Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Szóljak, vagy ne...

Mit tegyek? Szóljak, vagy ne szóljak?

Figyelt kérdés
8 éve vagyok házas. párom édesanyja nagyon sokat segített abban, hogy megkezdjük közös életünket, pedig egyedül, kevés nyugdijból él. Lakásunkat is neki köszönhetjük, ő öröklte, de nekünk ajándékozta, így 1/2-1/2 arányban került mindkettőnk nevére. Unokák imádják, tényleg, amiben tud, mindenben segít, egy rossz szavam nem lehet rá. A probléma nem is vele van, hanem az én szüleimmel. ők meglehetősen (nagyon)jól élnek, tele vannak földekkel,ingatlanokkal, mégis mikor megházasodtunk egy fillérrel nem támogattak minket, elnézték, hogy egy vadidegen (anyósom) írat rám egy fél ingatlant, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga, meg nem kérdeznék egyszer, hogy van mit zabálnotok? vagy lenne valamire szükségetek? gyerekeink még egy nyomorult túró rudit sem kaptak tőlük. és még sorolhatnám.....úgy érzem szégyenlem őket. persze nem kötelező segíteniük, de ha megtehetik, akkor miért nem? sosem voltam léhűtő, mióta elvégeztem az iskolát dolgozom, semmi rosszat nem tettem ellenük. ha szivességet kérnek, legyen szó bármiről, sosem mondok nemet. ettől függetlenül kapcsolatom szüleimmel, főleg, mióta házasok vagyunk egyre "távolibb", pont a fent vázolt okok miatt, ez az egész nemtörődömség részükről egyre csak szálka a szememben és legszivesebben jól megmondanám nekik a magamét. sokszor elnézem, mikor anyósom tömegközlekedve 10 km-ről nagy cuccokkal jön minden héten a gyerekekhez, én anyám meg arra lusta, hogy a kocsiba beüljön és 5 perc alatt itt legyen. miért van ez így? Nem rég olvastam itt egy kérdést, és bizony a legtöbb szülő lehetőségeihez mérten támogatja a gyerekét, akkor az enyémek mért nem?
2009. máj. 22. 17:45
 1/6 anonim ***** válasza:
88%

Ha egy picit megnyugtat, az enyémek is ilyenek (főleg apám), bár én nem vagyok se férjnél, se gyerekem nincs, de minden más tekintetben ugyanez a szitu, én még velük élek, de semmi nem jó, amit csinálok, sőt, egészen pici gyerek korom óta ez van. Öcsém pedig bármit megtehet egy rossz szó nélkül. Tudom, hogy rosszul esik, nekem is rosszul esik, amit az enyémek művelnek. Próbáld függetleníteni magad tőlük, én is arra törekszem.

Amúgy anyai nagymamám dettó, és anyut is nagyon zavarja, hogy a 2 másik testvérének (mindkettő orvos) kinyalja a fenekét, anyuval meg (aki tanítónő) akkor is kinyalatja a fenekét, ha anyu látogatóba megy 1-2 napra.

Nem hiszem, hogy az ilyen emberek megváltoznak, így én nem is reménykedek, így kicsit kevésbé fáj.

2009. máj. 22. 18:00
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Persze, nyugodtan szoljal. Nincs ebben semmi. Amit ide leirtal, nyugodtan talald nekik.

Nem fogod oket megvaltoztatni. Semmi nem fogja oket megvaltoztatni, a szuleid ugylatszik tulsagosan is onzoek, sajat magukat szeretik csak. De gondoljak, ugyis ti orokoltok majd, ha ok mar nem lesznek. De a foldekbol ok mit elveznek? Azokat miert nem adjak el a penzt miert nem adjak nektek? Kiadjak a foldeket berbe, vagy ok muvelik? Mindegy. Szerintem mindenkepp beszeljel a szuleiddel, akkor megkonnyebbulsz. Segiteni nem fog ugyan a beszelgetes, mert ok azt latjak helyesnek, jonak amit csinalnak, amit ahogy ok gondolkoznak.

En is tudnek meselni neked, nalunk mi ujsag van...

Az anyosod elott viszont le a kalappal, szeresd es tiszteld te is ot nagyon, es segisetek neki, o egy igazi anya, egy josagos asszony aki szeret benneteket!:)

2009. máj. 22. 18:12
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez általában azon múlik, hogy ki milyen mintát hozott otthonról, vagy milyen minta szimpatikus neki. Az én anyukám pl úgy képzeli, hogy a fiataloknak kell, illik támogatni az idős szüleiket még akkor is, ha amúgy nem szorulnak támogatásra. A férjem nagymamája meg olyan típus volt, hogy az utolsó fillérjét is az unokákra, dédikre költötte, mert Ő akkor volt boldog, ha adhatott. Az anyukám folyton azokkal példálozik, ahol a gyerek jómódú és segíti a szüleit és meg sem akarja látni, hogy ez nem mindenhol van így. Én teljesen önálló vagyok már rég, mégis zavar, amikor folyton szembesülök az elvárásaival. Az öcsémet állandóan terrorizálja lelkileg, sajnos sikerrel. Szinte nincs olyan nap, hogy ne menne haza a szüleinkhez, pedig már 8 éve házas. A házasságának kifejezetten árt ez, mégsem képes ellenállni.

Egyik ember ilyen, a másik olyan, de ha beolvasol anyukádnak, max besértődék, de amit nem akar, azt nem fogja meghallani, meglátni.

2009. máj. 22. 18:17
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Az élettérsam szüleim is ilyenek.az én szüleim 50 km-re laknak,minddkettő elmult 70 éves mégis jönnek,vonattal.A párom szülei a faluban laknak,de az anyja az idén itt még nem volt....Ők is megtehetnék hogy segítsenek,mégsem teszik.Szószerint zsugoriak.Az én szüleim mindig felpakolnak ha tőlük jövünk haza,az anyós meg azt mondja nincs mit adjon,de a spejz roskadozik a beföttöl meg minden egyébtől,de inkább százliterszám önti ki pl a paradicsomlét,mint adjon egy üveggel is.Minden évben "frisset"főz,de mi annyit kaptunk eddig belőle mint pl te bármit süt,soha de soha nem kapunk belőle,mindig azt mondják hogy menjünk ki és együnk belőle.Olyanra még nem volt példa hogy ők hozzanak ide valamit is a 9 év alatt...sorolhatnám még de mindegy mert csak felhúzom magam....
2009. máj. 22. 19:20
 5/6 anonim válasza:
69%
Négyszemközt kérdezd meg anyukádat,miért nem jönnek "gyakrabban",netalán "megbántottad " valamivel? Próbáld meg kipuhatalózni miért is van ez így,ne támadj azonnal,azzal az ellenkezőjét váltod ki.Mondd el neki,szeretnéd ha eljönnének a gyerekekhez,szeretnéd ha a gyerekek gyakrabban mehetnének,jön a nyári szünet,jó alkalom lenne,hogy unokázzanak.Férjeddel nem volt valami bajuk? Nem ellenezték a házasságot? Esetleg nem megsértődtek valami miatt? Kérdezd meg finoman.Sok szerencsét!
2009. máj. 22. 19:30
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak akkor szólj, ha úgy érzed érne valamit. Most azért, hogy nehezteljenek Rád vagy követelőzőnek találjanak és közben semmit nem érsz el, azért nem biztos, hogy megéri idegesíteni magad. Persze finoman megjegyezheted, hogy ezt a másik mamától kapta a gyerek stb, hátha leesik Nekik.

Ne haragudj, hogy ezt írom, de úgy tünik nálatok is érvényes, hogy valakinek minél több van, annál jobban félti!

Egyértelmű, hogy rosszul esik Neked ez az egész, de sajnos megváltozni nem fognak és szerintem a kényszerből megvett ajándék sem olyan, mint ha szívből jönne. Legyen szó akár több 10ezres ajándékról, akár csak egy túrórudiról.

Minden jót Nektek!

2009. máj. 22. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!