Miért mondják hogy "zsidó feje" van? A barátomnak nagy az orra és a szüleim ezt mondták rá.
Attól, mert nagy az orra, még nem biztos, hogy zsidó.
Meg lehet ismerni a zsidókat, mert tagadhatatlanul van egy "zsidó arctípus", ahogy skandináv is, és germán is, és mediterrán is, de a nagy orr önmagában még nem zsidós.
Amúgy több típusú zsidó arc van.
Nekem apukámra mondták mindig, hogy úgy néz ki, mint egy "beduin", nem vicc, tényleg ezt mondták, ami igaz is.
Az anyukája ágán van benne zsidó vér, tehát mamámtól jön ez a mediterrános vonulat.
De ő például nem az a tipikus nagy orrú zsidó, mint pl. a vörös Kabos volt.
Úgyhogy a nagy orr önmagában nem utal zsidóságra.
A siketek jelnyelvében is kampós orr mutatásával jelölték a zsidókat: [link]
A tesóm gyerekének pedig olyan arca és ferde szeme van, mintha ázsiai lenne, pedig nincs ázsiai felmenője. Rá sokszor mondták, hogy tiszta kínai, mégsem sértődött meg rajta.
Kedves Kérdező...meg ne sértselek - de önkéntelenül is jön a kérdés: hány éves vagy..hol élsz? Úgy értem: kis- vagy nagyvárosban, egészen kis településen? Talán ennek sincs azonban különös jelentősége, hisz mindenütt ugyanúgy jelen van a média, az internet..
Ezt csak azért mondom, mert nagyon meglepett, hogy te a zsidósághoz tartozókat egyszerűen egy vallás híveiként "könyvelted el". Azon töprengek: hogy-hogy nem gondoltad, hogy ők valójában egy nép...az államuk határán kívül pedig népcsoport. Lehetséges, hogy ma Magyarországon van fiatal, aki ne tudna Izrael állam létezéséről, konfliktusos helyéről/helyzetéről a Közel-Keleten? Örülnék, ha választ kapnék tőled, mert tanácstalan vagyok...igazán. Előre köszönöm.
mert nagy az orra és sok pénze van
a house sorozatban mindennapos a zsidó viccek
elöbb volt népcsoport aztán vallás.
innen jön a különbség.
zsidóként mondom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!