Miért vagyok ilyen? Normális?
14 éves vagyok, mindig szégyenlős és visszahúzódó voltam. Ha jöttek vendégek akkor is mindig bejöttem a szobámba és azon izéltem, hogy csak be ne jöjjenek (ha valami gyerek is jön akkor halálomon vagyok mert semmit nem tudok játszani/beszélni vele) ez mai napig így van. Már annyit változott, hogy már a családomhoz se megyek ki szívesen (apa, anya, tesóm, nagyanyám) hanem inkább a szobámba vagyok. Nem szeretek emberek között lenni, ha tehetném nem is mennék, mindig próbálom őket elkerülni. Még az lett mostanában a mániám, hogy sötét legyen. Utálom ha ég a villany, fel van húzva a redőny stb. Az a legjobb ha ülök egyedül a sötétben és zenét hallgatok. Amikor hívnak a barátaim, hogy menjek ki velük (ritka) legtöbbször nem akarok menni. Kiskorom óta ilyen vagyok, sose szerettem az embereket (viszont férjet, gyereket szeretnék. Ha megismerek valakit és jófejnek látom, azzal nagyon jóba tudok lenni). Miért?
14/L
Milyen típus vagy?
Ez talán segíthet. Lehet, hogy te is befelé élsz, nem kifelé.
Az eredmény érdekelne, kíváncsi vagyok.
Lehet hogy gyermekkorodban(vagyis régebben mert még mindig gyerek vagy) el lett szúrva valami. Pl sok szülő a gyerekére veti ki a depresszióját(vagy csak szimplán nem bánnak megfelelően az utódjaikkal), emiatt nem lesz normális gyerekkoruk. Ez ebben a korban, ez ilyen viselkedést idézhet elő(és sok mást is). Két dolgot tehetsz. 1. Idézd elő hogy milyen voltál régebben. Ha azt felismered akkor törekedhetsz arra hogy az igazi személyiséged előjöjjön. A mostani valszeg csak egy elnyomott éned, ami a fájdalmat próbálja elkerülni, azzal hogy gátat szabsz másoknak(pl: rokonaidnak). (valószínűleg ezért van az hogy valaki idegent jó fejnek találsz azzal jóban tudsz lenni, mert ilyenkor előjön az igazi éned, és ekkor boldogságra akarsz lelni, amit igazán érdemelsz) 2. Felejtsd el a fájdalmat, lehet hogy 14-évesen még fel sem ismerted, de egyet meg kell tanulnod, ami történt az megtörtént. Ha anyukád nem szeretett igazán pl, az sem baj, attól még lehetsz önmagad, és élhetsz boldogságban. Ne engedd hogy a bánat felemésszem téged! A lényeg tud milyen is vagy, és keres olyan embereket akikkel az kiteljesedhet. (Gondolj arra hogy ki is vagy te, mikor nem vágysz bezártságra, és azt az viselkedést és érzést erősisd magadban, akkor rájöhetsz ki is vagy igazából)
(Hidd el valami hasonló lehet a gond, 14-évesen képtelenség hogy saját magadtól viselkedj így. )
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!