Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez már érzelmi zsarolás az...

Ez már érzelmi zsarolás az anyja részéről?

Figyelt kérdés

A barátommal a szüleivel lakunk, 2 éve vagyunk együtt. A szüleinek kevés a bevétele, sok a tartozás. Hitel, elmaradt rezsik felhalmozódva.

A párom apja nem kap sok fizut, mert vonják a sok hitelt.

Mi mindketten dolgozunk (nem sokat keresünk igaz), de tudnánk belőle külön albérletbe menni. Csak az anyja nem engedi.

Szerinte simán együtt lehet lakni, minek elköltözni, minek fizessük az albérletet, amikor itt is van hely, akkor is ha gyereket szeretnénk.

Nem fizikailag tart minket vissza, hanem érzelmileg zsarol mindenkit (szerintem).

Következőt kell elképzelni:

Dolgozik egy helyen, ahol nincs bejelentve, nem fizetik rendesen. Mindig idegesen jön haza a munkából, s feszültté tesz minket is ezzel.

Mondtuk neki már nem egyszer, hogy keressen másik munkát. Mi a válasza rá? -De nincsen! Meg hogy úgyse veszik fel.

Így viszont mi nem tudunk szinte semmit félretenni a közös kis életünkhöz, mert a 4 emberre a kiadások 75%-át mi fizetjük.

Egyszer amikor a párom idegesen mondta nekik, hogy ő fizet mindent, az apja kicsit ittasan azt reagálta, hogy akkor költözzünk el. Az anyuja meg kiakadt, hogy akkor kilakoltatják őket.

Mindig ilyeneket mond, illetve ha szó van ezekről, akkor ideges, s azt mondja kiugrik az ablakon stb...

Értitek amit mondtok? Nem akar munkahelyet váltani, ahol esetleg havonta kapna fizetést, be lenne jelentve, s akkor a férjével ketten, kényelmesen el tudnának éldegélni.

Nagyon akaratos, azt szereti ha minden úgy van, ahogy ő szeretné.Én meg azt érzem, hogy el vagyunk nyomva, kicsit gyerekként kezelve.

Nem tudjuk vele ezt megbeszélni, mert sose ér rá(kifogás). Ha szó van a csekkekről,munkahely változtatásáról, akkor hagyjuk őt békén, keressünk neki másik munkahelyet. Fenyegetőzik, hogy megöli magát.

A barátom már beletörődött szinte, hogy ez a helyzet. Ő már nem is akar elköltözni.

Az anyja mégis csak elérte a célját?

2012. jan. 16. 17:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Az ő háza az ő vára.

Költözzetek albérletbe.

Aztán legfeljebb elárverezik a házukat, amit ti örökölnétek. Az árverezés után, ha nem vagytok szívtelenek, úgyis közös albérletbe kéne mennetek. Ekkor viszont egyenlőkként lennétek együtt.

Ezeket mérlegeljétek.

2012. jan. 16. 17:49
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen ,rengeteg ilyet hallani. Érzelmizsarolás, nagyon jól látod.És ,ha nem költöztök szét, tönkremegy bele a kapcsolatotok.Elég kemény dolog amiben benne vagy.Ezért nem jó,ha több generáció lakik egy fedél alatt.Sajnálom.
2012. jan. 16. 17:52
 3/15 A kérdező kommentje:

Nem az ő házuk,hanem albérlet.

Ezenkívül van másik gyerekük is, nem csak a párom.

Ő viszont külön lakik,van férje,gyereke.

A gond csak az, hogy a másik gyerekük viszont azt várja, hogy őket támogassák "anyósomék", a férje, s annak a szülei is ki vannak akadva, hogy miért segítik a lányukat.

Csak azt nem tudják, még épp hogy mi segítünk nekik.

Valamilyen szinten igazuk van, mert még ha nem is tudják támogatni egyik gyereküket se, legalább azért tegyenek meg mindent, hogy magukat ellássák.

Csak a párom anyja nem is akar változtatni ezen. Amiket mondunk neki munkahelyeket, egyik se jó neki.

2012. jan. 16. 18:33
 4/15 A kérdező kommentje:

Jav. kimaradt a "nem" szó.

Szóval anyósom nászasszonya azon van kiakadva, hogy anyósomék nem támogatják a lányukat anyagilag.

2012. jan. 16. 18:35
 5/15 anonim ***** válasza:
28%

Nem akar munkahelyet váltani

Jaj kérdező szerinted hova kell egy 40 feletti képzetlen nő szerintesd milyen jól fizető melót kapna úgy mégis.

Ti mit kezdenétek a kevés fizúval kifizetitek az albit és ott vagytok mint most még rosszabb.

2012. jan. 17. 00:29
 6/15 anonim ***** válasza:

Én is elköltöznék, mert igen, jól látod, ez érzelmi zsarolás. Nem önszántatokból vagytok ott, hanem azért, mert őket kilakoltatják ha nem fizetitek a kiadásaikat. És ti? Ti mikor kerültök sorra? Ti mikor alapíthattok úgy családot, hogy ne kelljen bűntudatot éreznetek a párod szülei miatt? A jelenlegi helyzet szerint soha.

Én nem viselném ezt el egyikünk szüleitől sem, pláne úgy, hogy kilátásban sincs semmiféle megoldás és még ti agyaljatok rajta, hogy nekik hogy legyen jobb. Az, hogy nem támogatnak senkit még nem lenne gáz, ha hagynának élni benneteket.

Komolyan azt gondolom, hogy szomorú, hogy vannak ilyen szülők.

2012. jan. 17. 09:11
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát tényleg nehéz helyzet. Neki is jogos a baja, menjen a híd alá? Ebben nem ő a hibás, hanem ez a világ. Hol a fenében talál jól fizető munkát? Ha tényleg találsz neki helyet, ahová biztosan felveszik, nem 3 műszak, akkor ha nem vállalja, költöznék. Ha valójában csak elméleti lehetőség a jobb muka, én nem tudnám a sz.rban hagyni őket. Ha el is költöznék, csak úgy, ha annyira tudom támogatni őket, hogy ne kelljen utcára menniük. Nem tudnám magam jól érezni az új albérletemben, ha annak az az ára, hogy anyósékból hajléktalan lett.
2012. jan. 17. 10:51
 8/15 A kérdező kommentje:

3-as! Nem lennénk rosszabb helyzetben albérletben, mivel decemberben a párom kb 150 ezer forintot fizetett ki anyósoméknak, januárban eddig 60 ezret, mivel mindennel le vannak maradva nagyon.Minden félretett pénze erre ment el.Kb. félmillió Ft.Ugyanis eddig dugdosta anyósom a csekkeket.

A gond csak az, hogy így sose tudunk saját életet kezdeni. Én is azt mondtam, hogy amíg az elmaradásukat (ami több száz ezer Ft) kitisztázzuk, addig mindenben segítsünk nekik.

Azt viszont nem várhatják el, hogy mindig ott legyünk, s ne akarjunk saját lakást, saját életet.

Tudjátok azért nehéz ez, mert a párom anyja mindenbe bele akar szólni, mindenről tudni akar, mindenbe neki lehet csak igaza.

Mondok egy példát: Nagyon szeretek főzni. A férje megkért hogy csináljak már borsólevest, mert annyira szereti,ahogy megcsinálom. Mondtam anyósomnak, hogy ne főzzön másnap levest, majd csinálok borsólevest. Erre elkezdi: "Azt én is megtudom."

Erre másnap csinált bablevest. A férje kicsit le volt lombozódva.De mondtam neki, hogy nem tudok mit csinálni, nem fogok veszekedni vele ezen.

Azért ha sajátodba vagy, ahol azt főzöl amit akarsz, akkor takarítasz, amikor akarsz stb.. az milyen jó érzés, nem?

Én nem akarok vele versengeni, veszekedni, az ő albérletük. Csak mi is ott élünk, mert mi fizetjük.

Én szeretnék nekik segíteni,de ha semmi nem jó, akkor mit csináljak?

2012. jan. 17. 11:57
 9/15 A kérdező kommentje:

Nem 3-as, hanem 5-ös!

" Nem akar munkahelyet váltani

Jaj kérdező szerinted hova kell egy 40 feletti képzetlen nő szerintesd milyen jól fizető melót kapna úgy mégis.

Ti mit kezdenétek a kevés fizúval kifizetitek az albit és ott vagytok mint most még rosszabb."

Neked írtam az elejét.

2012. jan. 17. 11:59
 10/15 A kérdező kommentje:

Ja, és a másik:

Miért csak nekünk kell segíteni mindenbe? Ott van a lánya, őt nem zsarolta, hogyha elköltözik, akkor kiugrik az ablakon. Ők tudtak saját életet kezdeni, saját lakást venni, s külön élnek. Őket nem érdekli, hogy az anyjáék mennyivel vannak elmaradva.

Tudjátok mi volt erre anyósom válasza, amikor a párom ezt mondta neki? "Hát de ők nem laknak itt, miért segítsenek?"

Ja, bocsánat akkor. Nem baj, hogy mi se laktunk itt jó ideig, csak ideköltöztünk, hogy nekik segítsünk. Mert nem akartuk fizetni az albérletet is, meg itt is a rezsit.(Akkor is segítettünk nekik)

Ilyen alapon mi is csinálhatnánk úgy mint a lánya, hogy nem foglalkozunk velük, s külön megyünk.

De nem, mi segítsük őket. Csak nehéz ha ők nem akarnak magukon.

Ráadásul anyósom cigizik, s nem is akar leszokni róla, apósom minden nap egy üveg bor....

2012. jan. 17. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!