Mit lehet tenni érzelmi zsarolás ellen?
Ne haragudj,de az ilyen összeomlós embereket kerülni kell.Mert tényleg nem tudsz velük mit kezdeni...
Nincsenek barátai,te vagy az egyetlen támasza.Egész életedben attól akarsz félni,hogy vajon ha valamit rosszul csinálsz,akkor netán megfenyeget,hogy kinyírja magát?
Én a helyedben valahogy elhagynád.Én is átestem hasonlón és végülis én jól döntöttem.De neked kell meghozni a döntést.Én sokáig beképzeltem,hogy segítek az illetőnek és minden megváltozik,hogy együtt boldogok leszünk és megoldódnak a problémái.Miközben ezen ügyködtem,az én lehetőségeimről lemondtam,mert másét próbáltam építgetni.Aztán mindig ugyanodta lyukadtam ki.Azon,hogy nem vagyok én Isten,hogy megadjak neki mindent,ha ő nem küzd érte semmit...Szóval elhagytam az illett,volt sok öngyilkosos fenyegetőzése,aminek sokszor bedőltem és hajnalban is rohantam hozzá.Persze kiderült semmi baja,csak éppen unatkozott otthon...Aztán szépen elhagytam,megszakítottam vele minden kapcsolatot,és azóta sínen van az életem.
Egy jó adag félelemtől és aggodalomtól megszabadultam az biztos :-)
Cselekedj az eszed szerint én azt mondom...Ez már amúgysem szerelem lenne nálad,hanem sajnálat és bűntudatból maradnál vele...Az igazi párkapcsolat az nem ilyen,hidd el :) Meg fogod találni azt,aki valóban hozzád illik!
Sziasztok!
Bár engem még érzelmileg soha nem zsaroltak, vagy lehet, hogy zsaroltak, csak én magam nem vettem észre, hogy éppen zsarolnak. Az az igazság, hogy elég önfejű ember vagyok, aki csak akkor tesz meg dolgokat, ha neki vagy a barátainak jók azok a dolgok. De az előttem szólók mindegyike egymástól függetlenül ugyanazt írta, és ez azért nem lehet véletlen.
Lényegre térve.
Ismerek egy lányt akit nagyon elhanyagolt a barátja, és csinált egy hülyeséget. Lényeg a lényeg, hogy a lány úgy tartotta tisztának a dolgot, hogy szakít a sráccal. Ezek után - miután a lány ezt ki is mondta neki - a srác teljes pályás letámadással elkezdte az érzelmi zsarolásokat. Eleinte próbálkozott azzal, hogy mennyire megromlott az egészsége és hogy ez hogy elharapódzhat ha a lány már nem lesz vele. A lány ezeken átlátott és nem foglalkozott vele, de ezután jöttek a finomabb, fondorlatosabb érzelmi zsarolások. (nem akarom részletezni, remélem sejthető, hogy mikre gondolok). És bizony ezeknek engedett és a mai napig is enged.
Én ismertem mind a kettőjüket a lányt is meg a fiút is, a fiúval ezek miatt meg is szakítottam minden kapcsolatot (mondanom sem kell, hogy neki is az van, hogy nincs egy szem barátja sem, stb stb), a lányt pedig sajnálom mert látom, hogy szenved, de akárhányan mondtuk neki, hogy ne engedjen, hanem határozottan lépjen ki... Ahogy egy előttem szóló is írta - ha jól emlékszem - ennek az ő fejében kell megszületnie, és neki kell megtennie a lépéseket. Senki nem cselekedhet a másik helyett.
Azért szörnyű ezt olvasnom itt is pl, hogy vannak ilyen emberek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!