Laknátok a dédivel a lenti esetben? Szeretett dédi!
A dédi egy fiatal fiatalos! 70körüli dédi. Mi egy 26/27 éves fiatal házas pár vagyunk. 2éves lesz hamarosan a lányunk. Most ő az egyik unokájával lakik egy 38m2-es lakásban. Mi egy albérletben vagyunk. Anyuhoz közel.Pont a mellete lévő lakás,igy ha megvesszük idővel az anyumé is a mienk lenne... Aki amiben tud segit.De mégis egyedül vagyunk. Felmerült,hogy a dédivel össze költözhetnénk hárman(plussz a kicsi) egy ca. 60m2-es lakásba. 2+fél szobába. Ez anyumtól messze lenne. Meg a nagyiméktól is. Amiben vagyunk az egy tégla lakás,másfél szobás,saját fütésű. Amibe mehetnénk az panel,fent a 9.en.Europarkra néz. Ez a fsz-en van. S ezt is akár megvehetnénk idővel azt mondta a tulaj.
Én panelba nem sziveen mennék. De azt mondta a párom,hogy azt a 60m2-es lakást megvennék attól akié.(A párom anyukájának asszem(volt) élettárától. ) Szeretem a dédit,meg tényleg tudna is segiteni,főzni sütni megtanitani ami igy fiatalon tök jó,meg tényleg nagyon szereti a lányunkat... De akkor is. Most én csak a kis családommal zeretnék élni. 3aban... Igaz hogy a mienk lenne. s most mi fizetünk Fundamentát,amivel idővel vehetünk saját lakást. Kb 8 év mulva... Ebbe meg nekünk a panelban nem kéne semmit fizetnünk mert megkapnánk...
De én nem is szeretem a panelt... 26L
Adjatok tanácsot!!!
Szerintem egy kis család éljen függetlenül, ne keveredjenek a generációk. Persze átmeneti megoldásnak jó, de nem egyébnek, hosszú távon.
Az mégis az "ő lakása" idő után meghalljátok, vendégek fogadása, gyerek rippadozása, idő után a "mama" agyára mehet és akkor mit csináltok? Szerintem ha nem muszáj nem kell erőltetni az összeköltözést...
21-L
Amíg nem laksz vele együtt,addig úgy tűnik,hogy fiatalos,meg rendben van még az elméje.De ez csak addig tart.Majd ha összeköltöztök,el kell viselned minden zűrjét,hülye szokásait,stb-it és pár év múlva megeshet,hogy romlik az állapota.
Hidd el én tapasztalatból beszélek.Nekem a szeretett nagyanyám megbolondította az anyámat,tönkretett minden családi viszonyt,anyám a mai napig nem heverte ki a dolgokat.Ez által anyámmal sosem volt jó és nem is lesz a kapcsolatom.Csomó minden kimaradt a kamaszkoromból,mert a nagyanyám betegítette a családot,s a végén pedig már magatehetetlen lett,pedig ő is fitt 70es volt az elején....Én senkinek nem ajánlom,hogy egy akármilyen fitt és egészséges idős rokonnal együtt éljen.
24N
Amig gyesen vagyok és amig nem tAlálok munkát addig albi.. Utána lehetne lakáskeresésbe vagy vételbe belevágni..
Meg nem tudható hogy meddig él.Az én dédim 93éves korában halt meg. S a párom dédije meg 70...
Dehogy várom! Épp azt mondom,hogy nekünk jobb lenne igy 3asban. Mig neki meg a másik unokájával..Az eddigi saját lakásában.
Persze szivesen laknék vele együtt mert szeretem,de panelban sokkal magasabbak a költségek és azt még négyesben is nehéz lenne kikalkulálni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!