A párom anyja egy mérgező szülő aki nem hagyja leválni 30 évesen sem a gyerekét! Mit lehet tenni egy ilyen anyával?
Minden ilyen kapcsolatra a legjobb megoldás a távolság. Havonta- hathetente egyszer néhány órára közösen elmentek meglátogatni anyóspajtit. Ha valami fontos van, akkor ott meg tudják beszélni, ha születésnapot/ névnapot is szoktak köszönteni, akkor azt is meg lehet ilyen keretek között oldani. Egyébként pedig nem kell nagyon keresni a társaságát.
Az én párom anyukája is érdekes természet, napi szinten tuti, h kiidegelne, de így, hogy kb ilyen gyakorisággal találkozunk, ahogy írtam, akkor kedélyesen elbeszélgetünk. Egyébként pedig csak akkor hívják fel egymást a párommal, ha vmi fontos van. Pl. ünnepkor, az ajándékozás pedig személyesen történik.
Ezt komolyan gondoltad? És mit szólsz majd, ha a ti gyereketek is úgy dönt, hogy "felszámolja" veletek a kapcsolatot. Jaaaaa, te nem leszel olyan? Sebaj, okot mindig lehet találni.
Kattanj le a kedves mamáról, és gondolkozz el azon, mit várhatsz egy olyan pasitól, aki képtelen felnőni. Vagy: nem is akar, mert neki így jó.
Nem írod, hogy a felesége lennél, tehát nem vagy családtag, semmi közöd az ő problémájukhoz. Igazából, ha feleség lennél, akkor is nagyon óvatosan szólhatnál csak bele.
A párodnak meg azt tanácsolnám, gondolja meg, hogy meg akar-e szabadulni a családjától, mert ha rájön, hogy mégsem te vagy az igazi (ha az anyjától elválasztod, erre rá nagyon hamar rá fog jönni!), akkor baromi könnyen egyedül marad.
Anyós olyan amilyen,ő már nem fog változni. Inkább a férjednek kellene elgondolkoznia,hogy 30 évesen mi az,hogy le akar,de nem tud válni az anyjáról.. álljon a sarkára,arról már nem az anyja tehet,hogy befolyásolható,és eltűri,hogy úgy beszéljenek vele mint a kutyával.
A szüleivel lakik,vagy egyáltalán hol adódik ennyi vitatkozás? Költözzön el,aztán havonta 2* beugrotok ,beszélgettek,tapasztalatból mondom,hogy szerintem is jót tesz a távolság,sok szülő-gyerek viszony fényévekkel jobb lesz ha már nem egy fedél alatt laknak. Ahhoz meg,hogy az anyósod meg apósod között mik történtek, -bocs- de szerintem semmi közöd. Ettől függetlenül felnevelték a párodat,aki 30 évesen ne viselkedjen úgy mint egy hisztis kamasz. Ritkitsa a találkozásokat,vagy mondja meg kerek perec,hogy amig igy beszél vele az anyja,addig nem fognak találkozni. Szerintem ebben a "nem hagyja leválni"-ban az is benne van,hogy a párod nem is akar..
kerdezo>te "csak" egy idegen van,a szulei meg a szulei...ha te lelepsz,akkor ok maradnak ott a paroddal...nem donthetsz helyette es nem kenyszeritheted...
ulj le vele,normalis hangnemben beszelgessetek el,mond el,mi a gond es hagyd,hogy o dontson...
van olyan ember,aki ragaszkodik a szuleihez,pasi is,lany is...ha neked ez nem kell,akkor keress mast...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!