Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki segít? Volt párom nyáron...

ApaLaci kérdése:

Ki segít? Volt párom nyáron elköltözött közös és nevelt gyermekünkkel, váratlanul.30 nap múlva (nem volt hová menniük, ) vissza. Gyerekek védelembe véve, de mivel párom nem működött együtt senkivel, nevelt gyereket jegyző kiemelte a családból.

Figyelt kérdés
Azóta gyámügy pert indított az elhelyezésért (a párom életvitele,kapcsolattartás akadályozása,nem-együttműködés miatt). Eközben párom megvádolt,hogy bántalmaztam őt. Majd bővítette: Őket. Kétszer hívott rendőrt,bántalmazásnak jele sem volt,intézkedés (látlelet,stb) nem történt. Majd december 2.-án közös gyermekünkkel szintén spontán (fél óra alatt) eltűnt,mint 10 nappal később kiderült,krízisközpontba ment. Onnan egy nap múlva anyaotthonba. Azóta nem láttam a lányom,dec 21.-én beszéltem vele utoljára.Kértem a bíróságot (dec. 12.),ideiglenesen helyezze hozzám a lányom,de azóta semmi. Páromnak se lakása,se lakcíme,se keresete,minden hatóságnak hazudik (tapasztalták),szexuális hirdetéseket adott fel,mert nincs pénze. Miként érhetem el,hogy ne veszélyeztesse tovább a gyerekem? Mit tudok még tenni???
2012. jan. 13. 14:41
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
Előttem íróhoz:a nevelt lányom szeme láttára támadt nekem,ütött. Ezt a rendőrnek is elmesélte a kislány,nem én voltam a bántalmazó. Az ügyvéd még nyáron felkészített,mire számítsak,nem ültem fel a provokációnak. Egyébként a jegyzői tárgyalás előestéjén történt a fent említett eset. Amellett, ha már elköltözött, akkor visszakaphatná nagyobbik (nevelt) lányt. De a gyámügy az életvitele miatt pert indított,hogy helyezzék el tőle. A veszélyeztető körülmény az volt a gyámügyi jgyk. szerint, hogy mi (párom és én) nem tudunk együttműködni, párom életvitele veszélyezteti a gyerekeket,akadályozza a kapcsolattartást. Aki visszaköltözés után nem pakolja ki a dobozból a ruháit, az nem tervezi,hogy marad... Csak alapos okra várt,amit nem adtam meg neki.
2012. jan. 14. 09:16
 12/37 A kérdező kommentje:
Előttem íróhoz:a nevelt lányom szeme láttára támadt nekem,ütött. Ezt a rendőrnek is elmesélte a kislány,nem én voltam a bántalmazó. Az ügyvéd még nyáron felkészített,mire számítsak,nem ültem fel a provokációnak. Egyébként a jegyzői tárgyalás előestéjén történt a fent említett eset. Amellett, ha már elköltözött, akkor visszakaphatná nagyobbik (nevelt) lányt,ha én veszélyeztetném. De a gyámügy az életvitele miatt pert indított,hogy helyezzék el tőle. A veszélyeztető körülmény az volt a gyámügyi jgyk. szerint, hogy mi (párom és én) nem tudunk együttműködni, párom életvitele veszélyezteti a gyerekeket,akadályozza a kapcsolattartást. Aki visszaköltözés után nem pakolja ki a dobozból a ruháit, az nem tervezi,hogy marad... Csak alapos okra várt,amit nem adtam meg neki.
2012. jan. 14. 09:21
 13/37 tetris ***** válasza:

Van egy ötletem. Létezik olyan, hogy "Elvált apák klubja". Ott kaphatsz ötleteket, hogy miképpen lehetne megoldani ezt a problémát. A többiek is hasonló cipőben járnak, mint te is. Az elérhetőségüket nem tudom, de a Gyámügy biztosan tudna segíteni. Ebben a klubban nemcsak elvált apák vannak, hanem szakemberek is, akik tanácsokat, fortélyokat ismernek, hogy hogyan szerezhesd meg a gyerekek felett a jogot újra. Esetleg a neten is utána lehetne nézni, hogy hol lehet fellelni ezt a klubot. Régóta működő klubról van szó, úgyhogy tudnának biztosan adni valamilyen tanácsot, aminek haszna is van.

(Vagy Elvált Apák Egyesülete is lehet a nevük, már nem emlékszem.)

2012. jan. 14. 17:03
 14/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm tetris. Önmagában szégyen,ha nekem kell a gyermek érdekeit,jogait védeni (természetes, minden szülő megteszi). Hisz erre hivatott a törvény! Vagy csak a címében/nevében?Jelzem, megvan a véleményem minden olyan hivatalban bújtatott,korlátolt ügyintézőről,aki első szóra felül...
2012. jan. 15. 12:00
 15/37 anonim ***** válasza:

"Önmagában szégyen,ha nekem kell a gyermek érdekeit,jogait védeni"

Kedves kérdező!

Már mért lenne az?

Elsősorban neked kell.

Egyébként az írásod olyan hihetetlen, hogy akár igaz is lehet.

2012. jan. 16. 18:11
 16/37 A kérdező kommentje:
Előzőhöz:arra hivatott a törvény, hogy függetlenül (nem befolyásolva), szakmai alapon (a gyermek érdekeit védje, jövőjét a legjobb irányba terelje), a szülők "gyerekes" harcai fölé emelkedve a lehető legjobb elhelyezést, a legnagyobb biztonságot nyújtó megoldást preferálja. A részleteket nem boncolgatva..Természetes, hogy magam védem a gyermek érdekeit a legjobban. Ahogy a másik szülő is. Melyik a jobb? Mindkettő azt hiszi, ő. A fent vázoltak igazak, tényszerűek, a teljesség igénye nélkül. Tételezzük fel, egyik fél pl. mániákus depis. Ebben az esetben még csak a realitás talaja környékén sem járhat. De HISZI, hogy jól teszi, ő a jó szülő. HAgyjuk nála a gyereket, mert pár csepp könny kigordül? Vagy hinni kell a tényeknek? Melyik szolgálja a gyerek érdekeit? Ha magam nem védem meg, a törvény nem teszi? Mert nem.. Gyarló ember vagyok magam is, de bírok belátással..
2012. jan. 17. 15:24
 17/37 A kérdező kommentje:
A félreérthető részhez: a pár csepp könny, a "hivatal" előtt elmorzsolt színházi kellék.
2012. jan. 17. 15:27
 18/37 A kérdező kommentje:
Adalék: a tegnapi nap folyamán kiköltöztek az anyaotthonból,ismét ismeretlen helyre távoztak. Mivel a mai tárgyaláson sem jelent meg,okkal kezdek nagyon aggódni..Senki nem segít?!
2012. febr. 3. 15:41
 19/37 anonim ***** válasza:

"Hivatásos vagyok,nem ihatok,nem is teszem,egyébbel sem élek."

Milyen hivatásos vagy, hogy nem ihatsz?

2012. febr. 4. 14:07
 20/37 A kérdező kommentje:
Fegyveres testületi tag,16 éve. Minden nap dolgozom,kivéve hétvége,1/2 4-kor kelek,be sem léphetek,ha nem fújok egy extra érzékeny szondát (orbit rágó,sport szelet,stb. ezekre bejelez).Tudom,nem zárja ki a függőséget, de a cég kiszűri,amellett, hogy "egyenruhához méltatlan viselkedés" miatt ügyészségre küldi,aki ittasan lejáratja a mundért. Jelzem,nem nekem kell bizonyítani,de mégis...
2012. febr. 5. 15:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!