Mit gondoltok az érzelmi felelősségvállalásról?
Én úgy látom ..és magamon is tapasztalom h nem könnyű ez valahogy .Most alapvetően párkapcsolati vonatkozásban érdekel ki mit gondol erről..
Ugye a kapcsolat hosszósága ,később összeköltözés ,eljegyzés ,házasság ,gyerekvállalás ..ezek a lépcsők.
Én már jó ideje egy normális számomra is vállalható kapcsolatig se jutottam el :/ Azt figyeltem meg ha megvan a vonzalom és szimpátia ..-elindul valami de aztán azt érzem h a másik olyan lesz mint valami hímes tojás amire rettenetesen kell vigyáznom .Ettől megijedek és nem tudom kezelni a dolgot ,kihátrálok.
ÉS most én is ezt tapasztaltam ,volt lelkesedés bennem ,(nem akartam h porcelánként kezeljenek, ezt meg is mondtam) mégse kaptam őszinte egyenes választ a miértjeimre.
Szóval nő ffi oldalon meg van ez a dolog egyaránt .
Mit gondoltok erről ? Min múlik ez ? h sokszor elszaladnak az egyik ember érzelmei míg a másiké kellemes langyos állapotban marad -és a dolog eleve életképtelenné válik ..
FONTOS :szerintetek ez az érzelmi felelősségvállalás
-érzelem vagy
-döntés
kérdése ??
Lehet, hogy csak erre a lépcsőzésre görcsölsz rá. Ez egyáltalán nem így van.
A másik meg, hogy ha a másik "hímes tojás" lesz, én is szaladnék. Ki akarna így élni?
Köszi h írtál ! ..de ha a másik ember kitárja a lelkét az érzéseit ,akkor az nagyon nagy felelősség . És bizonyos esetben teher .. (a legtöbb esetben) miközben a paradoxon hogy erre ugyan úgy szükség van ..mármint az őszintéségre ,az érzelmek kifejezésére.. stb
Csak nálam inkább az van h sosem találkozik ez ..vagy én maradok a langyos állapotban -v velem szemben maradnak így ..
"de ha a másik ember kitárja a lelkét az érzéseit ,akkor az nagyon nagy felelősség"
Igaz. Csak nem a te felelősséged.
Mindenki a saját lelkéért felel. Ha Te kiválasztassz egy embert, és kinyílsz neki, az a Te felelősséged. Lehet, hogy az az ember ebből nem kér, és elkezd hártálni. Hisz ő nem tartozik neked semmivel. Ő nem kérte, hogy nyílj meg neki.
Viszont ha neked nyílik meg valaki, az az ő felelőssége.
Te akár akarod ezt, akár nem, NEM a te hibád, ha a másik megsértődik. Ő választott rosszul.
És szerintem ez az egész akkor lesz teher, ha rossz időben történik meg.
Kedves kérdező!
Lehet hogy más személy nehezen tud neked véleményt mondani. Tanácsot lehet adni de beleszólni más dolgába nem lehet. Szerintem ha megvallod az érzéseidet valakinek aki neked fontos , és viszonzásra találsz ,elindul valami de te 'meghátrálsz',félsz hogy mégsem fog beteljesülni, ez estben téged gátol valami. Gondolkodj vissza hogy előzményként nem e volt olyan az életedben akihez nagyon ragaszkodtál és elveszítetted? lehet hogy ez az gát! Szerintem attól félsz hogy elveszíted, és ettől nem tudod kezelni a dolgot.
Bocs hogy ezt írtam, nekem ez jött le a kérdésedből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!