A férjem török, én magyar vagyok. Mi legyen a gyerek neve?
Figyelt kérdés
Két neve lesz a gyerkőcnek. A török nevet a párom választja, a magyart én. Olyasmit szeretnék, ami igazán magyar eredetű, vagy jelentésű. (Az Attila kilőve, mert az a törökben is van Atillaként.)
Lány és fiú nevek egyaránt jöhetnek.
Köszi.
2012. jan. 20. 12:27
1/37 anonim válasza:
Levente, Álmos, Előd, Lehel stb
Emese, Etel
2/37 anonim válasza:
Jumurdzsák :D Ne haragudj, nem hagyhattam ki. Egyébként itt tudsz válogatni, ezek elvileg mind magyar eredetű fiúnevek. [link]
4/37 anonim válasza:
Hát... Egy ősmagyar kereesztnév nem tudom mennyire passzol egy török mellé... Jó lenne tudni, hogy mit választ a párod
5/37 anonim válasza:
Hajnalka, Emőke, Emese, Virág, Csilla, Ibolya, Boróka, Csenge...
6/37 BlackSword válasza:
Mondjuk török eredetű magyarosodott nevek...
7/37 anonim válasza:
Összességében lenne fontos a név hangzása, amihez lényeges, hogy mi a vezetékneve, illetve az apuka által választott török keresztnév. Mindenképpen olyan magyar nevet választanék, ami nem rí ki nagyon az egészből, különben a végén olyan lesz az összhatás, mint a "Szabó Dzsenifer" és társainak, csak fordítva (külföldi vezetéknév, magyar keresztnév).
8/37 anonim válasza:
ma 12:47
A gyros görög étel, te nagyon okos.
9/37 anonim válasza:
Szerintem legyen Szelim János, és akkor amikor az Egri csillagokat veszik, teljesen tudathasadásos lesz. :)
Az a baj, hogy tudni kéne, mik jöttek szóba török névnek, akkor ahhoz választhatunk.
10/37 anonim válasza:
Árpád-ot még nem mondta senki? Akkor mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!