Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki segít? Volt párom nyáron...

ApaLaci kérdése:

Ki segít? Volt párom nyáron elköltözött közös és nevelt gyermekünkkel, váratlanul.30 nap múlva (nem volt hová menniük, ) vissza. Gyerekek védelembe véve, de mivel párom nem működött együtt senkivel, nevelt gyereket jegyző kiemelte a családból.

Figyelt kérdés
Azóta gyámügy pert indított az elhelyezésért (a párom életvitele,kapcsolattartás akadályozása,nem-együttműködés miatt). Eközben párom megvádolt,hogy bántalmaztam őt. Majd bővítette: Őket. Kétszer hívott rendőrt,bántalmazásnak jele sem volt,intézkedés (látlelet,stb) nem történt. Majd december 2.-án közös gyermekünkkel szintén spontán (fél óra alatt) eltűnt,mint 10 nappal később kiderült,krízisközpontba ment. Onnan egy nap múlva anyaotthonba. Azóta nem láttam a lányom,dec 21.-én beszéltem vele utoljára.Kértem a bíróságot (dec. 12.),ideiglenesen helyezze hozzám a lányom,de azóta semmi. Páromnak se lakása,se lakcíme,se keresete,minden hatóságnak hazudik (tapasztalták),szexuális hirdetéseket adott fel,mert nincs pénze. Miként érhetem el,hogy ne veszélyeztesse tovább a gyerekem? Mit tudok még tenni???
2012. jan. 13. 14:41
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

" MI VAN EBBEN AZ ORSZÁGBAN???Ahol egy gyermek élete,fejlődése hivatali határidőkhöz és szabadságolási tervekhez van igazítva???"

Nem értelek!

A Te gyerekedről van szó, meg a te el...családi életedről. És másokat hibáztatsz, hogy nem elég fürgék?

Mellesleg én hivatásos katona vagyok, immár 35 éve. Csak ezért kérdeztem az italt. De természetes, hogy az ember munkaidőben nem iszik, de ez nem zárja ki, hogy aztán se ihasson meg egy kis sört. Vagyis a hivatásosság nem egyenlő a teljes szesztilalommal. A saját családodat meg neked kell rendben tartani, és nem a polgármesteri hivatalnak.

2012. febr. 5. 20:17
 22/37 A kérdező kommentje:
Ne érts félre,látszik,hogy katona vagy...Nem a hivataloktól várom a megoldást,ők elméletileg a gyerek érdekét hivatottak megvédeni,akár a szülőkkel szemben is. Szerinted én csesztem el,mert... De miért? Nem tettem/teszek meg mindent?!De. Levédek minden utat? Igen. A gyermekem érdeke az első? Igen. De a törvények,a szervek határidőkhöz kötnek mindent,ideális esetet alapul véve. Ezért van bírói mérlegelés,hiszen nem húzható mindnekire egy "mondatnyi kabát". A depi nem ideális... Ok nélkül járt kezelésre? Bizonyított dolgokon lovagolsz,pl alkohol. Nálatok lehet,megszokott,nálunk,nem. Ebben nincs benne az emberi tényező,én... Mert ez is alaptalan vád lett,fel nem merült azóta. De hidd,hogy minden olyan egyszerű, hogy "Parancs!Értettem!". Ne érts félre,de tényleg nem így működik már..
2012. febr. 6. 07:59
 23/37 A kérdező kommentje:
Lemaradt:Pm. hivatal,gyámügy,rendőrség,család-segítő szolgálat,krízisközpont,anyaotthon,óvoda,iskola,pszichiáter,bíróság,ügyészség. kb ennyi "hivatal" van benne. És nem fér bele egy sör,mert több örömet ad a lányom mosolya:-)
2012. febr. 6. 08:03
 24/37 anonim ***** válasza:

Értelek, bocsáss meg. A katonai hivatás az nem is hivatás. Gondolom, a tied inkább az. Másrészt én( + az asszony) felneveltünk két gyereket. Már mind a kettőnek családja, háza van. Az unokáimat nevelgetik. Ennyi szervet, amennyit te felsorolsz, mint felelőst, csak hallomásból ismerünk.

Lehet, csak szerencsénk van, és az a normális, ami veled történik. De mivel sok emberrel hozott össze a sors, csak kellett volna hallanom, hasonló esetről. Messze nem bántani akarlak, de szerintem nem tettél meg mindent a kislányod mosolyáért, amit most már annyira forszírozol. Ugyanis mindenki a maga sorsa kovácsa.

2012. febr. 6. 16:10
 25/37 A kérdező kommentje:

Nem minősítem a munkád, biztosan nagyon büszke is vagy rá.. Nem a fent említett hivataloktól várom a megoldást, ha olvastad,értenéd- minden utat lezárok, pont a hőn vágyott mosolyért. Ezen hivatalok belefolytak, lányom érdekében.

Igazad lehet,nem tettem semmit, ülök és várom a megoldást...

Keresd meg a Tőled idegen szavak szótárában a depresszió szót, és ezt illeszd össze egy ilyen apuka által felnevelt lányhoz, aki az általam leírt dolgokat műveli az én lányommal.. De ebben is magam lehetek hibás.. Nem lehet senkit sem kényszeríteni a gyógyulásra, az elfogadott életvitelre, he nem is érez gondot sem.. De oszd az észt, mindenki ostoba és tehetetlen...

2012. febr. 7. 18:33
 26/37 anonim ***** válasza:

"De oszd az észt, mindenki ostoba és tehetetlen..."

Nem mindenki. Eddig nem sokan írtak ilyen jellegű levelet. A depresszióval foglalkozó részt nem értem. Te vagy depressziós, vagy a kislány? Mert akkor már rég orvoshoz kellett volna fordulni. Ugyanis ez sem magánügy. Ha felelős vagy valakiért, még beteg sem lehetsz.

2012. febr. 8. 10:58
 27/37 A kérdező kommentje:

Előzőre: anyuka depis,több elsődleges vélemény alapján.

Adalék:nem nyomoznak "bántalmazás", illetve bármilyen tettlegesség miatt ellenem, a rendőrség az anyuka ez irányú feljelentését át sem küldte az ügyészségre, semmi nem támasztotta alá. "Csak" zaklatás ügyében hallgatták ki az anyukát, ami szintén alaptalan, de elméleti síkon könnyebb neki ezt állítani, kevésbé bizonyítható. A GYERMEK BÁNTALMAZÁSA (TESTI VAGY ÉRZELMI) FEL SEM MERÜLT.

De még mindig nem tudok beszélni a lányommal, nem láthatom...

2012. febr. 9. 09:34
 28/37 anonim ***** válasza:
Elmondom én neked, mi az, ami engem ebben az egészben idegesít. Én teljesen természetesnek tartom, hogy akkor láthatom, beszélhetek, nevelhetem, taníthatom a gyerekeimet, amikor csak szükségük van erre. Senki hatalomnak nem kell a részemre engedélyezni mindezt. Mellesleg, feltételezem, ők is csak akkor teszik ezt, ha a gyerek érdeke ezt megkívánja. De ez is már csak ismételt mulasztások, fontos érdeksérülések után lép életbe. Vagyis nem attól, hogy egy alkalommal nem vettél neki hóvirágot. Ugye tudtál követni.
2012. febr. 10. 19:49
 29/37 A kérdező kommentje:

Előzőhöz:nem értelmezted,amit írtam.NEM kérdezte senki,nem járt utána senki,hogy igaz-e,amit anyuka állít,van-e alapja annak.Amíg "követték" a gyermek fejlődését a szakemberek,csak mellettem szóló jelentések,vélemények születtek,én óvodáztattam,én főztem,mostam,takarítottam,én fürdettem,altattam mindketőjüket,anyuka éjszakai túrái alatt. Ezt (gondolom)nem adta elő,ahogy azt sem,hogy több nyomozás folyik ellene. Ahogy azt sem,kinek,mikor hazudott (családsegítő,jegyző,gyámügy,rendőrség). Lassan ki fog derülni,de egyenlőre, ahogy Te is,inkább hiszed, hogy én csesztem el, ő ösztönösen jó. Jelenleg lányom "biztosít" neki lakhatást,mert amúgy hajléktalan.

Másként pedig semmi sem indokolja,hogy 2 hónap alatt 4 helyen, 6 hónap alatt 7 helyen lakjon a lányom..Nem üldözi senki,nem zaklatja senki. Most derülnek ki,milliós tartozásokat halmozott fel,sarokban érzi magát. Ilyenkor illenők segítséget kérni,nem "fejetlenül" tenni.

Amit írtál,előitélet.Amit én,tények.

2012. febr. 11. 06:11
 30/37 anonim ***** válasza:

" Jelenleg lányom "biztosít" neki lakhatást,mert amúgy hajléktalan.

Másként pedig semmi sem indokolja,hogy 2 hónap alatt 4 helyen, 6 hónap alatt 7 helyen lakjon a lányom."

Sajnos ezt nem értem, pedig magyarul van. A lányodnál lakik az anyja?

A másik dolog pedig az, hohy azért is felelős vagy, amit nem tettél meg.( időben) De ezt nem hiszem, hogy értenéd.

2012. febr. 11. 12:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!