Hogyan spóroljak?

Figyelt kérdés
Hogy tudod megállni hogy ne költs annyit a boltban?
2012. jan. 5. 16:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Írd össze otthon, hogy mit kell venned és semmi mást ne rakj a bevásárlókocsiba!
2012. jan. 5. 16:35
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Hetente egyszer megyek tescoba. Egyéb vásárlásokat a neten intézem, ruhát venni évente kétszer megyek. Így esélyem sincs elszórni a pénzt.
2012. jan. 5. 16:39
 3/11 A kérdező kommentje:
Boltban dolgozom,így az a baj hogy jobban megveszek mindent.:(
2012. jan. 5. 16:41
 4/11 A kérdező kommentje:
Lehet nem kellene annyi pénzt vinnem magammal?
2012. jan. 5. 16:41
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Olvastam egy ilyenről egyszer, hogy 30 napos szabály. Az a lényege, hogy ha valamit meg akarsz venni, vársz vele 30 napot. Ha utána is szükségesnek érezd, megveszed, ha nem, akkor meg már nem is emlékszel többnyire a dologra. Értelemszerűen élelmiszereknél nem működik, arra viszont tényleg a szigorúan lista szerinti vásárlás adhat megoldást.

Saját magamon vettem észre egy érdekességet: hónapok óta nem tévézek, azóta az általam befogadott reklámmennyiség is szinte a nullával egyenlő. Azóta sokkal kevesebbszer érzek megállíthatatlan ingert egy-egy termék megvételére.

2012. jan. 5. 16:51
 6/11 anonim válasza:
Akaraterő kérdése az egész! Ha ez nincs, akkor minden hiába sajna.
2012. jan. 5. 20:26
 7/11 anonim ***** válasza:

Ne tv-z és a 30 napos szabály sem rossz! Én is boltaban dolgoztam egy ideig és amikor hozták az új termékeket, akkor nem volt ingerem, hogy megvegyem(annyira), mert nem ismertem a rajta szereplő emberke jelentőségét... Még ha phtoshoppal 120%-ban ki is van szinezve...

Meg, ha a boltban meg akarsz venni valamit és van rá lehetőség, akkor legyen egy kosarad és ha megkívánsz valamit, akkor rad bele a kosárba és a munka végén válogasd ki amire nincs szükséged, hátha segít! Én ezeket tudom ajánlani...

2012. jan. 5. 21:50
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Mielőtt vásárolsz, mindenképp egyél, h ne éhesen menj vásárolni. Éhesen az ember több mindent vesz meg. Lista és be is kell tartani. Én otthon a szekrény belső oldalára ragasztok egy postit-et , + spejz, ha vmi kifogy felirom. Vásárlás előtt a hűtőből kidobálom, ha lejárt valami, megnézem mi kell, és ugyanigy végig megyek a lakáson, wc, fürdő (itt megnézem a flakonokat, miben mennyi van). Vásárlás előtt a cetliket a szekrényekből összeszedem, és ráirom a listára. Ha mindig ugyan azokat a cuccokat veszed, akkor nagyjából képben vagy mi mennyibe kerül. Nem viszek csak annyit amennyiből kijön.
2012. jan. 8. 11:03
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Én egy másik 30 napos "rendszerről" olvastam itt nemrég.

Az is olyasmi volt, hogy a havi boltban elköltendő pénzt 30 borítékba rakta az illető, és minden nap azzal ment vásárolni. Ha maradt a borítékban az egyik nap, átrakhatta a következő napra, de többet sose költhetett, mint a napi limit.

Nem tudom mennyire működik, lehet meg lehet így tervezni a hónapot tényleg, de én nem vagyok ennyire tudatos vásárló, pl néha igenis közbejönnek nagyobb kiadások, pl mosószer.

De az alapelv jó szerintem, határt szab.

2012. jan. 8. 11:48
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

nem veszek meg semmit, amiről tudom, hogy nem kell. plusz nem akarok hízni, így mindig azt nézem, hogy ha ezt megveszem akkor fogy a pénzem és még dagadt is leszek. garantáltan otthagyom. rászánom az időt a vásárlásra és mindig gondosan átnézem a termékek kilós és literes árát, mert az mutatja meg mi olcsóbb. megfigyeltem, hogy ha csak az adott termék árát figyelem sokkal többet költök, mintha az egységárakat hasonlítom össze. általában középminőséget veszek. és sokszor a jobb termék olcsóbb, csak a kiszerelések árazása miatt fel sem tűnik.

használtai tárgyakat nem veszek, jó, ami van. ruhára, cipőre sokat költök, de alapszabály, hogy csak a leárazott termékeket nézem végig és nagy leárazáskor megyek. gyorsabb és pénztakarékosabb, mintha mindent végigtúrnék és vennék egy drága holmit. inkább 3 leárazott.

vegyi dolgokat netről rendelek, mert olcsóbb. ecettel, domestossal és mosogatószerrel minden takarítható, a többi vacak felesleges.

én így takarékoskodok és nekem beválik, minidg marad pénzem szórakozásra vagy néha a rendelt kaja is belefér.

2012. jan. 8. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!