A férjem török, én magyar vagyok. Mi legyen a gyerek neve?
Két neve lesz a gyerkőcnek. A török nevet a párom választja, a magyart én. Olyasmit szeretnék, ami igazán magyar eredetű, vagy jelentésű. (Az Attila kilőve, mert az a törökben is van Atillaként.)
Lány és fiú nevek egyaránt jöhetnek.
Köszi.
Sziasztok!
Köszi a válaszokat! Igazatok van, a hangzás (kvázi összhatás) is nagyon fontos.
Ha ez segít, akkor fiúban a Harun, Aykut, Ismail jöttek szóba, lányban az Ceylin (dzs-vel), Leyla, Aylin, Zeynep. (Ha a Zeynepet választja, akkor főbe lövöm magam. Ezzel a lehetőséggel ne is számoljunk.)
Harun Árpád
Aykut Zsigmond
Aylin Veronika
Leyla azért jó, mert magyarul is használható!
Leyla Boglárka
Leyla Réka
Leyla Írisz
Leyla Iringó
Leyla Pálma
Aylin Csenge
Aylin Pálma
Szerintem a Ceylin is szörnyű, kiejteném.
Ismail Áron
A többihez ötletem nincs
Köszi minenkinek! Nagyon jó tippeket adtatok.
Annak a hozzászólónak üzenem, akinek nem tetszik a Ceylin, hogy tulajdonképpen én még egy olyan török női nevet sem hallottam, ami kifejezetten tetszett volna. Amiket leírtam (pl. Ceylin) azok a "még elmennek" kategória. :)
De, hogy sokkoljalak, hallottam olyanokról, hogy Betül, Bülbül, Ülkü, stb... Uhh. Iszonyat.
Ceylin Anna?
Csak eszembe jutott egy a Ceylin-hez is.
Szerintem amúgy a Leyla és az Aylin teljesen használható nevek, próbáld a Leyla felé terelgetni, mert az gyönyörű!
Azért karunk 2 nevet, mert így ő döntheti el, hogy melyiket használja. Hivatalosan kettő lesz, de majd ő dönti el, hogy melyiket használja bemutatkozáskor.
Ha Törökországban nem akar magyarázkodni, akkor csak a török nevét használja. De ha büszke lesz a magyar származására, akkor azt használja.
Hasonló cipőben vagyok, csak nekem a férjem arab, nem török. Súlyosbítja a dolgot, hogy 37 hetes terhes vagyok és még nem tudtunk választani :D Viszont leszűkült a kör, lány név nekünk nem kell, mert tudjuk, hogy fiú lesz :)
Én letöltöttem az összes magyar fiúnevet, töröltem amiben van ékezet, dupla betű illetve arabul valami hülyeséget jelent. Nem akarom, hogy kint ne tudják soha kimondani szegénynek a nevét. Cserébe az arab neve is olyan lesz, aminek a kimondása itthon nem okoz nehézséget. Aztán töröltem ami abszolút nem tetszik. Maradt kb 2 oldalnyi. Ebből lehet illesztgetni az arab név mellé :)
Hát hajrá sorstárs :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!