1 Magyarorszagon elo nem magyar allampolgaru parnak, ha kisbabaja szuletik akkor a gyerek megkapja a magyar allampolgarsagot vagy a szulei allampolgarsagat kapja?
Figyelt kérdés
koszonom a valaszokat:)2009. dec. 17. 11:01
1/11 anonim válasza:
a Magyarországon született baba szülei állampolgárságát kapja külföldi szülők esetén, kivéve, ha az egyik szülő magyar állampolgár, vagy ha a szülő Magyarországon élő hontalan, vagy olyan talált gyermek esetén, ahol a szülők ismeretlenek - ezekben az esetekben megkaphatja a magyar állampolgárságot
2/11 anonim válasza:
Az első jól írta.A egyik szülő sem magyar állampolgár akkor a születendő gyermek sem lesz az.Csak annyi ,hogy a születési anyakönyvi kivonatában egy magyarországi város lesz megjelölve.Pl:születési helye: Budapest XII.
3/11 anonim válasza:
Nahát! én úgy tudtam, automatikusan megkapja a m.áp-ot.
4/11 anonim válasza:
Nem kapja meg a magyar állampolgárságot, mert a magyar törvények szerint a vérségi elv számít, tehát aki magyar állampolgár, annak a gyermeke jogosult a magyar állampolgárságra, míg aki nem magyar állampolgár, nem kaphatja meg a születendő gyermeke sem az állampolgárságot. Tehát a szülők állampolgárságát fogja kapni, amit az adott ország magyarországi konzulátusán tudnak a szülők intézni. Minden országban mások a törvények, pl. az USA-ban területi elv érvényesül, tehát nemcsak az amerikai gyerekei amerikaiak, hanem akárki, aki ott születik, míg Mo-n csak az lesz magyar állampolgár, akinek vannak magyar felmenői.
5/11 anonim válasza:
Igazuk van az első 2-nek.Az én barátom Romániában született,mert a szülei ott éltek,de magyarok voltak.És így ő is magyar lett,csak külföldi születési hellyel.A személyiében is a külföldi neve van a városnak beírva.
6/11 anonim válasza:
Nekem ápr. született a kisfiam itt Budapesten. Párommal mind a ketten román állampolgárok vagyunk,így a gyerek állampolgársága (előre ismeretlen majd miután a nagykövetség kiad egy igazolást hogy a szülők román állampolgárok) akkor automatikusan román állampolgár lesz!!De semmiképp nem magyar!!!
7/11 anonim válasza:
de durva.
És ha a szülők kérik, h legyen már magyar állampolgár akkor se? Nem is kérhetik?
Már bocs a kérdésben kérdésért.
8/11 anonim válasza:
13:53: nem, kérni ilyet nem lehet, mert a leszármazás elvét alkalmazzák Mo-n. Tehát csak magyar állampolgár gyereke lehet magyar. Legalább egyik szülőnek magyarnak kell lennie ahhoz, hogy állampolgárságot kapjon a gyerek. Ezek igen komoly dolgok, nem úgy van, hogy kéri és megadják. Egyébként ezt azért csinálják, hogy ne az legyen, hogy bárki bárhol szül és akkor állampolgár lesz, mert akkor jogokat is kap. A legtöbb országban nagy komoly feltétele van az állampolgárrá válásnak.
9/11 A kérdező kommentje:
koszonom szepen a valaszokat:)
2009. dec. 17. 17:04
10/11 anonim válasza:
Amugy meg tiszta szegyeny, hogy egy 3 magyar szot se tudo kinai bevandorlo azonos banasmodban reszesul, mint pl. egy Kovacs Zoltan nevezetu magyar anyanyelvu kulfoldi magyar, akinek a papirjaba az van irva, hogy allampolgarsaga: SZERB. Es innentol kezdve ugy kezelik, mintha egy harmadik vilagbeli bevandorlo lenne. Csak szerintem nincs ez igy jol?
Bocs a felig-meddig offtopik hozzaszolasert...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!