Ti mit választanátok egy tanácstalan fiatal helyében?
2 éve járok OKJ képzésre és ebben a tanévben lesz vége, lesz szakmám meg papírom meg minden.
De ez igazából tulajdonképpen időhúzás volt, hogy kitaláljam mihez kezdjek az életemmel.
Nagyszerű, mert két év múlt el és fogalmam sincs.
Írom, hogy miket tudnék elképzelni:
a, Pszichológia: Nagyon tetszene, de anyámék elvették a kedvem tőle azzal, hogy szerintük a képzés végén még sehol sem tartok és, hogy még nem dolgozhatok, mert továbbképzés kell. Az is zavar, hogy nagyon nagyon magas pontszám kell hozzá.
b, Szociális munkás: Hasonlít a pszichológushoz, de sokkal gyakorlatibb annál. A probléma az vele, hogy se nem jól fizetett, se nem elismert, se nem keresett.
c, Gyógytornász: Tetszene, mert ezzel mások testén kívül a sajátomat is karban tudnám tartani, de itt is gondok vannak a bekerüléssel, valamint azzal is, hogy nehéz elhelyezkedni. Azt sem tudom, pontosan, hogy mit csinálnék, mert lehet hogy egyáltalán nem arról szól, mint én azt elképzelem.
d, Gyógyszerész: Ide is nagyon nehéz bejutni, és nem is tudom, hogy szeretném-e, de biztos megélhetést nyújt. Tetszik az általa nyújtott anyagi biztonság és a betegségek esetén is könnyen hozzájuthatnék bizonyos gyógyszerekhez.
e, Külföldre utazom és masszőrként próbálok megélni, valamint ott próbálok egyetemre járni.
Egyébként is külföldön tervezem az életem, de az egyetemet itt szeretném elvégezni, ha lehet. Tehát mindenképp külföldre akarok menni, konkrétan Írországba. A nyelvtudásom megvan, de ebben az országban le se sz*rják (már elnézést)
Amúgy fiú vagyok, ha ez számít valamit.
Prostitúciót meg nem vagyok hajlandó vállalni.
Akkor valahogy ki kell mennem Írországba jövőre...
"Egyébként is külföldön tervezem az életem, de az egyetemet itt szeretném elvégezni, ha lehet."
Azért az itthoni, állami pénzből finanszírozott diploma még jól jönne, igaz? Tipikus lenyomata, annak hogy miért is nem jut az ország egyről a kettőre. Mert itt mindenki csak kapni akar, adni nem, a politikustól, a segédmunkásig. Aztán meg jön a nyivákolás, hogy itt minden szar. Meglepő.
Menj ki külföldre, nincs ezzel semmi gond, de ne olyan emberekkel akard a tanulmányaidat finanszíroztatni, akiknek nem adsz érte cserébe semmit.
Azért arra a "SOTE-tól fényévekre jobb" egyetemre is kíváncsi lennék, ahová a hulla gyenge magyar középiskolai oktatás 3-4-es tanulói járnak, ráadásul állítólag orvosi szakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!