Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 18 éves vagyok. Ti ilyen...

18 éves vagyok. Ti ilyen korban megengednétek, hogy eldöntsem egyénileg, mikor fekszem le aludni hétköznap is? Elég rossz alvó vagyok, és van hogy suliidőben hajnali fél2-ig is fent vagyok, de ez a reggeli felkelésem nem befolyásolja.

Figyelt kérdés
2012. jan. 7. 14:39
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
86%

én is alszok suli után mert gyakran este és éjszak is tanulok de van amikor csak simán nem tudok aludni és 1- fél 2 alszok el a suliban lefáradok és aztán haza jövök és alszok

anyáék nem szólnak bele hisz tudják h el tudom dönti mikor fekszek le

16/l

2012. jan. 7. 15:12
 12/26 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem ebbe igazán nem illik beleszólni, hiába a szüleid kenyerén élsz. Azt mondom, ha zajonganál mellette, másokat zavarnál, akkor lenne alapja, hogy ne tedd és aludj úgy, ahogy a "normális" emberek szoktak, de így semmi értelme beleszólni!
2012. jan. 7. 16:00
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

lehet, hogy nem kellene ledőlnöd edzés után, mert így tényleg nem tudsz majd rendesen aludni. ha viszont nem bírod ki, akkor értesd meg a szüleiddel, hogy ez van, te akkor fekszel, amikor neked kényelmes. pláne, ha így is időben kelsz, és kiveszed a részed az otthoni dolgokból.

egyébként teljesen megértelek, én sajnos egy kifejezetten bagoly típusú ember vagyok... és most, hogy van külön szobám, és végre annyit és úgy alhatok, amennyit akarok, én sem fekszem 2 előtt, és nem kelek fel 11 előtt, ha megtehetem. és ilyenkor összehasonlíthatatlanul jobb a hangulatom és a kedvem, mint akkor, amikor rá vagyok kényszerítve, hogy fél 11kor lefeküdjek, aztán forgolódjak álmatlanul hajnali fél 2-ig, majd kialvatlanul keljek fel 7-kor... ez van, a világ a pacsirta típusú emberekre van tervezve.

2012. jan. 7. 17:25
 14/26 anonim ***** válasza:

Utolsóval értek egyet, én is éjjeli bagoly vagyok tinikorom óta. Hajnali 2-3 körül fekszem, és 10-11 körül kelek.

Hála Istennek a munkámat itthon is tudom csinálni. Ha bemegyek, alig értem, amit csinálok, egy dolgot megnézek ötször, mire felfogom, mi van. Viszont ha hazahozom a cuccot (vagy bennmaradok, ha hazahoznak, nincs kocsim), este 7-8 körül egyszerűen felélénkülök, mintha megittam volna egy csomó kávét. Akkor állok neki dolgozni, sokkal hamarabb meg van. Takarítok, tanulok, felpattanok a szobabicajra...

Nekem sajnos befolyásolta a kelésemet, mert 5:30-kor kellett kelnem, úgyhogy már nagyon fáradt voltam. Volt, hogy este 9-kor lefeküdtem, de ilyenkor hajnali egyig forogtam az ágyban.

Ha nem okoz problémát, nem kéne, hogy beleszóljanak. Ez olyan, mintha meg akarnák mondani, mikor menj el pisilni. Elméssz, ha úgy érzed. Alszol, ha úgy érzed.

2012. jan. 7. 18:17
 15/26 anonim ***** válasza:
0%
Ott rontod el, hogy napközben alszol. Ez hülyeség! Kollégáim közül azok a legrosszabban alvók, akik pl. délelőttös műszak után otthon egyből ledőlnek délután. Nekik ugyanaz a menet, mint neked: utána hajnali 2-ig virrasztanak és alszanak még 2 órát... Összesen 4 óra alvás után jönnek dolgozni, meg is látszik rajtuk. Ha rádjön délután az alvás, ne feküdj le egy kis időre, várd meg a 8-9 órát és akkor feküdj le aludni.
2012. jan. 7. 20:10
 16/26 anonim ***** válasza:
0%

Vigyázz, nem szabad a délutáni alvással szemben kritikát megfogalmazni, nagyon érzékenyek a témára.

(Lehet ezt is lepontozni, a lényegen nem változtat: ha alszol délután, ne csodálkozz hogy nem tudsz aludni este.)

2012. jan. 7. 20:18
 17/26 anonim ***** válasza:
0%

Te nem rossz alvó vagy, hanem egy nagyra nőtt kisbaba... Próbálj már meg éjszaka aludni, és nem délután...Egészségtelen, és zavarsz vele mindenkit.. Néha oké, de állandóan...

Bírj ki egy napot délutáni alvás nélkül, és kelj időben, vagy nagyon korán, figyeld meg, átállsz...csak ne hagyd abba ezt, kényszerítsd és szoktasd vissza a testedet az értelmes alvásmódra.

2012. jan. 7. 20:37
 18/26 Napkiraly ***** válasza:
100%
kb 12 éves korom óta én döntöm el mikor fekszem le
2012. jan. 8. 00:21
 19/26 anonim ***** válasza:

18 évesen kollégista voltam...nem igazán tudtak beleszólni...

Az, hogy megemlítik még nem azt jelenti, hogy meg akarják szabni mikor feküdj le, lehet, hogy féltenek.

23N

2012. jan. 8. 09:38
 20/26 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor és azzal fekszel le hétköznap, akivel akarsz.
2012. jan. 9. 04:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!