Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azok, akik úgy estek teherbe,...

Azok, akik úgy estek teherbe, hogy semmilyük nem volt, hogy alakult az életük, hogyan oldották meg a mindennapokat?

Figyelt kérdés
Nekem 4 órás munkám van,párom most esett ki a munkából.Védekezés mellett estem teherbe.Nem tudom hogyan tovább.Albérletben lakunk...A család 300 km-re van tőlűnk.Elvetetni nem lenne szívem,hiszen mégiscsak....Akik ilyen helyzetben szültek,hogyan alakult az életük?
2012. jan. 8. 13:55
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
43%

Köszönöm a gratulációt :) Az én anyám három gyerekkel özvegyült meg, szóval én is tudnék mit mesélni. Én is lediplomáztam, több nyelven beszélek, nem panaszkodom. Pedig nem örültek, hogy jövök (én vagyok a legidősebb), sőt az öcsémet el is akarták vetetni, de a régi rendszerben nem engedték. Ő sajnos meg is halt rákban. A tesóm egyetemre jár, neki is van lakása. (Volt mit örökölni, de pénz az nem volt)

Én azt tudom mondani, hogy ha nem tartottak volna meg, akkor nem lennék itt, hogy elmondjam a véleményemet, és valószínűleg nem is zavarna, tehát ez egy meddő vita. Az sem zavar különösebben, hogy nem örültek nekem, a mamámék nem pártolták anyu választottját. Számomra ez egy teljesen jelentéktelen információ. Nem szeretem amikor a szülők álszenteskednek.

Egyébként anyukám is diplomás, jó beosztású köztisztviselő. Egyébként baromira utálom ezeket a liciteket. Akik nem voltak ilyen szerencsések nem tudnak kommentelni, mert számítógépük sincs, talán még vezetékes vizük sem.

2012. jan. 8. 22:08
 32/44 anonim ***** válasza:
58%

Lehet jobb. Talán. Egyszer. De hogy most rohadt szar lesz, az hétszentség. Főleg, ha kiderül, hogy veszélyeztetett vagy, akkor te is kiesel a munkából, aztán majd együtt tátjátok a szátokat az albérletben.

35-50 ezer marad, ha mindent kifizettek? Aha, gondolom ezt abból számoltad ki, amikor ketten kerestetek. Kiscsillag, most 45 ezerből kell mindent kifizetni, meg vásárolni a gyereknek. Akkor is, ha csak használtat veszel. Ha a pasid nem talál munkát ugye tudod, hogy a te pénzed még a pelenkára SEM lesz elég, nem hogy számlát fizessetek, egyetek, meg a többi.

2012. jan. 9. 00:58
 33/44 anonim ***** válasza:
36%
Minden megoldodik hidd el,nem fogjatok "tatani"a szatokat hanem abban fogtok jarni hogy megoldast talaljatok es biztos fogtok is mert senki nem ull olbe tett kezzel es varja hogy ehen hal.Ilyenkor az ember ossze szedi magat es ha kell a fold alol is eloteremti es nem az jelenti a jo szulo szerepet aki mindenbol a luxust tudja adni.Halla az egnek volt mindig pelenka tapszer meg ami kellett,persze mar nem adtam arra hogy magamnak ezt meg azt megvegyek mint a gyerek elott,jo volt a 2 eves farmerom is nem kellett ujjat venni stb.igy a gyereknek mindene megvolt.Biztos talaltok megoldast,hajra!
2012. jan. 10. 09:47
 34/44 anonim ***** válasza:
100%
A baj az, hogy lehet, neked jó a két éves farmer is, de a gyerek szükségleteire nem lehet azt mondani, hogy fiam/lányom most nincs pelenkára, kenőcsre, gyógyszerre, kiságyra stb. Márpedig nekik most összesen annyi pénzük van, mint amennyit más pár csak kajára költ egy hónapban és akkor nem élnek nagy lábon.
2012. jan. 10. 20:19
 35/44 anonim ***** válasza:
41%
nincs lehetetlen csak tehetetlen kedves utolso!Vannak baratok akiknek van egy mar nem hasznalt kisagy meg gyerekcucc,es ha 9honap mulva is ebben a helyzetben lesznek akkor meg ...mit lehet erre mondani????szerintem ok is abba jarnak hogy jobb eletuk legyen ha nem megy elsore megy hatodikra.ennyi,en is voltam sz@r helyzetbe de kimasztam,es ha meg leszek akkor megint kimaszok ha az egeszsegem engedi.
2012. jan. 16. 13:23
 36/44 anonim ***** válasza:
67%
Ha szar a helyzeted, akkor ki kell mászni belőle, nem tetézni azt!
2012. jan. 16. 14:06
 37/44 anonim ***** válasza:
74%

Akik szegények, ált. a baráti körül is a szegényekből tevődik ki. Tehát nem lesz ingyen kiságy.

Minden szegény család arra törekszik, hogy pénzért továbbadja a gyerekholmit a Vaterán pl. nem ingyen adogatja másnak.

Hogy döntöttél, Kérdező, megtartod?

2012. jan. 16. 15:59
 38/44 A kérdező kommentje:
igen...szüleim támogatnak majd a anyagilag,így nem lesz nagy gond....köszönöm mindenkinek a hozzászólást
2012. jan. 16. 18:07
 39/44 anonim ***** válasza:
36%

Kedves Kérdező,

én örülök, hogy így döntöttél! Írtam már ebbe a topikba, de igen csúnyán lepontozta a sok "okos" minden más bíztató válasszal együtt. Igazából ezt már csak azért írom le, mert kikívánkozik, hogy mennyire szánalmas gondolkodás uralkodik manapság. Kicsit sarkítva: ha nincs meg eleve mindened, akkor egy felelőtlen senki vagy, mert gyereket mersz vállalni, és nem félsz megoldani a napi gondokat. Annyira gyorsan változik ma minden, hogy szerintem csak az a biztos, ami megtörtént. Két hete még sz.rban voltunk, mostanra megoldódott minden, ilyet is átéltem már sokszor. Aki képtelen boldogulni a nehéz időszakokban, az meg nyugodtan fossza meg magát egy csomó mindentől, mert jajj mi lesz holnap... Az viszont tényleg elkeserítő, hogy -szintén személyes véleményem- mennyien választják egyfajta kényelmességből az abortuszt.

Sok sikert nektek és boldog babavárást!

2012. jan. 17. 13:45
 40/44 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a bíztató szavakat.
2012. jan. 17. 14:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!