Párok, akik 19 évesen költöztek össze és jött a baba? Mesélnéte mi, hogyan alakult, és miből éltek/éltetek meg?
Bi is így jártunk. Szerencsére a férjem szereti a lányunkat, és sokat foglalkozik vele.
21/22
Én úgy gondolom a hosszú házasságok titka, hogy mindkét fél megtanul alkalmazkodni a másikhoz, az évek során megtanulja a békés együttélés, egymás tiszteletének és megbecsülésének elsajátítását.
Nincs olyan házasság ahol ne lennének hullámvölgyek. A kérdés az, hogy ki milyen hamar adja fel és futamodik meg a problémák elől. Persze olyan is van amikor már menthetetlen egy kapcsolat és válásra kerül a sor.
Különben 20-30 évvel ezelőtt természetes jelenségnek számított, hogy fiatalon kötik össze a párok életüket, ma pedig ez az idő egyre jobban kitolódik.
Ha a statisztikai adatokat vizsgáljuk egyre több házasság végződik válással.. Hogy mind ez miért? Talán mert megváltozott az emberek gondolkodás módja nem csak a házasság de más területen sincs kitartása egyes embereknek. Hamar feladnak mindent, önzőek lettek és még sorolhatnám... 20-25 évvel ezelőtt nem volt divat és lehetőség sem, hogy össze költözzenek a párok házasság előtt.. Most pedig olyannyira elfajult ez, hogy sok esetben ezekből az együttélésekből nem lesz soha házasság. És ha statisztikailag vizsgálnák a válások illetve együttélésekből történő szakítások arányát bizony egyáltalán nem lehetne megdönteni a tényt, hogy tartósabb a kapcsolat egy együttélés során mint házasságban.
Ki lehet a házasság intézményét figurázni, hogy nem más mint egy darab papír viszont az emberek kitartása, önzősége ezzel nem fog javulni.
Az igazi vesztesek pedig az mindig a kapcsolatból származó gyermekek.
21 évesen házasodtam, feleségem akkor volt 19, tervezett volt utána rögtön a baba.
Mai napig nagyon szeretjük egymást, én asztalos vagyok ő műkörmös, elég jól élünk.
27/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!