Sikerult mas eletet elned, mint a szuleid? El tudtad kerulni az o hibaikat?
Szerencsére anyámra ütöttem. Nincs senkivel se semmi bajom ha nem ártott nekem.
-
Apám nem túl barátságos az idegenekkel.
Nem kötözködök. Nem a hibát keresem a másikban.
-
Apám folyton azt figyeli hogy mibe köthet bele, mindenkiben talál hibát, a saját hibáit nem veszi észre.
Vigyázok a dolgaimra, igaz még nincs sok mindenem.
-
Apám ezzel szemben nem tud vigyázni semmire. Az autó teljesen leharcolt pedig jó állapotban vettük.
Ha dolgozni fogok akkor mindig teszek félre majd pénzt, hogy legyen autóm és hogy egyszer házat tudjak építeni.
-
Apám és anyám nem tud spórolni még akkor sem ha egy kicsivel több pénzünk van mint előző hónapban. Apám nem minimálbért keres és van amikor még ezt a jövedelmét ki is tudja egészíteni de hónapvégére így se marad semmi.
Nem fogok cigizni, nem szokok rá a piálásra.
-
Apám piál rendesen és cigizik is.
Arra fogok törekedni hogy ne legyen hitelem. Inkább várok hogy legyen több pénzem, akkor se veszek fel hitelt.
-
A szüleim hitelt vettek fel hogy autót tudjanak venni. Szerencsére tudják fizetni de magas a törlesztőrészlet és a dupláját fizetik vissza mire lejár. Nem tartott volna 3 évnél tovább hogy összejöjjön a pénz az autóra.
Ha munkáról van szó akkor minden lehetőséget kihasználok ami adatik hogy több fizetésem legyen.
-
Apám többre vihette volna az életben ha belevág pár dologba. Mehetett volna külföldre dolgozni de nem akart.
Van egy jó szakmája és van annyi szabadideje a munka mellett hogy másodállásban dolgozzon de őt nem érdekli.
Ami biztos még hogy ha lesz családom akkor az lesz az első.
Én jobban odafigyelek a külsőségekre, nem szeretem a kontár megoldásokat és fontos a minőség.
21f
Én nekik köszönhetően élek más életet, mert ők felküzdötték magukat oda ahol most tartanak sok tanulással és szorgalommal, ezért nekem már sokkal könnyebb a helyzetem.
A hibáikat is nekik köszönhetően kerülöm el, mert nagyon sok tanácsot adtak/adnak.
22N
Kedves 11:19!
És nekem miért lenne jobb az életem, ha ugyanolyan sz@r alak lennék, mint apám?! Kérlek fejtsd már ki!
Tudod ennyire idióta ne legyél már, mint apám, tisztában vagyok vele, hogy egy nagy kalap kaki itt minden, de ha AZONNAL ELISZOM A KB@SZOTT fizetésem mitől lesz jobb?! Nem sokkal, de sokkal rosszabb lesz, hogy egy fillérem sincs, pedig lehetne egy kevéske?! Ha állandóan részeg vagyok otthon nem lesz jobb, a család is gyűlöl, de magunknak egy icipicikét jobbá tehetjük, hogy nem megy el FELESLEGESEN az a kevéske pénz is!
Éld te így akkor az életed, 100 ezret AZONNAL igyál el, mert így kell élni a bajban is, mi?!
Bocs, hogy kiakadtam, de gyűlölöm az ilyen embereket!
Nem vagyok anyagias, nem számolgatom a garasokat, és nem csücsülök a kuporgatott pénzecskémen, és olyan apukát választottam a gyerekemnek, aki foglalkozik is vele, és szereti is, nem csak mondja.
Egyetemre járok, és önálló vagyok, senkitől sem várom el, hogy kinyalja a hátsómat (mint ahogy apámnak anno 25 éves koráig ki kellett, és ő a mai napig elvárja), nem tűröm a megaláztatást (ahogy anyám eltűrte 23 évig).
20/L
Nem követem el azokat a hibákat,amiket ők.
Anyám vénlány volt,és volt egy rendes ember,akihez hozzáment.Megcsinálta a szerencséjét,de a nagy anyagi és társadalmi különbségek miatt,sosem volt elégedett az életével.Állandóan mindenkit hibáztatott.Persze inkább ő hibázott sokat.
Sosem volt mellettem,amikor kellett volna.Későn szült,de ez még hagyján.Ggenerációs szakadás van köztünk,ossz a felfogása,a világhoz,a gyerekneveléshez való hozzá állása,ami miatt frusztráció,szorongás,lehangoltság volt rám a jellemző.Másrészt sosem bíztatott semmiben.Állandóan én voltam a buta,a kövér,a lusta.Az alakommal,a kinézetemmel állandóan bántott.Noha nem voltam sose kövér,belémsulykolta állandóan.Ebből aztán az lett,hogy rámkényszerítette a fogyókúrát,fogyókúrás tablettákat,porokat,végül ez sem volt elég.Elhittem,hogy kövér vagyok,és hánytattam magam 1hónapig.Lement rólam 10kiló(nem lettem bulímiás,mert tudtam,hogy csak addig csinálom,amíg le nem megy X kiló,hogy anyám boldog lehessen),és az eredményre azt mondta,hogy még legalább 10kilót le kellene adnom!!!!:@ Ezt elmeséltem apámnak,aki nagyot csalódott anyámban,és végre elkezdte fogni a pártomat,azóta vele jobb a kapcsolatom!
Szóval ha úgy vesszük az önértékelési,önbizalmi,bizalmi problémáimat anyámnak köszönhettem éveken át.Szerencsére ezen túl léptem.
Az egyetlen dolog,amit sajnáltam mindig is,és a mai napig is,az a tudat,hogy miért nincs nekem igazi anyukám.Mindig is egy igazi anya-lánya kapcsolatra vágytam.Mert a barátaimnál ezt láttam!Ja és én engedni fogom a gyerekemnek,hogy oda mehessen iskolába ahova akar.Mindig bíztatni fogom mindenben és támogatni.El fogom engedni mindenhova,mert bízni fogok benne.Ha kell inkább titokba követem a diszkó bejáratáig és egy másik sarkon ácsorogva várom,hogy hazamenjen,de nem fogom tiltani.Ja és nem fogom azt se belésujkolni,hogy megerőszakolják az utcán ha este 5-6kor kiteszi a lábát otthonról....
Ja és képbe leszek a világgal...
24N
1. stabil párkapcsolatban élek egy olyan emberrel, akivel közös gyermekünk is van. Aki nem iszik, vitázik, verekszik, mint apám. (el is váltak)
2. diplomát szereztem, nyelveket beszélek, nem úgy mint a szüleim (hozzáteszem, hogy anyukám finanszírozta az egyetemem első évét, köszönet érte, a többit már én magam)
3. nem büdös a munka, megkeresem a pénzt minden körülmények között, nem érdekel, hogy ezért mondjuk egyetem alatt nem tudtam annyit bulizni, mint a többiek (anyám és apám munkanélküli, anyukámat támogatjuk havonta kb. 70 ezer ft-tal, apámmal megszakadt a kapcsolat. Egyik sem megy el mondjuk takarítani, vagy bármit dolgozni, hogy legyen pénze.)
4. teszek azért, hogy a barátaimmal megmaradjon a kapcsolat, és ne tűnjenek el, még akkor is ha már sokaknak családja van. Ők egyedül vannak, mint az ujjam.
5. jó körülmények között élünk, normális keretek között megadunk mindent a gyereknek, és nem sajnáljuk a pénzt a kikapcsolódásra sem (lásd sokat dolgozunk)
6. tisztaság és rend van nálunk (az anyukámnál nem nagyon mondható el)
7. ez a legfontosabb: KIMUTATOM A SZERETETEMET!
32/NŐ
ma 11:30
Bocs, de igazad van...
Én nem gyűlölöm már azokat sem, csak megértem, ugyanakkor én sem tudnék velük azonosulni.
Ezek az emberek olyasmit kergetnek, amiről már régen lemaradtak, és amíg ezeket a dolgokat kergetik, sok másmindenről is lemaradnak. Amúgy az én apám is piált egy válás után, csak tudod vannak dolgok amik akkora sebeket ütnek az emberen amik sosem gyógyulnak be igazán.
Erről sajnos nem tehet az egyén. Arról viszont igen, hogy ezzel más életét is elbssza.
Apádnak el kéne hagynia titeket, és magában piálnia.
Úgy lenne csak jobb neki is meg nektek is.
Valakinek lépnie kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!