A reggeli álmaimban miért szerepel sűrűn az ex?
Már több mint 4 éve, hogy végeztünk egymással, mégis mostanában egyre többször álmodom vele. Lelkiismeretfurdalásom van emiatt nagyon, mert a mostani párommal, aki már a vőlegényem is nagyon jól megvagyunk, szeretjük egymást. Tudom, hogy nm lehet 2 szerelem ugyanolyan, nem is keresem a régit az újban, mégis eszembe jut néha, hogy 1-1 dolog milyen volt az ex-szel, pl a szex.. Az ex egyébként egyáltalán nem illett személyiségileg hozzám, nem jöttünk ki jól, rengeteget veszekedtünk, szinte csak az az egy dolog működött vele, majd mikor kiderült, hogy baba van, akkor megijedtem. Szülőknek tálaltuk otthon, hogy mi van, nem kértünk semmiféle támogatást, pedig csak egyetemisták voltunk, de nagyon erősen ellenezték a dolgot és engem sikerült meggyőzniük, így én nem akartam, ezért hagyott ott végül.
Nagyon nehezen tudtam ezen magam túltenni, hogy elhagyott, de végül mikor a mostani páromat megismertem úgy éreztem, hogy minden e helyére került. ( Az abortuszt soha nem sikerült és soha nem is fogom tudni feldolgozni teljesen, de már tünetmentes vagyok PAS-ra)
Elhagytam magyarországot és együtt élek a vőlegényemmel már több mint egy éve, és az elmúlt hetekben kezd egyre sűrűbben zavarni ezek az álmok, ahol boldognak látom magam az exemmel és az az érzés olyankor bennem ugyanaz a régi, mint mikor mé együtt voltunk. Ébredés után szembe tudnám magam köpni. Miért csak a jóra emlékszem így, pedig annyira rohadák volt velem végig a 2 év alatt? hogy tudnám végleg kitörölni az emléké is és végre nyugodtan boldognak lenni azzal akivel le akarom élni az életem?
Nem lehet, hogy közeledik az esküvő és megijedtél? Egy új élet jön, egy remélhetően végleges döntés, és újra képbe kerül a gyerekvállalás is gondolom. Az ember menekülőre fogná, pedig boldognak kéne lennie.
Szerintem ezt jelentheti az álmod. Keveredik benne az összes régi élmény és félelem (ex, szex, abortusz) a mostani izgatott boldogsággal, jövőképpel. Álmunkban pedig sokszor összegyúrunk több szereplőt eggyé. Ez nem jelenti, hogy szerelmes vagy az exbe, vagy hogy lezáratlan maradt valami, csak hogy egy nagy ugrás előtt állsz és nem bízol magadban, ezért hátra tekintgetsz haladékot keresve.
Ha úgy érzed, igaz lehet ez, én a helyedben megbeszélném a leendő férjemmel a félelmeim, és a fejemben lévő zűrzavart, és ha cserébe átölel, már szinte meg is gyógyulnék ettől :), de te ismered őt, mennyire terhelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!