Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam el a szüleimnek,...

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy rossz lesz a félévim?

Figyelt kérdés

4-es, 5-ös tanuló vagyok. Legalábbis eddig csak ilyen jegyeim voltak, és néha egy-egy 3-asom is. A szüleim nem várják el hogy minenből 5-ös legyek, de azért azt akarják hogy jól teljesítsek. Most viszont az 1ik tárgyból félévkor 2-es leszek. Nem tudom hogy mondjam el nekik úgy hogy ne haragudjanak rám. Tudnátok tanácsot adni, esetleg valaki volt már ugyanilyen helyzetben?

16/L

2012. jan. 16. 17:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok rá büszke, de a középiskolában végig a bukás szélén táncoltam matekból. Nem is értettem, nem is tanultam (dacból, mert a tanár egy kretén volt - a mai napig megfojtanám egy kanál vízben pedig 14 év telt el azóta), az érettségim mégis hármas lett, úgy, hogy 50 perc alatt kész voltam. Egy pont hiányzott a négyeshez... grrrr!

Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy nem kell a matekot tanulni, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy attól, hogy az év közi, év végi eredmények nem sikerülnek káprázatosan, az érettségi még lehet jó.

2012. jan. 16. 17:23
 12/19 anonim válasza:
Mint ha én írtam volna a kérdést ugyan ez a helyzet velem is! Pont ilyen jegyekkel! Nem merem megmondani majd odadom neki a félévit és ennyi! Nekem földrajz lesz 2-es!
2012. jan. 16. 17:32
 13/19 anonim ***** válasza:
69%
A föci azért annyira nem gáz kedves utolsó:)
2012. jan. 16. 17:34
 14/19 anonim ***** válasza:
72%

Ha tisztában vannak az eddig szerzett jegyeiddel, akkor sejtik, hogy nem leszel ötös.

Ezek szerint viszont kamuztál azokról a jegyekről. Hát ilyet én is csináltam, és mindig megszívtam, szóval szépen valld be, és ne hazudj többet. :)

Hidd el, könnyebb lesz, én rájöttem.

2012. jan. 16. 17:37
 15/19 anonim ***** válasza:
77%
Anya 2-es leszek matekból, nagyon bánt, nem tudnátok fizetni nekem külön matek tanárt?
2012. jan. 16. 17:47
 16/19 zokniszörny ***** válasza:
77%

5 év múlva egy bukás egy jó anekdota. Egy rák, az nem.

Azt akarom ezzel mondani, hogy ne menj Dunának egy kettes miatt, persze ez azt sem jelenti, hogy ne foglalkozz vele. Mondd meg a szüleidnek, hogy sajnos most így jött ki a lépés, de minden erőddel azon leszel, hogy kijavítsd.

2012. jan. 16. 18:56
 17/19 anonim ***** válasza:
33%
Milyen szülő aki ezért leszid. Én 5-ből buktam na és ki nem sz*rja le? Úgy is kijavítom év végéig. Tavaly egyik osztálytársam 8-ból bukott félévkor aztán év végén csak háromból és azokból is átment pótvizsgán. Amúgy se attól leszel okosabb hogy azt magolod be amit az iskolában tanítanak. Az intelligencia amúgy se változik már ilyen korban és műveltebb sem leszel mert nem fog megmaradni semmi.
2012. jan. 16. 20:07
 18/19 anonim ***** válasza:

Azért a tanulási képesség/készség nem csak intelligencia kérdése, hanem szorgalomé is. Ráadásul szerintem még egy tárgyból megbukni is elég nagy szégyen (én szülőként is szégyellném magam), nemhogy 3-ból meg 8-ból.

Szerintem is a legcélravezetőbb az őszinteség. Ígérd meg, hogy megpróbálod kijavítani, de csak úgy, ha tényleg teszel is érte. A haragot lehet, hogy sehogy nem tudod elkerülni, ezt fogadd el, majd megenyhülnek.

2012. jan. 17. 09:17
 19/19 anonim ***** válasza:
én most félévkor 3-ból buktam, apám kérdezte mikor kapjuk meg a félévit, modtam neki hoy majd ezen a héten, ányám kérdezte lesz-e bukás, én meg mondtam hogy 3ból, 5 perc kiabálás, következő nap is 5 perc kiabálás, ma meg tegnap meg már semmi nem volt, mindenki nyugodt, kijavítom évvégéig, cél az érettségi, egyetemre nem megyek...problem??
2012. jan. 17. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!