Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az igaz, hogy valami tragédián...

Az igaz, hogy valami tragédiának kell történni, hogy az ember igazán értékelni tudja az életet és ne siránkozzon mindenen?

Figyelt kérdés
2012. jan. 10. 15:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én értékelem az életet anélkül, hogy bármi tragédia történt volna az életemben! Bőven elég este bekapcsolnom a híradót és látnom azt a sok szörnyűséget, ami történik. Kezdve azzal az "anyával", aki megfojtotta majd hűtőbe tette csecsemőjét, de a tárgyaláson már bűnbánóan, hisztérikusan jelent meg. Na az ilyenfajta csak akkor kezdi el becsülni az életet, ha már a sajátja is veszélyben van.

Én nagyon szeretem az életet és mindent megteszek, hogy a lehető legjobb legyen és a legboldogabb legyek. Nem siránkozok, nem vagyok féltékeny, ha egy bnőmnek több jutott mint nekem. Értékelem azt amim van, és megküzdök azért, amim nincs!

2012. jan. 10. 19:41
 12/14 anonim ***** válasza:
Nem kell, hogy pont velem vagy a közvetlen környezetemben történjenek tragédiák. Elég a tévét bekapcsolni, vagy csak egy picit olvasgatni az internetet. Talán borzalmasan hangzik, de amikor úgy érzem, hogy megőrülök olyan rossz (pimasz és eleven) a gyerek és a határait feszegeti, közben pedig pörög a fejemben, hogy ugyan hogy éljük túl a következő hónapot, hogy legyen pelenka, ennivaló, és ne kapcsoljanak ki semmit. Ilyenkor direkt borzalmakat szoktam olvasni (főleg gyerekbántalmazás témában és a fejlődő országok helyzetéről). Persze attól nekem semmivel sem lesz jobb, hogy tudom, másoknak még sokkal rosszabb, de eléggé más megvilágításba kerül.
2012. jan. 10. 22:51
 13/14 anonim ***** válasza:
Igen, akkortól kisebbnek látszanak a mindennapok problémái,így kevesebb a stressz. Idővel elmúlhat ez a jó hatás. Aki meg azt írja, ő bezzeg nem siránkozik, az azért van, mert szerencsés és nincs oka rá. Azért ha valaki panaszkodik, azt is nézzük meg, miért. Mert nem kapott a boltban a kedvenc szalámijából, nem tud új szekrénysort venni, vagy mert pl. egyedül maradt a gyerekekkel, vagy munkanélküli és felmondják az albérletét,nincs hová menjen, kiderült, hogy rákos, nem mindegy...Sz.r helyzetben csak támogató háttérrel lehet őszintén mosolyogni. +Aki MINDENEN siránkozik, ott kell legyen egy fő baj, ami miatt minden baj (ált. rokonok, barátok hiánya)
2012. jan. 11. 14:20
 14/14 anonim ***** válasza:

Valahol igaz, de vannak olyanok is, akik enélkül is átlátják a világot.

Sok embernek átadnám néha a fájdalmam, amik történtek velem, mert borzalmas rózsaszínű ködben élnek.

Nem, nem azt akarom, hogy szenvedjenek és ne legyenek boldogok, de túl, hm, naivak, ez a jó kifejezés.

Akik meg a legkisebb problémára is összeomlanak, hát, őket ez sem segíteni ki, ami velem volt!

22/L

2012. jan. 12. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!