A bátyám hozzánk költözött, a férjem ki vana kadva, ebben a helyzetben a férjeteket, vagy a tesótokat választanátok?
A bátyámat kirakták az albérletéből, mert elvesztette a munkáját és nem tudta fizetni, a szüleinkkel nincs jóban, ezért nem tudott hova menni, egyértelmű volt, hogy befogadtam. A férjem egész nap dúl-fúl, hogy elege van a bátyámból, egy semmirekellő, rakjam ki. 1 hónapja él itt, nem talál munkát. Én ebben a helyzetben a tesóm mellé álltam, mert a képemről lesülne a bőr, ha a saját testvéremet egy ilyen helyzetben nem segíteném és hagynám, hogy normális otthon nélkül tengődjön akár hónapokig. A férjem azt mondta a legutóbbi veszekedésnél (ami csak részéről volt az), hogy válasszak, vagy ő költözik el, vagy a bátyám. Ilyet hogy kérhet? Egyébként besegít, elhozza a gyereket az oviból, segít főzni, ha kérem, hogy csináljon valamit, megcsinálja. Közben állásinterjúkra jár. Nem tudom, hogy mit tegyek, nem tehetem ki csak úgy az utcára és nem is tennék ilyet, szüksége van rám most.
26/N
Megértelek téged. Nem úgy hangzik a szitu, mintha a bátyád visszaélne a törődéseddel. Nyilván 1 hónap nem nagy idő az álláskeresésben. A férjed nagyon igazságtalan vele.
Az én bátyám igazi ingyenélő a szülei nyakán, hát össze sem lehet hasonlítani a te bátyáddal, aki bár jelenleg nem keres, besegít cserébe az ételért szállásért, ahol tud.
Ilyen helyzetben én sem választanám a férjet! Nem azért, mert nem ő a legfontosabb, hanem aki ilyen választás elé állít egy ilyen helyzetben valakit, akit elvileg szeret, az egy utolsó szemét ember! Még ha valami link, lusta dög lenne a bátyád, megérteném, de így?
Ez az egész helyzet az anyádat minősíti.
Ugyanebben a helyzetben az én anyukám félretenné minden ellenérzését, és hazahívná a bátyámat, mondván ne zavarja a húga családját.
Egy embernek elsősorban a szülői ház az, ami otthont jelent. Nem a testvér, és így pláne nem a sógor háza.
Miért vannak lepontozva azok, akik szerint normális dolog, ha segít a testvérén?
Ezek szerint a lepontozok simán végignéznék, hogy a testvérük az utcára kerül önhibája nélkül? Gratulálok az ilyen felfogáshoz!
Leírta a kérdező, hogy a bátyja rendes ember, segít mindenben, sőt, amikor a kérdező volt bajban, akkor ott volt mellette. Ezek szerint ti ezt nem hálálnátok meg?
Megérteném, ha egy link, semmirekellő ember lenne a tesója, de nem erről van szó. Egy szerencsétlen helyzetbe került, amibe bármelyikünk kerülhet a mai világban sajnos.
S tényleg igazuk van azoknak, akik írják, hogy a férjed fordított helyzetben mit tenne! Ha az ő testvéréről lenne szó. Ő nem fogadná be, amíg munkát talál? Még 1 hónapja van ott, s folyamatosan állásinterjúkra jár. Lehet látni, hogy mindent megtesz, hogy állása legyen, s még emellett mindenbe be is segít.
Én is kiállnék ilyen esetben a testvéremért, hisz nem rossz ember.
A válaszadók mit tennének a kérdező helyében?
"Ugyanebben a helyzetben az én anyukám félretenné minden ellenérzését, és hazahívná a bátyámat, mondván ne zavarja a húga családját.
Egy embernek elsősorban a szülői ház az, ami otthont jelent. Nem a testvér, és így pláne nem a sógor háza."
Nem engem zavar, hanem a férjemet. A fiam is imádja, eleve ő a keresztapja, még csak 3 éves, de nagyon kötődik hozzá. Az én házam is, ugyanannyi jogom van hozzá, mint a férjemnek. Én is befogadnám a férjem húgát, illetve ha a férjem magunkhoz hozná egy időre, nem hisztiznék ezen, mert az én értékrendemben elől áll az, hogy a családunkat segítsük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!