Lehet-e a gyerektartás mérséklését kérni, én kérhetem-e? A párom első gyermeke után havi 20. 000, - Ft tartásdíjat fizet (az ex-el a bíróság előtt megegyeztek 1,5 éve az összegről), most fog megszületni közös gyermekünk, a párom minimálbért keres.
Jól tudod, a kötelezettel szemben érvényesíthető összes tartási igény a jövedelme 50%-át nem haladhatja meg. Ha a szülők két vagy több gyermek tartására kötelesek, a tartásdíjat úgy kell megállapítani, hogy egyik gyermek se kerüljön a másiknál kedvezőtlenebb helyzetbe, különösen akkor, ha nem egy háztartásban nevelkednek.
Ezért a bíróság általában, de ez nem törvényszerű az 50 %-ot elosztja a gyerekek között arányosan, de ahogy már korábban írtam, figyelmebe veszi a jövedelmeket és vagyonokat és persze az sem kötelező a bírságnak, hogy mind az 50 %-ot megítélje. A 20.000,- pedig sok egy gyerek után minimálbérre, ügyes egyezséget kötött a párod exe.
Az ex élettársa nem számít, mert ő nem köteles a párod gyerekét tartani. Nem tudom, hogy honnan veszi a többi hozzászoló, hogy egy gyerek után 20.000,-t mindig megítélnek.
Egyébként 33 % a letiltás akkor ha nem gyerektartásról van szó, ott lehet 50 % is.
Az én szüleim 92ben váltak.A bíróság apám fizetésének a 10-10%-át,azaz a bátyám és én utánam összesen 20%ot ítélt meg anyának.Tudod mennyi volt az???Annyira kevés,h 4en,2 fizetésből,hó végén volt,h tejre és kenyérre kellett kölcsön kérni....
Amikor felkerültem egyetemre,akkor kapott anya utánam kevesebb,mint 9e Ft-ot.A havi kollégiumra nem volt elég.Az volt a szerencse,h édesanyámék addigra már egyenesbe jöttek,mert bizony apámék felől éhen is dögölhettem volna...
Azt a 20e Ft-ot nem a volt nejének adja,hanem a gyerekének.De lehet kérni az ideiglenes mérséklést,a lelkiismeretetekre van bízva a döntés.
Kedves 12,17-es,és na ne hogy már mindig a volt feleség legyen a hibás mindenben,mert nem hagyja hülyére venni magát,és szeretné ha a gyereke megkapná azt ami jár neki.
A gyerektartás megfizetése nem szívesség hanem kötelesség,és nem az anya kapja hanem a gyerek.
Apuka és az új nője pedig oldják meg az életüket ahogy akarják az exnek ehhez semmi köze.És vállaljanak újabb gyereket a saját költségeikre ne a máséra.Mi az,hogy adja oda a kinőtt ruhákat vagy egyáltalán bármit?És mégis miért tenné ezt?Neki semmi köze a volt férje új családjához,de a volt férjnek nagyon is sok a közös gyerekhez,neki vannak kötelezettségei feléje és nem fordítva.Ez nem oda-vissza működik.Aki olyan férfit választ maga mellé,hogy gyereke van,az tudomásul vette a kötelezettségeket is,ne reklamáljon utólag,és ne a párja gyerekét akarja megrövidíteni a sajátja javára.Arról gondoskodjanak ők.Én nem tudom egyesek hol élnek,hogy gondolkodnak vagy inkább hogyan nem.
A 20 ezer gyerektartás mellett pedig az exfeleség még bőven hozzájárul a gyerekhez,ugyanis akinek van gyereke az tudja mibe kerül,ha tisztességesen neveli.
Mindenki a saját lehetőségeihez mérten vállaljon annyi gyereket amennyit fel is tud tisztességesen nevelni.Vagy szerinted az normális ,hogy keresünk új kapcsolatot és akkor a régiből való gyerek már le van tojva,nevelje fel az anyja ahogy tudja?Milyen férfi az,aki a saját gyerekéről nem akar megfelelően gondoskodni?És milyen nő anya lesz az,aki ebben támogatja???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!