Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fiatal hazasok kisgyerekkel!...

Fiatal hazasok kisgyerekkel! Mennyire segitenek be a szuleid es a parod szulei?

Figyelt kérdés
Es hogyan? Gyereknevelesben, anyagiakban?
2012. jan. 19. 09:26
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Nem mondom a ferjemnek, tudom hogy faj neki is nagyon,ez van. nalun is van ugy hogy anyum kerdi hogy anyosomek segitenek e? Ok is hoznak mindig valamit, szeretik az unokajukat is, csak ok elvannak ketten az o dolgaikkal es ennyi, ez zavar,de nekik soha nem mondtam semmit es nem is fogok.

A kislanyomnak is mindig jot mondok a nagyszulokrol, nem nevelem ellenuk.

2012. jan. 19. 10:03
 12/19 anonim ***** válasza:

Anyukám hetente 2X átjön, kicsit segít a házimunkában, ami éppen kézreesik, azt megcsinálja, és amikor ittvan, ő büfiztet, ő pelenkáz, ő altat.

Néha hoz egy csomag pelenkát ajándékba, vagy néhány babaruhát, de effektív pénzt nem kapunk tőle.

2012. jan. 19. 10:30
 13/19 anonim ***** válasza:

Párom szülei közel laknak, anyukája hetente 1x átjön, de nem segít csak babázik.Ha hétvégén megyünk, akkor viszont külön főz nekünk másnapra is.

Az én szülei messze laknak. 4-6 hetente 1 hetet ott vagyok a babával, ilyenkor nem fogadnak el pénzt, max néha én vásárolok, de semmi extra. Amikor anyukám jön hozzánk, akkor elmegy vesz tisztítószert, háztartási dolgokat stb.

Babafelügyeletet vállal anyósom bármikor, ha pedig anyukáméknál vagyunk, és valaki otthon van, akkor szinte csak etetni kapom meg a picit :-)

2012. jan. 19. 10:57
 14/19 anonim ***** válasza:
Szüleim messze laknak és még dolgoznak. Anyagilag segítenek,másképp nem tudnak. Anyósék nem olyan messze, és nyugdíjasok,de jobban élvezik sétálgatva, ücsörögve tölteni a nyugdíjaséveiket, az unokáik felé igen ritkán néznek. A lakáshozjutásban támogattak, de volt miből. Azóta anyagilag nem, de időt sem pazarolnak unokákra...Én sokkaljobban örültem volna, ha nem adnak semmit, de szeretik a gyerekeket.
2012. jan. 19. 13:31
 15/19 anonim ***** válasza:
Az én szüleim és a pároméi is sokat segítenek. Alapból anyósék biztosítják a lakhatásunkat, így szinte minden nap felmegy a gyerek egy órát a mamához, ha vigyázni kell rá, akkor is lehet rá számítani. Ugyanúgy az én anyukámra is, főleg akkor segítettek sokat, amíg egyetemre jártam egy másik városba. Mindketten adnak a kertből gyümölcsöt-zöldséget, szüleimtől kapunk húst és mézet is. Konkrétan pénzt csak akkor, ha valami nagyobb kiadásunk van, és mi nem tudnánk finanszírozni, pl. autó javíttatás. Kisebb dolgokat is kapunk hébe-hóba ajándékba (harisnyát, édességet, gyümölcslevet).
2012. jan. 19. 14:44
 16/19 anonim ***** válasza:
Mi már nem vagyunk "fiatal" házasok, de 2 éves a kislányunk. Szülés után édesanyám átjött hozzánk, eredetileg úgy volt, hogy 2 hétig marad, de nagyon beteg lettem, így a 2 hétből 5 hónap lett. Szerencsére már nyugdíjas és akkor egyedülálló volt. Szinte mindent ő csinált, nekem csak a kicsivel kellett foglalkoznom, de még abban is sokat segített. Azóta is jön minden héten, olyankor kicsit lazíthatok, besegít a háztartásba is. Hozzá kell tennem neki egyszem unokája a lányunk. Anyagilag is sokat segít nekünk. Egy angyal, na. Édesapám ritkábban jön, kb. 1-2 havonta. Férjem édesanyja is ritkábban jön, inkább csak akkor, ha megkérjük, mert vigyázni kell a kicsire, de ő már 72 éves, bár viszonylag jól tartja magát. És ugyan imádja a kicsit, de neki ő a 6. unokája. Édesapám és anyósom anyagilag nem segítenek, de nem is várnám el tőlük, nagyon alacsony a nyugdíjuk. De mindhárom nagyszülőtől rengeteg szeretetet kap a kicsink, és ez a legfontosabb.
2012. jan. 19. 21:09
 17/19 ava87 ***** válasza:
Anyagilag szerencsére nincs rá szükség. Gyerekre vigyázásban szoktak besegíteni, sokszor kérés nélkül is, elviszik ide-oda, nagyon szeretnek neki mindenfélét megmutogatni :) Szerencsés vagyok, mert az én szüleim is, meg a férjem szülei is szívesen vannak vele, lehet rájuk számítani. Pedig az anyósomék csak "mostohanagyszülők", de odáig vannak érte :)
2012. jan. 20. 00:20
 18/19 anonim ***** válasza:

Mind két oldalról sokat segítenek a szülők. Mikor megszületett a pici és hazamentünk a kórházból azon a héten vett ki 1 hét szabit anyósom és mindennap jött, hogy miben tud segíteni, a másik héten pedig az én anyukám. Azóta már eltelt 1,5 év.

Mikor megvettük a házat akkor is volt bőven felújítás és ott is támogattak minket anyagilag.

Sokat segített ekkor, hogy a családban volt festő, csempéző stb így ezzel is tudtunk pénzt spórolni.

Most is amiben csak tudnak segítenek. Nagyon jó anyós-apóst "találtam". :) A szüleim pedig a lehető legjobb emberek!

2012. jan. 20. 09:41
 19/19 anonim ***** válasza:

10. amiről te írsz az a tipikus kamaszkori én-úgyis-mindent-jobban-tudok-és-jobban-is-fogom-csinálni.

Én is átestem ezen én is éreztem így, csak akkor nem volt Gy.K., nem volt net otthon hogy jól kidühöngjem magam.

Édesanyám és én sok mindenben hasonlítunk, nálunk két dudás nem fért egy csárdába.

Sajnos muszáj volt anyukámnak érvényesíteni rajtam a hatalmát, hogy kordában tartson.

Akkor normalizálódott a kapcsolatunk amikor elköltöztem.

Volt két hét, amikor a lányommal vissza kellett mennem, mert elromlott a fűtésünk novemberben, és egy egyéves gyerek nem maradhat fűtetlenül.

Huhú! Visszalényegültem 14 évessé édesanyám szemében.

Azóta bocsánatot kért.

A lényeg az volt, hogy szívesen segítettem otthon, főztem is takarítottam is, ő meg nekiállt kritizálni.

Én pedig már nem voltam 14, jól le is osztottam.

3. voltam.

2012. jan. 20. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!