Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A húgomnak drogos barátja...

A húgomnak drogos barátja van. Hogy válasszam szét őket?

Figyelt kérdés
Én 18 éves lány vagyok a húgom 15 éves.Van egy 19 éves barátja.Velük kellett szilveszterezzek,h vigyázzak a tesómra.Ott volt persze a barátja is és hozott anyagot.Szívtunk.Engedtem,h legalább tudjak róla és ne titkolja előlem.Gondoltam oke kipróbálja,nem lesz gond belőle.Utólag kiderült,h a srác nagyon sokat drogozik (látszik is rajta) és,h már lefeküdtek.Mit tudnék tenni,h szakítsanak.Megakarom védeni.Várom a segítségeteket
2012. jan. 5. 21:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
23%

minden drogos anyatejjel kezdte, tiltsuk be az anyatejet!

minden alkoholista, családját verő, az összes pénzét elivó agresszív állat egy pohár sörrel kezdte. tiltsuk be az egy pohár sört.

annyira jó mikor valaki a tvből megmondja a tutit.

2012. jan. 6. 00:39
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Ne túlozzunk, nem kell átlendülni a ló másik oldalára a tej és a pia mégiscsak egy röhejes összehasonlítási alap!

Az ilyen gondolkodás alapján menjünk vissza az őskorba, vagy a vadnyugatra, ne legyenek törvények, és egyáltalán ne legyenek korlátok mert minek elvégre nem lesz mindenkiből bűnöző nem igaz? Fel kéne már nőni. Vannak dolgok amiről semmi hasznosat nem állapítottak meg csak rosszat, akkor meg mi ez az agitálás mellette? Csak az éretlenség.

Nagyon tudom sajnálni azokat, akik nem értik a dolog lényegét, és azokat is akiknek ilyen szemetek nélkül nem megy.

Egyébként értelmezni kell az írást: nem írtam, hogy az elsőtől az utolsóig mindenki így jár! Csak a lehetőség van meg. Nem mindenki kezdi így és nem mindenki végzi be csúnyán! A többség belemegy egy párszor aztán elfelejtik. Felnőnek normálisan élik az életüket és röhögnek a kamaszkori kilengéseiken. Nem lesznek narkósok stb. Évek múlva talán ők is tanítani fogják a gyerekeiket és terelgetni a helyes irányba.

Sajnos vannak akik nem csak a tv-ben látnak ilyesmit hanem a közvetlen környezetükben. Voltak füves osztálytársaim nem sokan de voltak. A többségük letette semmi baj nincs velük normális emberek, sokuk még csak nem is dohányzik már. De az a kevés aki rajtamaradt... És folytatták mással. Kár értük mert jó eszű jó gyerekek voltak akármi is lehetett volna belőlük, igazán kár értük. Mindegyik többet ért annál, hogy így eltolják.

És minden fiatalért kár. Valamit nem kapnak meg otthon, ha mást nem legalább a felvilágosítást, nem feltétlen az ő hibájuk.

Kedves Kérdező!

Én csak jó szerencsét tudok kívánni a feladathoz amibe a fejszédet vágtad. Igazad van, hogy félted a húgod. Nyilván ez új dolog nála, szerintem nem lesz gubanc, fel lehet fogni kamaszkori botlásnak amit simán kinőhet. De inkább neki mondd el, amit itt leírtál. Hogy félted őt és csak jót akarsz neki. Szerintem ha két testvér törődik egymással és látja, hogy foglalkozol vele, ha megvan a bizalom és tudtok beszélgetni akkor hatni is tudsz rá. Ezen is túl fogtok jutni.

Sok szerencsét.

2012. jan. 6. 01:18
 13/19 anonim ***** válasza:

A fűnek vannak jó hatásai is, pl a rákosoknál kemoterápia mellett csökkenti a hányingert, szürke hályog ellen jó, étvágynövelő hatású.

Kb minden második fiatal kipróbálja poénból, de ehhez képest kevesen kattannak rá. Aki napi szinten nyomja, az meg egy életunt, zárkózott ember lesz és nehezen tud leállni vele.

2012. jan. 6. 09:41
 14/19 anonim ***** válasza:
89%

minden drogos anyatejjel kezdte, tiltsuk be az anyatejet!

"minden alkoholista, családját verő, az összes pénzét elivó agresszív állat egy pohár sörrel kezdte. tiltsuk be az egy pohár sört.

annyira jó mikor valaki a tvből megmondja a tutit."

De szerencsére itt vagy te, a Gyepmester, aki felvilágosít minket, ódivatú embereket. :D

2012. jan. 6. 10:19
 15/19 A kérdező kommentje:

Én is kipróbáltam.Most is mikor úgy vagyunk elszívunk egy,,vicces cigit,, de ennyi.Én tudom,h hol kell megállni és nekem is voltak ilyen haverjaim csak felismertem a veszélyt és tettem ellene az ő korában.Ő sokkal kicsapongóbb természet.Mindketten de ő sokszor nem gondolkozik.Ezért féltem.És nem mindegy egy drogos haver egy drogos pár.Szerintem az utóbbi 1000szer veszélyesebb.

Nem értem itt az oltogatásokat a fű miatt amit ha csak kipróbálod s néha szívsz 2 slukkot nem leszel függő.Akik azt hiszik,h kipróbálja valaki s egyből függő s elcsúszik az élete az csak a tvből tájékozódik és egy skatujában él.Nézzen szét kicsit a környezetében.És azért engedtem mert ha akkor felcsattanok és leégetem mindenki elött akkor az egész kapcsolatunkat elcsesztem és nem mond el semmit.Így legalább tudom,h mit csinál és mennyit,h közbe tudjak lépni mint pl most.De ha nem alakítottam volna ki ezt a kapcsolatot vele akkor erről se tudnék és folytatódna minden mert én nem teszek semmit.Tenni akarok valamit csak nem tudom,h mit.

2012. jan. 6. 11:27
 16/19 anonim ***** válasza:
Szüleitekkel kell beszélned, a hugod kamasz ebben a korban az ember nem hallgat senkire és semmire, csak megy a saját feje után, mert felnötnek képzeli magát és azt hiszi mindent kézben tud tartani. Nem viselik el hogy egy idősebb beleszoljon a dolgaikba, mert az ciki és ők úgy is jobban tudják. Mondd meg a hugodnak hogy az életével játszik és tönkre fog menni, sőt meghalhat ha ő is drogozni kezd vagy előbb utóbb elkap valamilyen betegséget a barátjától. Légy komoly és határozott, mondd azt hugi ha nem felejted el a pasit az egész életed kútba esik és megfogsz halni.
2012. jan. 6. 13:09
 17/19 anonim ***** válasza:
93%
Ha te is drogozol akkor hogy akarod hogy a hugod komolyan vegyen és hallgason rád? A vasvillának is jótékony hatása van ha a lábadba áll. Nem leszel vashiányos. Ennyi erővel. A drog az drog fű vagy hernyó részlet kérdés. Semmire sem jó csak arra, hogy tönkre tegye a fiatalok életét.
2012. jan. 6. 13:12
 18/19 anonim ***** válasza:

ha a srác nem drogozna, hanem cigizne, akkor is feltetted volna a kérdést? mert addiktológiai szempontból kb. ugyanaz a kettő...

(ja és én nem próbáltam egyiket se soha, mielőtt még valaki ledrogosozna...)

különben meg a húgod 15 éves, messze nem ez lesz az a kapcsolata, amelyik élete végéig tart :) csak beszéld meg vele, hogy védekezzenek.

2012. jan. 8. 00:59
 19/19 anonim ***** válasza:
Hát kérdező tényleg nagyot koppantál,úgy néz ki a fejeden,mert még mindig drogozol a hugod elött is,és így akarsz neki példát mutatni.Az anyatejezőnek a családverő alkoholisták is anyatejen nevelkedtek,pont úgy mint az önpusztító,családromboló,tolvaj,gyilkos,társadalom söpredéke drogosok is.Gyepmester meg felfüggeszthetné a TV-s dumát,ez elég unalmas,ott nem foglalkoznak a droggal.
2012. febr. 11. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!