Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egész álló nap, legalább...

Egész álló nap, legalább 10-20x megkérdezem a szüleimet, hogy mit segítsek, mi az én feladatom. (? )

Figyelt kérdés

Anyámék erre mindig azt mondják, hogy semmi, menjek tévézni.

Esténként meg mindig leordibálják a fejem, hogy milyen sz.r vagyok, hogy semmit sem segítek nekik a házimunkában.

Szerintük saját magamnak kellene kitalálnom, hogy mi a tennivaló.

Szerintetek?

2012. jan. 4. 23:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Régen anyum is ezt játszotta. 15-16 lehettem, sosem engedett semmit csinálni. Csak úgy tudtam bármilyen házimunkát elvégezni, ha ő nem volt itthon. Volt rá példa, hogy az egész lakást kitakarítottam és annyit mondott rá, hogy "minek kellet". Nagyon rosszul esett. Ha mosogatni akartam, nem kell, majd ő.

Ráhagytam, belefáradtam abba, hogy állandóan ezen vitázzak vele. Aztán mindig amikor jöttek keresztanyámék arról panaszkodott, hogy én sosem csinálok semmit, hogy én ilyen vagyok meg olyan. Egyszer kifakadtam előttük, hogy mi lenne ha nem panaszkodna állandóan, és azt is mesélje el, hogy Ő nem engedi azt, hogy bármit is csináljak... Utána abbamaradt a panaszáradat és hagyta, hogy én is csináljak dolgokat.

2012. jan. 5. 06:01
 12/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Vannak ilyen szülők, emberek sajnos. Én is tapasztaltam. Mindig mondja, hogy nem kell, ne csinál semmit, nem várom el. Utána meg azt hallod vissza, hogy ő mennyi mindent csinál.

Azt a módszert alkalmaztam, hogy akkor csináltam meg a dolgokat, amikor ő nem volt otthon. Mosás, főzés, sütés, takarítás, bevásárlás. Persze akkor is megkaptam, hogy miért? Meg hogy megint nem bírok magammal, miért nem pihenek inkább.

Elengedem a fülem mellett ezeket. Rájöttem sehogy se jó az ilyen embereknek, mert ha megcsinálom, akkor nem tud miről panaszkodni.

Valahogy ők olyan emberek, akik szeretnek mártírkodni, sajnáltatni magukat.

2012. jan. 5. 09:46
 13/17 anonim ***** válasza:

na akkor most megmondom neked miért csinálja, tapasztalat!

mártír.

anyám ugyanez. semmi segítséget nem fogad el, és utána azt élvezi hogy elmondhatja 8x mennyit takarított még munka után és várja hogy sajnáljuk...

2012. jan. 6. 18:36
 14/17 anonim ***** válasza:

Nálunk is volt ilyen, apukám is tudja, senki semmit nem tud megcsinálni rendesen anyu szerint, és ezért ő akarja.

Nos én egyszer megmondtam anyunak, hogy figyelj, ez így nem jó. Hidd el, hogy én is tisztára tudom mosni az edényeket, és a sarkokat is kiporszívózom, ne mániákuskodjál már.

Ugyanakkor mi tudjuk hogy ő ebbe menekül, főleg ha baja van. Ha totál tiszta minden akkor is nekiáll takarítani. A szűz jegyűek ilyesmik esetleg anyukád is az ?

MOndd csak meg neki te is, hogy te is megtudod csinálni, és meg is akarod. Olyat meg ne mondj sose, hogy mindjárt, egy perc, mert már rég berágott, és csinálja is.

2012. jan. 6. 19:09
 15/17 anonim ***** válasza:

18 évesen mért kell kérdezgetni.

Fogod magad kisúrolod a kádat, beteszel 1 adag mosást, azért van vita mert csak akkor vagy aktív mikor ott vannak és megcsinálják.

2012. jan. 6. 19:44
 16/17 anonim válasza:

Figyeld meg, hogy a szüleid szoktak-e olyant mondani, hogy "Te ezt úgysem tudod" "inkább én megcsinálom, ez bonyolult" "ezt majd én tudom, hagyd" stb.

Lényeg, hogy vannak olyan szülők/szülő, aki a gyereket úgy nevelte, hogy túlzottan óvta, nem hagyta érvényesülni, féltette az egyéni kihívástól, vagy sajnos nem bízott a 'tudásában'.

Könnyen lehet hogy a Te szüleid is így "működnek".

Mindenesetre jó lenne egy nyugis időpontban, amikor nincs semmi különös szitu, szólni nekik, hogy szeretnél valamit megbeszélni, és elmondod, hogy mi a poblémád.

30F

2012. jan. 6. 21:49
 17/17 anonim ***** válasza:
Hát, anyud enyhén szólva nem normális. Ne aggódj, az enyém is ilyen. Sose leszel elég jó neki, bármit csinálsz. Azért nem enged, hogy bármit csinálj, mert akkor már nem szapulhat. Uralkodni akar feletted és fog is, amíg együtt éltek.
2012. jan. 27. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!