Egy alkoholista szülőt mennyire lehet "rendszabályozni" hogy ne igyon?
Teljesen elszégyelltem magam hogy talán igaza van...Mondjuk én rendszeresen mondtam neki hogy ne igyon, de most mit számít egy gyerek beleszólása ilyen esetben? Azt már nem akartam mondani hogy volt hogy eldugtam előle, és akkor megvert hogy mit képzelek magamról. Szóval mikor volt rá lehetőség akkor felvizeztem neki, és azt nem vette észre, de azt nem mindig tudtam csinálni. Meg ennyire nem akartam részletezni. Meg tényleg pénze volt rá, meg amúgy ha ivott egy kicsit akkor nyugodt volt (aztán részeg) de józanul szinte féltem tőle....
(Anyum meghalt, így egyedül éltem vele)
Az ismerősöd elmeháborodott, ne törődj vele. Én csak a cigitől voltam függő, de tudom milyen. Akiben nem érett meg az elhatározás, az sosem fog leszokni sem a cigiről, sem a piáról.
Ez az ismerős tipikusan az a fajta buta tahó, aki mindenki mást hibáztat a saját szarjaiért. Küldd el a p*csába.
Nem vagy hibás. Hogy mondhat ilyet bárki is?
Amúgy segíteni csak annak lehet, aki maga is akarja.
Nehogy már lelkiismeret furdalásod legyen. Egy alkoholista embert leszoktatni nem a gyereke dolga. Felnőtt ember volt, neki kellett volna észbe kapnia.
A sok hülye ismerős beszólásaival meg egyáltalán ne foglalkozz.
Az ismerősödnek nyilván soha nem volt ilyen gondja még az ismerősi körében sem, nemhogy a családjában. A kívülállók rohadt okosak tudnak lenni minden helyzetben, de ha belekerülnének, akár egy napra is...
Nem a te hibád volt. Apád felnőtt ember volt, felelős a tetteiért. Egy felnőtt embert nem lehet rendszabályozni. Nekem az anyám ivott és később gyógyszereket szedett, apám és a tesóim is hiába próbáltuk megakadályozni, ha akart, valahogy hozzájutott. Pedig voltak durva dolgok, ha hazaért munkából, szabályos motozáson ment át... Volt, hogy apám a melltartójából szedte elő a bogyókat. Később meg inkább a munkahelyén szedte be őket... (gyógyszergyárban dolgozott, hozzáfért)
Ha valaki önszántából nem akar leállni, hiába van mögötte támogató vagy rendszabályozó család. Te tizenéves lányként anno hogy tudtad volna megakadályozni, hogy apád igyon? Ha nagyon beiszik, agresszív az ember, még neked is ment volna... (lehet volt is rá példa)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!