Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért én vagyon a rossz és az...

Miért én vagyon a rossz és az elviselhetetlen, amiért már rosszul vagyok a gyereksírástól?

Figyelt kérdés

A testvérem 17 éves és 16 éves volt,amikor terhes lett.

Apa mondta,hogy ne tartsa meg,mert tönkre menne az élete,de anya persze erősködött,hogy nem vetetheti el,hiszen egy élet,stb.,stb és hogy nem lesz gond az eltartásával.

Nem is az eltartással van a gond,mert anya sokat keres(apával elváltak,mi anyával élünk) és jól élünk,de már kikészülök a csecsemősírástól...

14 éves vagyok,2 hét múlva írom a felvételit és próbálnék rá itthon is picit készülni,de mivel a nővérem fia csak akkor nem ordít,amikor éppen alszik,elég nehéz bármit is csinálni,ráadásul ugyanazon az emeleten van a szobája,mint az enyém.

Amióta megszületett,egy éjszakát nem aludtam át normálisan,ha itthon vagyok,alig csinálhatok valamit,mert 'Jaj,hagyjam abba azonnal,mert még a végén zajt csapok és felébred a kicsi...'

De ami ma a legjobban kiakasztott,az az volt,hogy a drága nővérem kitalálta,hogy Ő átfesteti a gyereke szobáját,mert nem tetszik neki a fehér,legyen inkább kék és közölte velem,hogy akkor az én szobámban kéne lennie a picinek pár napig,nem lehet a festékszagban.

Mondtam neki,hogy az én szobámba nem hozza be,így is örülök,hogy ott legalább nyugtom van és ott azt csinálhatok,amit szeretnék,nem akarok még egy gyerekágyat is kerülgetni meg akkor még kevesebbet aludnék és azt mondtam,hogy addig legyen az Ő szobájában,hiszen csak Ő az anyukája.

Erre elkezdett velem veszekedni,hogy az Ő szobája kisebb,mint az enyém,ott nem fér el egy kiságy és hogy nem lehetek ennyire szívtelen,hogy ennyit nem vagyok képes megtenni.

Én erre kiakadtam és közöltem vele,hogy jó,akkor legyen az én szobámba,de én akkor apáékhoz költözöm,mert már szívesebben vagyok a suliba meg különórákon,mint itthon.

A tesóm besértődött és elmondta anyának,anya pedig neki adott igazat(mint mindig...) és elkezdett velem veszekedni,hogy a nővéremnek most egy nehéz korszaka van,támogatnom kéne és nem ezt csinálni vele.

Miért én vagyok emiatt a gonosz és a rossz?

Tényleg a testvéremnek lenne igaza?

Köszönöm a válaszokat!

14/L

2012. jan. 7. 17:06
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
10%
Azért van igaza a tesónak mert egy baba sír és ezt minden éppelméjű ember tudja,egyszer majd abbamarad de addig is millió türelem kell hozzá,ő a testvére gondolom szereti-legyen türelmes!
2012. jan. 7. 17:23
 12/45 anonim ***** válasza:
75%

Abszolút neked van igazad!

Kár ezt tovább ragozni, anyud meg szégyellheti magát, amiért a lánya 16 évesen teherbe esett és még a hátsó felét is kinyalja! Az én gyerekem taknyon-nyálán csúszott volna, olyan pofont kap, ha teherbe esik, nemhogy még védjem is, mikor a másik tanulni szeretne, normális életet kialakítani, mielőtt szaporodik!

13/45 anonim ***** válasza:
94%
Neked van igazad, ne hagyd magad. Tökre megértelek, márcsak a felvételi miatt is én is 2 hét mulva írom :) Na de esetleg ezt mondd el a tanárodnak is, menj tanulószobára, ott arra is tudsz gyakorolni, meg gondolom néha nálatok is vannak olyan matek órák amiken ezekre készültök. Sok szerencsét :)
 14/45 anonim ***** válasza:
91%

Én is neked adok igazat, nem neked kéne innod a levét, hogy a nővéred felelőtlen volt. Ugyanakkor akár járhattál volna úgy is, hogy ennyi idősen lesz egy kistesód, akkor viszont nem a te szavad lenne a döntő. Tehát nem tudom igazán...de a nővérednek tekintettel kéne lennie rád, hogy ha már magának bekavart, akkor az a lehető legkisebb mértékben zavarjon Titeket. Párja van?

Ha lehet tényleg menj apudhoz egy időre. Mekkora a gyerek? Mert ha már elmúlt 6 hónapos, azt kéne csinálnotok (és tudom lehet gonosznak hangzik, de bevált módszer, nagyöregek tanácsa). Hagyni kell sírni a gyereket pár éjszakát, senkinek sem szabad felvennie, mert ilyenkor már kaja nélkül is kibírja igazából. Nálunk 5 éjszakába telt, tényleg borzalmas volt, de onnantól fogva többet nem üvöltött este.

2012. jan. 7. 17:24
 15/45 anonim ***** válasza:
91%

Kedves 6-os.

Azért, mert a nővére ilyen meggondolatlan volt, és gyereke van ennyi idősen, azért a testvérének kell szenvednie?

2012. jan. 7. 17:25
 16/45 A kérdező kommentje:

Az a baj,hogy apa élettársa allergiás a kutyákra (tüszköl tőlük) és nekem van egy havanese kutyám (bár szegény így is reggel 7-től délután 4-ig a szobámba és a fürdőszobámba van bezárva /a fürdőszobám a szobámból nyílik,oda nem tud bemenni senki,ha zárva van a szobám ajtaja,a fürdőbe vannak a táljai meg a wc-je is,egyébként meg a szobámba alszik vagy játszik/,mert a tesóm szerint árt a picinek,ha szabadon van és akkor inkább legyen bent a melegben,mint kint...),de szerintem meg tudom beszélni apáékkal,hogy had vigyem a kiskutyámat ist,max majd én fent fogok lakni az emeleten vele,Ők pedig leköltöznek a lenti vendégszobába.

A szobámat nem adom oda a tesómnak,mert imádom,mindenem ott van,nem akarom,hogy az is úgy leamortizálja,mint az övét.

17:20 (9. válaszoló)

Szakítottak,mert a 'nagy és erős szerelmük' mégsem volt annyira erős,mint ahogy azt a nővérem gondolta,bár szerintem a srácnak jobb így...

2012. jan. 7. 17:26
 17/45 anonim ***** válasza:
82%
Egy normális csecsemő nem sír orrba szájba, csak mert csecsemő. 3-at szültem és neveltem fel, egyiknél sem volt ilyen probléma. Továbbá porszívóztam mellettük, szólt a rádió is. Sosem értettem azokat, akiknél síri csend kell, hogy legyen, ha a gyerek alszik.
2012. jan. 7. 17:30
 18/45 anonim ***** válasza:
4%

Kedves 18!

Nekem mi közöm lenne a te gyerekedhez?A kérdezőnek rokona az a kisbaba!áá

2012. jan. 7. 17:35
 19/45 A kérdező kommentje:
És amiért rokonom,el kéne tűrnöm,hogy szinte miatta alig van életem és majdnem zombi vagyok ?!
2012. jan. 7. 17:38
 20/45 anonim ***** válasza:
88%

A tesód nagyon felelőtlen volt, így vállalja a következményeket. Ráerőltette a családjára a gyerekét, elkényezteti magát, pedig én a helyében nagyon meghúznám magam, nemhogy játsszam az ártatlan hercegnőt. Persze nem a gyerek tehet róla, de ha ő is már kicsiként azt látja, hogy minden körülötte forog, nagynéni, meg mama is körülötte ugrál, akkor bizony nagyon elkényeztetett kiskamasz, majd később felnőtt lesz.

Ha testvéred születne, akkor is meg kéne kérdeznie téged a szüleidnek, hogy nem zavar-e, mert te is ott laksz, nem boríthatják fel csak úgy az életedet, ez nem így megy.

2012. jan. 7. 17:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!