Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen jellem, aki nem képes...

Milyen jellem, aki nem képes befejezni semmit sem?

Figyelt kérdés
Mindent félbehagy... legyen szó egy könyv elolvasásáról, egy kötött sálról vagy egy nyelvtanfolyamról. Nem szídni akarom, hanem a mélyebb lelki okokat keresni. Ha csak simán lusta lenne, akkor bele se vágna a dolgokba. Lehet esetleg csapongó figyelem, amikor nagy lelkesedéssel belekezd, aztán félúton már más köti le az érdeklődését? Vagy valami lelki blokk, ami miatt fél a sikertől, ezért még annak a lehetőségét is kizárja ezzel az életmóddal (esetleg a szerettei iránt érzett szolidaritásból)?
2012. jan. 14. 18:21
 1/8 anonim ***** válasza:
21%
"Felesleges ember". Olvasd el Puskin Anyegine jellemzését.
2012. jan. 14. 18:26
 2/8 anonim ***** válasza:

Egyik egyetemi tanárom mesélte, hogy a depressziósok ilyenek. Egy időszakba hirtelen mindent el akarnak kezdeni, úgy érzik menni fog, nagy lelkesedéssel csinálják, de amikor újra mélypontra kerülnek félbehagyják az egészet és újra magukba zárkóznak. Aztán kezdődik minden előröl.

Hasonlóan viselkedik?

2012. jan. 14. 18:27
 3/8 anonim ***** válasza:

Vagy nem képes hosszú távon figyelni semmire, és nem olyan típus, aki el tud mélyedni dolgokban, vagy csak még nem találta meg azt a dolgot, ami érdekli.

De, ha az első az igaz, az, hogy felszínes, akkor azzal nincs mit tenni.

Barátom nővére is ilyen, semmit nem tud befejezni, nem is mélyed el semmiben, csak a felszínt kapargatja meg, és annyi.

Igazából nem is érdekli olyan mélyen semmi, csak eljár ide-oda, vacsorázgatni, kávézgatni, beszélget a nagy semmiről, de ő így boldog.

2012. jan. 14. 18:29
 4/8 A kérdező kommentje:

""Felesleges ember". Olvasd el Puskin Anyegine jellemzését."

Köszi, el fogom olvasni. De akkor külső segítséget nem is kaphat, már "el van veszve"?

"Hasonlóan viselkedik?"

Igen, ilyesmi. A mániás depresszió, ami ilyen hullámvasutat okoz, ugye?

"...de ő így boldog."

Igen, az is lehet, hogy csak békén kellene hagyni. Csak szerintem ez még neki sok gondot fog okozni, mert lesznek olyan területek az életben, ahol muszáj kitartónak lenni.

2012. jan. 14. 18:41
 5/8 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Ha úgy érzed, tényleg depressziós lehet, akkor szerintem olvass kicsit a témában, és az alapján próbálj neki segíteni vagy akár külső segítséget kérni.
2012. jan. 14. 18:44
 6/8 anonim ***** válasza:
Ez inkább egyfajta lelki blokk. Ilyen vagyok én is. Úgy érzem úgy sem sikerülhet, nincsenek meg a feltételek a nagyobb célokhoz, így a kisebbek sem kötnek le.
2012. jan. 14. 19:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Lehet megszokta, hogy rögtön megkap mindent és amikor egy kis akadályba ütközik feladja, mert nem tanulta meg, hogy küzdeni is kell, ha valami eredményt akar.
2012. jan. 14. 20:50
 8/8 anonim ***** válasza:

Önbizalomhiány, akaratgyengeség is lehet ok.

nem meri végigvinni mert az agya blokkolja: "te kevés vagy ehhez" ez nem lesz jó", "nincs értelme"...stb. és emellett feladja, mivel az önbizalomhiány mint blokkoló tényező meggátolja.

2012. jan. 15. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!