Meddig helyes, hogy nem tarthatok állatokat lakásban?
Párom (imádom, ő is engem) ezért nagyon örülök és boldog vagyok, de gyerekkorom óta voltak állataim. Valamilyen kompromisszumot ki kéne harcolnom, hogy had tarthassak lakásban valamit. (leginkább kutyát szeretnék, de félek, hogy úgy járnánk, mint a tv-ben látott párok.. madarakat egyenesen utálja én imádom őket. minden olyan állatot nem szeret, ami koszol, hangja van... Lehet, hogy már gyerek kéne, akivel foglalkozhatnék, de az az érzésem, ha gyerekem lesz, akkor is hiányolni fogom az állatok, a természet közelségét. Még a terebélyes növényeket sem szereti, mert kerülni kell. Én legszívesebben dzsungelt csinálnék a lakásból, nagyon szeretem, minden másban kijövünk, ha kell lemondok ezekről, de egyben szomorú is vagyok emiatt. és remélem idővel változik a helyzet, vagy remélem tényleg csak ennyi gondunk lesz. (hála istennek egyikőnk sem allergiás).
Ti mit tennétek a helyemben?
Kedves utolsó, egy csomó állatot lehet lakásban tartani: szelídebb macskát, kistermetű kutyát, nyuszit, tengerimalacot, hörcsögöt, csincsillát, vadászgörényt, stb.
Nekik semmi bajuk nem lesz a "rabságtól", az én macskám pl. kifejezetten utálna kimenni a hidegben, jól elvan a fűtőtesten :)
Teknősösnek köszi a tippet, páromnak van egy teknőse, majd kipróbálom vele a labdagurítgatást :D
A kérdésre válaszolva, az állatok szeretete szerintem egy olyan alapvető személyiségvonás, amit ha "kompromisszum" miatt elnyomsz magadban (amúgy a párod verziója, hogy ne legyen értékelhető állat, nem is kompromisszum!) nem leszel soha maradéktalanul boldog.
Én soha nem kezdenék kifejezett macskautálóval, egyszerűen ki lenne zárva az illető. Olyan exem volt, aki csak nem rajongott értük, de vele is láttam előre a konfliktusokat, mert a bőr bútora többet ért volna neki, ha odaköltözök, és ha kaját vettem a macskának a tescóban, mindig megjegyezte, hogy miért nem a legolcsóbb száraztápot veszem. (Így is az olcsóbbak közül válogattam)
Jelenlegi páromat nem érdeklik a bútorok (engem se), jó a régi, ami van, és van egy csomó állatunk. :)
Tudok olyan kompromisszumot is, hogy a macskákat kevésbé szerető férj számára kijelöltek egy macskamentes szobát (a macskabolond, több macskát tartó nő kertes házában). És boldogok együtt. Ez inkább kompromisszum, mint az állatszerető félrészéről a teljes lemondás.
De olyat is tudok, hogy a férj végül rajongásig megszerette a feleség macskáját, akit a lakásba hozott magával.
Egyik válaszadónak: nem az állatszeretet a gyerekes, hanem az, ha valaki "akaaaar" egy kiskutyát, aztán meg nem gondozza!
Valaki írtam, hogy a halakat nem lehet simogatni.
Nekem van egy kis kerti tavam, ahol egy oroszlánfejű-osztottfarkú aranyhal volt. Eleinte kézből etettem, aztán egyszer csak egyre közelebb ment a kezemhez. Amikor betettem a kezem a tóba, odaúszott és mint a macska, dörgölőzött a kezemhez. Ezután már konkrétan simogattam a halat. Valahogy látta/ érezte, ha a tó közelébe vagyok, és odaúszott. :)
Persze nem minden hal ilyen, de én "kifogtam" egy ilyet. :))
A kutya nem való lakásba - szerintem. Bármennyire is kistestű, meg ilyen-olyan tenyésztett, mozgásigénye van, amit napi 3 sétával nem tudsz kielégíteni! A macska elvileg szokttás kérdése, hol nő fel, mit szok meg, de én cicót se tartanék lakásban. A madarakat is sajnálnám egy kalitkába.
Mit szólsz hörcsöghöz, egérhez, tengerimalachoz? Vagy halakhoz? Egyik sem igényel túl sok anyagi/idői ráfordítást, mégis van állatkátok.
@9:56
De aranyos! Most átértékeltem a halakat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!