásoddal meg is válaszoltad a kérdésed. Kockáztatnál egy családi balhét a gyereked boldogulása ellenében?
Az öcséd sajnos így járt, nem tehetsz róla, hogy téged jobban szeretnek a nagyszüleid. Ráadásul nem is te kaptad a pénzt, a lányod jövőbeni boldogulását meg csak nem akarod kockáztatni egy "jaj, most mi lesz szegény öcsémmel" dilemma miatt.
Azt javaslom tartsd a szád, mert - mint azt már írták előttem is - úgy sem fog senki rákérdezni.
hát az még 16 év...
szard le, ha kiderül, megmondod, hogy megkért, hogy tartsd titokban, nehogy már ne tudd teljesíteni egy öregember kérését, lehet hogy ez az utolsó kívánsága.
és ha összevesznek akkor mi van, majd lehiggadnak, nem a te dolgod. a lányodnak lesz jobb ezzel, ha elszólod magad, lehet annyira összevesznek, hogy mégsem kap pénzt a lányod, felnőttkorában meg majd bánod, amikor kiderülne és továbbtanulna, és lehet, hogy nem lesz miből.
nem igaz, hogy nem tudod tartani a szád, felnőtt vagy, mondom, ha kiderül, megmondod, hogy az volt a kívánsága, hogy maradjon titokban és ennyi. miért vernéd át a nagyapád, aki csak segíteni szeretne a gyerekednek....
30N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!