Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti nem vettétek észre, hogy...

Ti nem vettétek észre, hogy egyre több családnál "menőznek" a szegénységgel?

Figyelt kérdés
Nem egy ismerősöm mondja, hogy ennyire meg annyira nincs pénze, de az 1 napos kenyeret nem eszik meg, csapvízből nem isznak és másnapos ebédet sem eszik meg. Szerintem ha valaki igazán szegény, annak az életmódjában is változások vannak, nemcsak a beszédében.
2012. jan. 18. 13:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt egy "szegény" kolléganőm.Segítettem neki, többször pénzzel(nem kellett visszaadnia), ruhával, élelemmel.Akkor még megtehettem. Soha nem köszönte meg. Aztán megszűnt a cég, úgy alakult, hogy Ő talált egy gazdag pasit, nem kellett munkát keresnie, Én azóta is munka nélküli vagyok. Szóba sem áll Velem. Mintha nem is lett volna az a két év amíg én segítettem.Nem panaszkodni akarok, megvagyok kevésből is, de megfogadtam, hogy soha többet senkinek!
2012. jan. 18. 14:52
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Anyosomék ilyenek. Mindent sz-art megvesznek, hogyha bemegy valaki (soha senki nem megy oda), akkor terulj-terulj asztalkám legyen. Utána meg kidobják a kutyának, mert már nem jo. Vagy az a legjobb, amikor a lejárt élelmiszert elhozzák nekunk, hogy egyuk meg. Náluk már állt a hutoben és nekik már nem kell. Volt olyan is, hogy hozott 1 drb citromot, ami már penészes kezdett lenni. Kidobtam ahogy elment. Megvesznek olyan hintát a kertbe (sok, ha 2 év alatt 5x ráulted) azért, mert már másnaki is van és oda kell tenni, ahonnan mindenki látja. Ezt szo szerint így mondta. De az, hogy a kártyáján már minuszban van és mindent hitelbol vesznek, az nem számít. Még a fia sem tudja pontosan, hogy mennyi hiteluk van. Tesco az mánia, nem tud elmenni ugy elotte, hogy be ne menjen és akkor egy csomo pénzt hagy ott. Es a tobbi uzletrol nem is beszélve. Ugyhogy tudom mirol beszélsz, ez engem is nagyon idegesít. Kifizetek mindent és ami marad azt megprobálom beosztani. Ok ilyet nem ismernek.
2012. jan. 18. 14:59
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

én tényleg csóró vagyok, de nem "menőzök" vele sőt, inkább szégyenlem.6000 Ft zsebpénzem van 1 hónapra de mivel beteg vagyok, ebből 2000 mindig elmegy gyógyszerre. a suliba bejárok, ha nem akarok ott még félórát gyalogolni ilyen hidegben mint most pl. akkor kell vennem bérletet, az 3000 körül van. marad 1 1000-es magamra. amikor a többiek ott veszik a kávét, cigit, péksüteményeket, összevissza szórják a pénzt mindig összecsordul a nyál a számban és utálom a vajas zsendvicsemet.

de hát ez van, ezt dobta a gép, amíg suliba járok így is marad.

nekem is van pár márkás cuccom - turkálóból. de oda se járok 1 éve.

2012. jan. 18. 15:02
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

12. Nem lehet hogy rokonok vagyunk?

Az én anyósomék is ilyenek! Hónap elején dőzsölés, hónap végén sírás! A két napos kenyeret volt, hogy a kezünkbe nyomta, hogy vigyük le és akasszuk a kukára, mert van aki mosléknak elviszi.

Inkább hazavittem és lefagyasztottam.

Hónap végén sütőzacskóban átsütöttem és visszavittem nekik. Nagy örömmel ették.

2012. jan. 18. 15:17
 15/16 anonim válasza:
100%
En şe menözök a şzeğenyşegemmel, de şajnos mar több, mint 1 eve ittragadtam Törökországban şeğedmunkaskent, es ninçş penzem hazamenni Magyarorszagra a çşaladomhoz :( Kiçşinalnak engem itt, direkt annyi fizetest adnak, hogy nehoğy hazautazhaşşak. Majd megprobalok en is vajaskenyeren elni, hogy megvehessem a buszjegyet :-(
2012. jan. 18. 18:05
 16/16 anonim ***** válasza:

Lehet valaki azért is szegény, mert feleslegesen b@ssza el a pénzét... egyébként nézőpont kérdése.

A párom szülei mindig tökig adósok voltak, így szinte moslékot ettek mindig, és elég szar életük volt.

Én jól főzök, így miután összeköltöztünk párommal, ő elvárja hogy rengeteget költsek kajára, és akkor is fejedelmi lakomát vár, ha egyébként másra kéne az a pénz.

Plusz nagyon rákattant a jobbnál jobb műszaki dolgokra.

Szóval aki felületesen ismer minket, az azt hiszi hogy hűdejól élünk...

Átmeneti kabátban járok, most lyukad az utolsó cipőm, mert nincs pénzem pótolni a tönkrement cuccaimat.

Magamnak vágom a hajam, néha elég viccesre sikerül.

A falunk ázik, de nincs pénz hogy kijavítsuk, így hetente vakarhatom a penészt róla, tiszta vicc.

A táskám már 3 helyen van összetoldva :)

De mindkettőnknek drága okostelefonunk van (én meglepetésnek kaptam, mikor ellopták a régi telefonom), 100centis fullHD-s tévé feszít az új xbox fölött, a páromat úgy kellett lebeszélni, hogy szervíz helyett újat vegyen a kinyiffant laptopom helyett... Minden nap drága ételeket eszünk, pedig sokat tudnék spórolni rajta.

Nem szólok egy szót se: én egészségügyi okokból nem kapok munkát, a párom meg hagy élje már ki magát végre...

De neki csak jobb lett, hiszen most megkap mindent amit eddig nem; én viszont mondhatni jólétből süllyedtem idáig, elég nehéz megszokni hogy toldozgatnom kell a ruhákat, mert kínaira sincs pénzem.

Szóval: az ő szemében most gazdagok vagyunk, az én szememben pedig rohadtul szegények :)

2012. jan. 20. 01:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!