Mit gondoltok az Anyukámról? Két helyen ingyen dolgozik 70 évesen.
Itt a kulcs az, hogy "gyámoltalan nő".
Ha úgy érzed, hogy kihasználják, akkor valószínűleg ez így is van.
Én sokat dolgozok ingyen, pusztán mert szeretem az adott munkákat. Jól esik, kikapcsol. És jó az érzés, hogy hasznos vagyok. Az ingyenmunka önmagában nem baj, sőt jó dolog.
A házbizalmi egyfajta "közösség lelke" szerep. Anyud élvezi, hogy hozzá jönnek az emberek. A hólapátolás, kertészkedés meg a szükséges mozgás.
Az alapítvány viszont gond. Ott meg kell tanulnia kiállni önmagáért. Pályázat útján elég kevés pénzt lehet megnyerni (gondolom, ez egy civil szervezet), szóval itt inkább az elvekről van szó. Anyukádat ne csesztesd, hanem bátorítsd, hogy ő is értékes tagja annak a közösségnek, mert lehet, simán kisebbségi érzése van. Ez az ő harca, fejlődési útja. Vitával nem mész semmire, beszélgess vele az okokról.
Miért zavar (irritál) téged?
Mit mond anyukád?
Azért zavar és irritál, mert ezek mellett a munkák mellett még hetente 3-4-szer még estébe nyúlóan gépel a testvérének szakértői véleményeket. (Ezért kap pénzt.) A rengeteg munkája mellett nem jut semmi idő a pihenésre, fáradt, vannak szédüléses panaszai is. 70 évesen már nem dolgoznia kellene, hanem a megérdemelt pihenését kellene élveznie.
Egyébként pedig anyagilag nem szenved hiányt, 180 ezer forint az össz-bevétele minden hónapban (nyugdíj, özvegyi nyugdíj), még minket is tud támogatni (a lakásában élünk a férjemmel és nem kell rezsit fizetnünk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!