Egyetemisták, vizsgaidoszak alatt a ti szuleitek is kiborulnak?
Vizsgaidoszak alatt szinte nem tudok megmaradni a szuleimmel, foleg az anyuval.Azt akarná, h szinte 2 hónapon keresztul csak tanuljak (szlovákiai vagyok). Ilyenkor szinte nem lehet mellette megmaradni. Jobban stresszel az iskola miatt, mint én. Minden baja van neki, akármit is csanálok. Fél éve osszejottem a barátnommel, rajta is állandoan osszeveszunk, h miért megyek el hozzá. Heti 1x vagy 2x estékre. A veszekedések végén mindig ott lyukadunk ki, h ot már nem érdekli, ha ott hagyom az iskolát, mert o ha nem buzerálna, tuti megbuknék meg ilyenek. Most a barátno meg aztán tényleg betett. Olyanokkal fenyeget, h nem adja oda az autót (tobb van), mehetek busszal, meg h keressek magamra,(na meg a barátnomre), szálljak be a rezsibe, fizessem az iskolát magam. Anyagilag elég jól állunk, mert van egy kft-énk ami megy is. Akkor miért jon ilyenekkel? De nem értem miért csinálja velem, mikor elsoben is megcsináltam minden vizsgám. Most is megfogom. Most másodikos vagyok.
Ezek a ,,tunetek,, más szulonél is megjelennek vizsgaidoszak alatt vagy csak az enyém csinálja ezt? Esetleg valami tanács? Koszonom szépen a válaszokat.
én csak az egyetem 1. évében laktam otthon, de akkor sem piszkáltak vizsgaidoszak alatt, inkább csak biztattak, hogy nembaj, ha elsore nem lett meg, majd legkozelebb sikerul. bár szerintem látták is, hogy tanulok én magamtól is, nem kell piszkálniuk. Aztán már a párommal laktam, szóval akkor már ha akartak se piszkálhattak volna :)
Nálunk sosem volt ilyen, hogy idegesitettek volna tanulás kozben, vagy hogy azt mondták volna, hogy ne menjek valahova. Vizsgaidoszak alatt is minden nap találkoztam a párommal, délelott meg délután tanultam, este vele voltam. az szerintem senkitol sem várható, hogy napi 24 órában tanuljon, muszáj lazitani, kicsit kiszelloztetni az embernek a fejét. Legalábbis szerintem a tanulás is jobban megy, ha kozben van némi piheno.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!