Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akadályoz-e a pénzhiány a...

Akadályoz-e a pénzhiány a családalapításban?

Figyelt kérdés
Semmi komolya. Egy tanulmány félét írok a szegénységről.Arra lennék kíváncsi,hogy hányan vagyunk/vannak azok,aki az anyagi gondok miatt nem alapítanak családot. Vagy nem házasodnak.Kérlek,írd oda a nemed,a korod...és kérlek,minél bővebben fejtsd ki a véleményed,tapasztalatod! Köszönöm.

2012. jan. 16. 20:59
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
72%

Igen akadályoz.

Végzős egyetemista lány vagyok 22 éves, még a szüleimmel élek. Mérnöki diplomám lesz, de a kilátásaim munka terén elég rosszak. A párom is egyetemista, és még az idén szeretnénk összeköltözni, de csak albérletre futja arra is nehezen. Jelenleg próbálok valami munkát keresni, de sehova sem kell kezdő mérnök :( a kisebb melókhoz meg azt mondják "túlképzett" vagyok.

Idővel szeretnénk összeházasodni is ami megint egy szép kiadás. Gyereket csak akkor vállalunk, ha már mindkettőnek van munkahelye és nem éhbérért dolgozunk. Szóval, ha most becsúszna tuti elvetetnénk mert egyszerűen nincs miből felnevelni. A szülők valamilyen szinten tudnak segíteni, de itthon is sok a kiadás.

Én szívesen alapítanék családot 25 évesen is csak legyen egy saját lakásom és egy fix munkahelyem, ahol rendes fizetést adnak, na meg a páromnak is. Akkor már kényelmesen jöhet a gyerek is.

2012. jan. 17. 10:29
 22/37 anonim ***** válasza:
100%
08:28 ezt azért pontosítsuk: téged azért nem akadályozott a pénzhiány, mert nálatok nincs pénzhiány.
2012. jan. 17. 10:30
 23/37 anonim ***** válasza:

Kedves 21:50-es!

Hát azzal a tudattal, hogy dolgozhatok a családi vállalkozásban, ahonnan garantáltan nem tesznek ki, nem jár le a szerződésem, stb, nekem is a család lenne az első...

2012. jan. 17. 11:22
 24/37 anonim ***** válasza:
32%
22:03-as! Persze, hogy a ház/lakás az első, mert itt Mo-n nincsenek tartós albérletek 10-15 évre, mint külföldön. Te sem szeretnéd, ha pici babáddal kellene hirtelen másik albit keresni, mert kell a kecó a tulaj fiának.
2012. jan. 17. 11:25
 25/37 anonim ***** válasza:
16%
8-28 vagyok. Igen, és? Az volt a kérdés, hogy anyagi gondok akadályoznak-e? Nem. Az más kérdés, hogy van, amikor megszorul az ember, de pénzhiány a családalapításban nem akadályozott.
2012. jan. 17. 11:25
 26/37 anonim ***** válasza:
45%
Hogy a kérdésre is válaszoljak: igen, akadályoz. Nekem sincs rendes munkahelyem ,csak határozott idejű. Szóval hamarosan lejár a szerződésem. 6 évig laktunk albérletben és spóroltunk egy kis lakásra, aminek a hitelét fizetjük 15 évig, hamarosan már csak 1 fizetésből. 28 éves vagyok. Mindig arra gondolok, már lehetne egy iskolás gyerekem, ha akkor szülök, mint anyukám. CSak gyesre lennék jogosult, egy fizetésből nem tudnánk 3-an megélni, szülői segítség nincs semmi.
2012. jan. 17. 11:35
 27/37 anonim ***** válasza:
82%
igen, sajnos valamennyire akadályoz. most lesz az esküvőnk, szeretnénk családot. Én 25 leszek májusban, a párom szintén akkor lesz 33. Jelenleg albérletben élünk. Viszont ez nem tart vissza a babától. Nyilván jobb lenne sajátba, de ha arra várunk, sosem lesz gyerek. Úgyhogy belevágunk:)
2012. jan. 17. 11:45
 28/37 anonim ***** válasza:
49%

Igen akadályoz,pedig van rendes munkahelyem nekem s a páromnak is,még szülőkkel élünk,de ha minden igaz akkor a páromnak lesz egy új munkahelye és akkor fel tudnánk venni egy kisebb hitelt egy kisebb házra.És kb 3-4 év múlva jöhetne a baba,de még most nem.6éve vagyunk 1ütt.

24/L

2012. jan. 17. 11:55
 29/37 anonim ***** válasza:
54%
23 éves anyuka vagyok. Akadályozott volna a családalapításban a pénzhiány. De saját lakásunk,autónk van,átlagon felül élünk,úgyhogy nem volt akadálya a fiunk jövetelének:-) A hazassaggal nem a pénz miatt várunk,nincs kedvünk szervezkedni,stb. A Párom 31éves.
2012. jan. 17. 12:21
 30/37 anonim ***** válasza:
52%
11:25 nem, a kérdés az volt, hogy "Akadályoz-e _a_ pénzhiány"? Ez azt jelenti, hogy ha volt pénzhiány, akkor az akadályozott-e, vagy megoldottátok kevés pénzzel.
2012. jan. 17. 12:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!