Be szeretném osztani a pénzünk, de a feleségem nem partner ebben, mit csináljak?
Elküldtek a munkahelyemről, kaptam 3 havi végkielégítést. Munkára nincs kilátás, egyelőre...
A feleségem is munkanélküli, most a végkielégítésemből élünk hárman. Próbálom megfogni a pénzt, erre a nejem azt mondja, sóher vagyok, mit fillérezek?! Állandóan drága mosóporokat, csomó édességet venne, kinevet. Most egy hét alatt 62.000 Ft-ot költöttünk, úgy, hogy nincs munkám. Tegnap vettem egy pár cipőt, 5000 Ft-ért, erre óriási patáliát csapott.Három hónapig segélyt sem kapok. Normálisan mennek nálunk a dolgok?
Beszéljétek meg hogy most jobban be kell osztani a pénzt, hogy jusson mindenre. Esetleg ő is kereshetne munkát. Két
fizetésből könnyebben megélhettek, mint egyből.Sok szerencsét hozzá.
ajjaj...
üljetek le, higgadtan, kultúráltan magyarázd el neki, hogy igenis meg kell fogni a pénzt ebben a helyzetben, mert ha elköltitek 2 hónap alatt a 3 havi pénzt, akkor nagy bajba kerültök.
Van saját bankszámlád? Tedd be oda a pénzt, és te menj vásárolni.
Kultúráltan elmagyarázni? Ha már a nő az aki költi a pénzt, a férfi hordhatja befele talicskával is, a nő ha akarja az ablakon dobálja kifele...
Itt kőkemény fellépés kell a részedről, nem kérni hanem utasítani kell különben rosszul jártok!
22L
Itt én a nő kezelem a pénz. Mivel én idegbajos vagok a csekkektől és a tartozásoktól, ezért vettem egy kis levélboriték méretű elössztó mappát. Minden közüzemi számlának külön ki van számolva a pénz, benne a rekeszbe amíg ki nem fizetjük. A fenmaradó összeg a kajáé, de ott is lehet számolni, hogy havi mennyit költötök, és mi a fontos. Ha ezen felül marad pénz az lehet ruhára költeni. A feleségednek megmondhatod az olsóbb mosópor is ugyan úgy tisztít mint a drága.
Egy másik variáció ha nem képes az együttműködére te tedd fére egy külön számlára a pénzt.
A harmadik és legrosszabb variáció, mert te is részese leszel. Tanuljon a kárából. De ezt ne várd ki.
Végezetül akárhogy sérteget a zsugoris miatt ereszd el a füled mellett. Közöld vele hogy az ő életmódja miatt nem ohajtasz tönkremenni. Ne feledd! Ha eladósodsz és máról holnapra élsz, lehet egy életre adós maradsz, mert folyton kölcsönkérsz. Sok sikert!
anyáááám, hogy milyen idióta nőknek van férjük, a sok normális meg ott van társ nélkül....
hát barátom, vagy rosszul nősültél, vagy nagyon elkényeztetted!
Köszönöm a biztatást és a véleményeket! Ezentúl én kezelem a bankkártyát, én döntöm el, hogy valamit megveszünk-e vagy sem. Bevezetem a diktatúrát :-)
A végkielégítésemnek köszönhetően sikerült visszafizetni a 240.000Ft-os tartozásunkat, amit végül is a semmiért vettünk fel. Most hála az égnek jócskán plusszban vagyunk, csak még messze a november...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!