Mit kellene tennem?

Figyelt kérdés

20 éves fiú vagyok. Az anyám tönkreteszi az életemet. A legegyszerűbb megérteni , ha leírom az elmúlt 2 napot:

tegnap egész nap otthon ültem,majd este 1 órára felmentem a barátnőmhöz boldog új évet kívánni a szüleinek,majd megkértem a barátnőmet,hogy aludjon nálam mert kedden utazok a főiskolára ( 3 órára van az otthonomtól ). Mire hazaértem, ki voltam zárva a házból, apám engedett be. ( ez nálunk minden este megtörténik,elég ha kiteszem a lábam a házból már ki is vagyok zárva.) Ma reggel hazavittem a barátnőmet ( ez kb. fél óra volt) majd hazajöttem. Itthon anyám üvöltött velem,hogy miért megyek el én az autóval, sőt egyáltalán minek vagyok én még a házban amikor semmi

keresnivalóm ott. A nőverem és a vőlegénye velünk laknak, a "sógorom" anyám kérésére szétszedte és levitte az ágyam a pincébe. Bepakoltam egy táskába a ruháimat, hogy akkor én itt végeztem és inkább elmegyek.Erre anyám kiszórta a ruhákat,elvette a táskát, a laptopomat. Kedden vizsgázok a főiskolán,most nem tudok tanulni. Pénzt nem ad semmire,apámat zsarolja,hogyha pénzt ad nekem akkor elválik. A nőverem pénzéből sikerült idáig elvégeznem a főiskolát (ő adott pénzt az utazásra és a kajára) Apám retteg anyámtól,nem értem miért. A házunk, a cégünk minden közös, mégis amit anyám mond az úgy szent és sérthetetlen. Ha itthon vagyok üvölt velem, ha elmegyek itthonról az a baj,hogy kicsit szórakozok. Anyám azt mondja csak az hasznos időtöltés ha tanulok vagy ha pénzt keresek. Most nem tudom mit kellene tennem. A sógoromat megkérte anyám,hogy tegye fel az összes cuccomat vaterára,őt nem érdekli mi lesz velem.Egyszer azt mondta kárnak vagyok a világon. Nem lopok tőlük,nem drogozok, nem járok részegen haza, nem kötök ki a rendőrségen soha. Rendesen tanulok,csak arra kérek pénzt amire muszáj. Apámra nem számíthatok,sőt a családunkból senkire sem,mert félnek anyámtól. A barátnőmet gyűlöli,amiért az ő családja szerint a fiataloknak szórakozni is kell. Csak a barátnőm családjára számíthatok,csak náluk látnak szívesen és csak ők értenek meg. Mindenki azt mondja,anyámnak van igaza,hogy olyan nincs,hogy egy fiatal minden hétvégén elmenjen este otthonról. Tényleg én vagyok a hibás? A barátaim nálam sokkal rosszabbak,mégsem bánnak így velük otthon. 2 nap múlva vizsgáznék a főiskolán, de anyám elvette a könyveimet és a laptopomat.Félóránként bejön a szobámba és üvölt,hogy takarodjak el itthonról ő látni se bír engem. Mit kellene tennem??

2012. jan. 2. 21:32
 1/8 A kérdező kommentje:
Elírtam. Szerdán vizsgázok. Bocsánat,kicsit zaklatott vagyok.
2012. jan. 2. 21:35
 2/8 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy ha nem akarod ezt hallgatni, csak az önállósodás segít. Gondolom koleszos vagy vagy albérletben élsz, én elmennék oda a helyedben, a cuccaimat pedig kicsempészném az éjszaka. Reggel mire ébrednek már nem lennék ott. Mennyi időt vesz igénybe a sulid? Van esetleg időd dolgozni mellette, ilyen esetekre jön jól a diákhitel. Legrosszabb esetben folytathatod a sulit levelezőn, és mellette el tudsz helyezkedni dolgozni.

Tudom, hogy nagyon nehéz, engem sem támogatnak semmivel és egyetemre is járok (nappalira), szóval nem lehetetlen.

Így anyukádnak a nagy vágya is teljesülhet, és te is nyugodtan élhetnél. Egyébként biztos vagyok benne, hogy hamar elkezdenél neki hiányozni, mert egyel kevesebb embert tarthat terrorban.

2012. jan. 2. 21:45
 3/8 anonim ***** válasza:
95%

szerintem adj neki ket nagy pofont!!! allj ki magadert,foiskolas vagy es nem ovodas!!!!

en a helyedben nem hagynam magam !!!!

2012. jan. 2. 21:45
 4/8 anonim ***** válasza:
Egy nagy pofon megoldaná a helyzetet. Akár az anyád akár nem az, az megtenné a hatását
2012. jan. 2. 21:56
 5/8 anonim ***** válasza:
Sajnálom a helyzeted, nagyon nehéz lehet. Próbálj meg munkába állni suli mellett, és menj el végképp a szülői házból. Esetleg kérj kölcsönt rövidtávra havertól, ismerőstől, esetleg barátnőd családjától. De tényleg dologzz valamit hogy vissza tudd fizetni és utána talpra tudj állni.
2012. jan. 2. 22:04
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat,igyekszem a saját lábamra állni. Sajnos a pofonkat nem oszthatom ki,pedig szívesen megtenném,viszont szerintem itt az erőszak nem old meg semmit. Majd az élettől visszakapja anyám amit velem tett.
2012. jan. 2. 22:26
 7/8 anonim ***** válasza:

Én is ismerek ilyen nőt, aki úgy érzi, mindenkinek az életét irányíthatja.

Körülbelül mikor lett veled ilyen ellenséges? Nem lehet tudni, hogy mi váltotta ezt ki nála?

2012. jan. 3. 00:31
 8/8 A kérdező kommentje:
2 éve talált nálam egy doboz cigit,azóta van megőrülve (hozzáteszem ő is dohányzik). Bár sose említette,hogy ez lenne a baja,mégis azóta tart.
2012. jan. 3. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!