Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sikerult mas eletet elned,...

Sikerult mas eletet elned, mint a szuleid? El tudtad kerulni az o hibaikat?

Figyelt kérdés
Miben vagy mas, mint a szuleid? Mire mondtad, hogy "ezt te maskepp fogod" es mi az amit valoban maskepp csinalsz? Szeretnem, ha kort is irnatok, mert nem mindegy, hogy egy 15 eves mondja, vagy egy 30. :)
2012. jan. 14. 10:27
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

22/L

Olyan pasit választottam aki, tisztel ,szeret, becsül és odavan értem -><- anyukám lelépet apuval úgy, hogy a pu inkább csak a szexet szerette.

egyetemre járok és jól tanulok -><- anya sose hitte, hogy elég jó lenne egy egyetemhez ,pedig mama könyörgött neki, hogy tanuljon tovább, mert jó esze van

a döntéseimmel formálom az éltem és saját magamért csak én vagyok a felelős -><- anya nagyon szereti az életet, a körülményeket hibáztatni, amiért nem úgy alakult az élete, ahogy szerette volna.

Édesanyám és nagymamám élete okulás a számomra. Látom, mik azok a hibák amiket ők elkövettek és segítettek abban, hogy tudjam mit csinálja jól és mi az amit másként kell csinálni.

2012. jan. 14. 10:38
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Én eddig annyiban csinálom másképp hogy beosztom a pénzemet és nem iszom meg szívom el. Van egy fizető állásom szüleimnél élek még ugyan de mindig beleadok a közösbe a maradékot félre teszem és az autómra költök. A barátnőmet is próbálom erre az útra terelni hogy ossza be jobban a pénzét mert már tervezzük az összeköltözést és nem akarok abba a hibába esni hogy hónap végére nem marad semmink amiből kajálni tudnánk. Apám régen nagyon elitta a pénzünket még sok évvel ezelőtt. Most már beosztja ő is mert volt olyan idő amikor a saját bőrén érezte hogy nagy gáz van mert egy vasunk sem volt, és akkor volt amikor őt kirúgták a munkahelyéről. Én elkerülöm ezt a hibát nagy ívben igaz eljárok szórakozni de módjával és nem alkoholra meg játékgépre költöm a pénzem hanem inkább az autómat javítgatom tankolok bele ami nem egy olcsó dolog és persze a hobbimra is áldozok néha egy keveset is. Nagyapámtól elég sok mindent megtanultam úgymond az ezermesterséget amit apám nem tudott elsajátítani. Ha valami kisebb villanyszerelési dolog van azt én csinálom meg lámpaszerelés kapcsoló cserélés meg ilyen apróságok, bútort is jól tudok összerakni meg csinálni is, húgom szekrényét is én magam raktam össze. Én örülök hogy eddig elkerültem a szüleim hibáit és igyekszem ezt betartani hogy nehogy valamit elrontsak majd az élet további napjaiban. A húgomat is próbálom erre rábeszélni ő most fog érettségizni ebbe az évbe, és ha kikerül az életbe szeretném ha ő is megtalálná a helyét és talpra tudna állni mert eddig nagyon nem úgy tűnik.
2012. jan. 14. 10:53
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Azt elfelejtettem hogy 23/F vagyok.
2012. jan. 14. 10:53
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy érzem sokat tanultam szüleim hibáiból. Tudom milyen nem akarok lenni. Rengeteg munkámba és önuralmamba kerül és nem is mindig sikerül, de úgy érzem jó úton haladok.

Apám nagyon hirtelen haragú volt és akkor nem ismert se Istent se embert. Én ezen változtatgatok magamba. Ha elönt a méreg összeszorítom a szám és nem mondok semmit. Ez több év munkája, bármi viccesen hangzik is. Megtanultam nem indulatból dönteni, mondani embereknek dolgokat. És végképp nem ütök meg senkit a vita hevében.

Én ezt nagy dolognak tartom, mert szerintem a tudatosság nélkül olyan természetem lenne, mint apámnak.

30

2012. jan. 14. 10:55
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Még csak 22(L) vagyok, és apámmal élek, de rengeteg mindent másképp teszek már sok-sok éve.

Apám alkoholista és mindennel úgy van, hogy majd csak lesz valahogy és képes elinni, gépezni az egész fizetését, alig pár óra leforgása alatt! (úgyis, hogy tudja akkor albérletre nem lesz pénz, és a többi, utána is képes hitelre inni...) Na én nem vagyok ilyen, én gyűjtök, rendesen beosztom a kevéske pénzem, nem vallom azt, hogy majd lesz valami, hanem teszek érte, hogy legyen valami.

Apám minden lukat meghágna, amelyik hagyja magát, még úgyis, hogy van barátnője, én a hűség mintaképe leszek/vagyok és nem fogok olyan ember mellett leragadni, aki nem tisztel szeret. (barátnője ilyen)

Ha lesz gyerekem, nem lesz az, hogy csak saját magam számítok, elvégre én "erőszakoltam" a világra, felelősséggel tartozom érte. Nem fogok magamról lemondani, de nem lesz az, mint apámnál, hogy csak saját maga számít, elissza a pénzt. (Én könyv és tetoválás mániás vagyok, ha ezen múlik a jó létünk/jó léte a gyereknek lemondok róla, amíg nem jövünk egyenesbe.)

Foglalkoznék a gyerekemmel és nem hoznám cikis helyzetbe. (rengetegszer mászkált a barátaim előtt totál részegen mindenféle zagyvaságot összehordva, dülöngélve)

Segíteném az álmaiban, és nem tennék rá magasról, hogy majd csak lesz valami belőle.

Biztos rengeteg minden van még, sajnos nem volt túl felhőtlen az életem eddig.

Sok sikert magunknak és ne hagyjuk, hogy a rossz szülők árnyéka ránk vetüljön, jobbá tehetjük a saját életünket!

2012. jan. 14. 10:58
 6/17 anonim ***** válasza:
70%

Hát, rohadtul nem, mivel 20 éves koromig szinte befogták a szemem, ugyanabba a szar középiskolába jártam amibe anno a fater csak akkor még szakmunkás volt (de ma is az szinvonalilag) így elbsztam a továbbtanulásomat is, ráadásul még a közeg is szar volt, dehát a belémtáplált büszkeség..

Plusz a "jóléti" kormányok is akkor kezdődtek amikor nem kellett volna..

Ja meg ami a leggázabb, apámmal ellentétben én lószrt sem örököltem...

Ha anno alám azt vágják a szüleim, mint ő alájuk

(telek, föld, készpénz) az ő szüleik, már gyáriparos volnék...

Az én életemben sosem lesznek már 90-es évek legendás vállakozóidői, akkor meg még sajnos túl fiatal - lényegében még nagykorú se-, és vak voltam.

2012. jan. 14. 11:06
 7/17 anonim ***** válasza:

Miben vagyok más mint a szüleim?

Hát talán több eszem van, és gátlástalanabb vagyok bizonyos téren. Amiben viszont nem vagyok más, az ugyanaz mint apámnál, hogy világ életemben egyedül voltam mint az ujjam, faternak se volt egy normális ismerőse se, még a saját testvérei is csak magukkal foglalkoztak (hiába, pénz beszél)

Amiben viszont más vagyok az az, hogy nem váltam el, meg ilyen fapados élet és társadalmi színvonalra amiben élek, én nem tervezek családot.. Ki van zárva..

31 éves Férfi.

2012. jan. 14. 11:10
 8/17 anonim ***** válasza:

Majd ha lesz gyerekem,biztos hogy nem lesz egyke,ha másképp nem jönne össze még egy,örökbe fogadok még,hogy soha ne legyen egyedül,mert baromi sz_r úgy felnőni,hogy nincs játszótárs,csak felnőttekkel vagy körülvéve.Azok a szülők,akiknek egyedül van a gyerekük(legalábbis akiket én ismerek),már megbánták,hogy nem vállaltak be még egyet,mert így sokkal több gondja lett a gyereknek az életben.Én is egyke vagyok és mindig is szerettem volna egy testvért,tök mindegy,hogy idősebb,fiatalabb,fiú,vagy lány,csak legyen végre valaki,akihez szólhatok.Akiknek van testvérük,sokszor nem is veszik észre,hogy ez mekkora kincs.

A másik:olyan pasit választok,aki emberszámba vesz,szeret,én vagyok neki az első.Ha nincs ilyen,akkor nem kell senki.22L

2012. jan. 14. 11:18
 9/17 anonim ***** válasza:
22%

A válaszíró 82%-ban

Majd ilyenné válsz , amikor megtanulsz számolni, és rájössz, ha 20 évig kuporgatsz se jutsz vele sehova.

Vagy ha jutsz is, egy tolvonással elkaszálhatják a fejesek az egész életedet.

Apád már erre rég rájött, és csalódottságában issza magát le mindennap, mert részegnek lenni elviselhetőbb mint a rideg szürke magyar valóság.

Az emberek 75% a az állandó bizonytalanságba készül ki, hogy egy évre nem lehet tervezni semmit, mert aztán már teljesen másképp megy minden..

Még egy rohadt munkahelyet is ami a megélhetésre elég is kőkemény meló megtartani 5-6 éven át, mert max akkor nem rúgnak ki, ha egy év múlva már 3x annyit dolgozol ugyanazért a pénzért mint amikor felvettek, vagy ha esztétikai értéked van, vagy terpesztesz a főnöknek..

2012. jan. 14. 11:19
 10/17 anonim ***** válasza:
Más az értékrendem,nem 1. a pénz,hanem a családom. 30N
2012. jan. 14. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!