Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg olyan nagy kérés hogy...

Tényleg olyan nagy kérés hogy ha már ingyen lakik itt, legalább fűtsön be?

Figyelt kérdés

Szóval a szitu a következő:

Mi apám házában élünk, ő nem lakik itt.

Volt neki egy műhelye, és az egyik melósát (hívjuk Jakabnak) megsajnálta amikor őt kidobta a barátnője és nem volt hova mennie, ezért ide költöztette erre a telekre egy kis kőnyűszerkezetes kis házba, ami addig iroda volt.

A műhely azóta megszűnt, de apu azóta is ami kisebb munkát tud, ad a Jakabnak, hogy legyen egy kis pénze, mert más munkája nincs.

Rezsit, lakbért nem fizet, mi fizetjük a többletet is ami azóta van hogy itt lakik, majdnem duplája a villany számlánk, mint az előtt.

Fával fűtünk.Amit szintén nem hoz, egy szálat sem.

Párom sokszór éjszakás, és amikor hajnalban haza ér, félholtan esik be az ágyba.

Jakabnak már szolt apuis, és mi is töbszőr hogy reggel úgyis fent van már 6-kor, fűtsön be.

Mégsem fűt be!Most ez tényleg olyan nagy kérés???

2011. dec. 23. 10:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%

Szoval a Jakab egy kulon allo kis hazban lakik, mig Ti is kulon egy hazban.

Talan nem akar bemenni a Ti hazatokba, tul koran van, ott van mar a ferjed, stb.

Nehez elhinni, hogy a konnyuszerkezetu kis hazzal dupla lenne a villanyszamlatok, na de mindegy.

Miert nem beszeled meg a Jakabbal, miert ideirsz?

Ha jakab annyira nem akar befuteni, keszitsetek el a fat este, reggel, mikor ferjed hazajon, gyorsabban megy. Meg mindig azt mondom, Jakab ugy latja, a ferjed az "ur" a hazban, O dolga.

2011. dec. 23. 10:27
 2/12 anonim ***** válasza:
97%
Figyi,én nö létemre bármikor simán befütök,Jakab nélkül!
2011. dec. 23. 10:34
 3/12 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem meg kamu.

Mi ez a baromsag?

2011. dec. 23. 11:22
 4/12 anonim ***** válasza:
81%

És te mi az anyámért nem tudsz befűteni?

Nálunk nincs ilyen gond, mert távhő, de pl a barátnőm 16 éves korától egyedül fűt be, mert nagyrészt ő van otthon napközben.

2011. dec. 23. 11:48
 5/12 anonim ***** válasza:
78%

Nekem se tetszik ez a jakab dupla villanyszamlat csinal dolog.

Megis mivel?

Felallitott egy komplett gyartosort?

Meg a tobbi, latom unatkozik a kerdezo.

2011. dec. 23. 11:58
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Tápos pesti csirkenként aki a távhőt ismeri megtanultam seperc alatt befűteni, amikor itthon maradtam egy egy évessel a qvára hideg házban...

Ha gyújtóst nem tudsz hasogatni, akkor kérd meg az uradat hasogasson egy kosárral, egyszer mutassa meg, hogyan kell tüzet rakni.

/nálunk a cserépkályhába úgy teszek tüzet, hogy a tűztér két oldalára egy egy vékonyabb hasáb, közé a papírgalacsin, keresztbe a hasábokra egy másik hasáb, rá a kicsi gyújtósok megint pár papírgalacsin, és meggyújtom, persze előtte kihamuzom, nyitva az alsó levegőztető, amikor meggyullad a fa, a tűzteret lezárom, és kb 20perccel később a levegőztetőt, ha ügyes vagyok, akkor marad annyi parázs, hogy 2hasábbal délben megdobom, és tüzet se kell rakni/

2011. dec. 23. 12:38
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Jah és az lemaradt, hogy nálunk is van bérlő.

havi 5ezer forint a víz+gáz+villany többlet részéről maximum. Nem a duplája.

Nem is értem.

2011. dec. 23. 12:39
 8/12 anonim ***** válasza:

Jakab mivel fűt a kis házban? Szerintem villannyal, ezért hatalmas a számla. Fizesse ki nektek a rezsi felét, ti meg éljetek úgy, mint ha ő nem lenne ott. Amúgy ez a dolog nem egészséges hosszútávon. Elhiszem, hogy aputok segíteni akar neki, de adjon neki egy határidőt, hogy addig keressen egy másik helyet lakni, mert így csak a nyakatokon fog maradni és persze ti fizettek utána is.

Szóval beszéljetek apáddal, hogy rendezze ezt a dolgot a melósával. Sz*r időket éltünk, de ti sem vagytok szeretet szolgálat.

2011. dec. 23. 14:57
 9/12 anonim ***** válasza:

Ne futcse be!

Szeretem ha hideg a szoba egy kicsit!

Veletlenul ezen a felvetelen nem Jakab hallhato?

2011. dec. 23. 15:38
 10/12 A kérdező kommentje:

Hát köszönöm aválszokat.Akkor ezek szerint tényleg nekem nagy az elvárásom.

Nem kéne bejönnije a házba, mert kint van a kazán a ház mellet, és ő is onnan van fűtve, szóval olyankor nála is hideg van.

Azért dupla annyi a villany, mert alapon ő egy ezer éves rezsóval főzőcskézik, és melegíti a kaját magának.Meg így 2 hűtő van, amiből az övé szintén régi sokat fogyasztó, 1el több tv.

Nem tudom nekem valahogy ez a begyújtás nem megy, sokszor próbáltam már, de nem sikerült.Bármi mást megcsinálok, ha kell villanyt szerelek, de valahogy a tűzgyújtás nem megy.

Hiába mondjuk hogy jólenne ha beszálna a rezsibe, ha egyszer nincs miből, mert nem dolgozik.Az a kevés amit apu tud neki adni egy kis munkáért, elmegy neki kajára.

Én meg nem tehetem meg hogy csak a felét fizetem, mert az elműt nem érdekli hogy a többit jakab használja, jönnek és kikapcsolják az áramot a gyerekem mellöl.

2011. dec. 23. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!