Ti nem vettétek észre, hogy egyre több családnál "menőznek" a szegénységgel?
én tényleg csóró vagyok, de nem "menőzök" vele sőt, inkább szégyenlem.6000 Ft zsebpénzem van 1 hónapra de mivel beteg vagyok, ebből 2000 mindig elmegy gyógyszerre. a suliba bejárok, ha nem akarok ott még félórát gyalogolni ilyen hidegben mint most pl. akkor kell vennem bérletet, az 3000 körül van. marad 1 1000-es magamra. amikor a többiek ott veszik a kávét, cigit, péksüteményeket, összevissza szórják a pénzt mindig összecsordul a nyál a számban és utálom a vajas zsendvicsemet.
de hát ez van, ezt dobta a gép, amíg suliba járok így is marad.
nekem is van pár márkás cuccom - turkálóból. de oda se járok 1 éve.
12. Nem lehet hogy rokonok vagyunk?
Az én anyósomék is ilyenek! Hónap elején dőzsölés, hónap végén sírás! A két napos kenyeret volt, hogy a kezünkbe nyomta, hogy vigyük le és akasszuk a kukára, mert van aki mosléknak elviszi.
Inkább hazavittem és lefagyasztottam.
Hónap végén sütőzacskóban átsütöttem és visszavittem nekik. Nagy örömmel ették.
Lehet valaki azért is szegény, mert feleslegesen b@ssza el a pénzét... egyébként nézőpont kérdése.
A párom szülei mindig tökig adósok voltak, így szinte moslékot ettek mindig, és elég szar életük volt.
Én jól főzök, így miután összeköltöztünk párommal, ő elvárja hogy rengeteget költsek kajára, és akkor is fejedelmi lakomát vár, ha egyébként másra kéne az a pénz.
Plusz nagyon rákattant a jobbnál jobb műszaki dolgokra.
Szóval aki felületesen ismer minket, az azt hiszi hogy hűdejól élünk...
Átmeneti kabátban járok, most lyukad az utolsó cipőm, mert nincs pénzem pótolni a tönkrement cuccaimat.
Magamnak vágom a hajam, néha elég viccesre sikerül.
A falunk ázik, de nincs pénz hogy kijavítsuk, így hetente vakarhatom a penészt róla, tiszta vicc.
A táskám már 3 helyen van összetoldva :)
De mindkettőnknek drága okostelefonunk van (én meglepetésnek kaptam, mikor ellopták a régi telefonom), 100centis fullHD-s tévé feszít az új xbox fölött, a páromat úgy kellett lebeszélni, hogy szervíz helyett újat vegyen a kinyiffant laptopom helyett... Minden nap drága ételeket eszünk, pedig sokat tudnék spórolni rajta.
Nem szólok egy szót se: én egészségügyi okokból nem kapok munkát, a párom meg hagy élje már ki magát végre...
De neki csak jobb lett, hiszen most megkap mindent amit eddig nem; én viszont mondhatni jólétből süllyedtem idáig, elég nehéz megszokni hogy toldozgatnom kell a ruhákat, mert kínaira sincs pénzem.
Szóval: az ő szemében most gazdagok vagyunk, az én szememben pedig rohadtul szegények :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!