Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit választanátok egy...

Ti mit választanátok egy tanácstalan fiatal helyében?

Figyelt kérdés

2 éve járok OKJ képzésre és ebben a tanévben lesz vége, lesz szakmám meg papírom meg minden.

De ez igazából tulajdonképpen időhúzás volt, hogy kitaláljam mihez kezdjek az életemmel.

Nagyszerű, mert két év múlt el és fogalmam sincs.

Írom, hogy miket tudnék elképzelni:

a, Pszichológia: Nagyon tetszene, de anyámék elvették a kedvem tőle azzal, hogy szerintük a képzés végén még sehol sem tartok és, hogy még nem dolgozhatok, mert továbbképzés kell. Az is zavar, hogy nagyon nagyon magas pontszám kell hozzá.

b, Szociális munkás: Hasonlít a pszichológushoz, de sokkal gyakorlatibb annál. A probléma az vele, hogy se nem jól fizetett, se nem elismert, se nem keresett.

c, Gyógytornász: Tetszene, mert ezzel mások testén kívül a sajátomat is karban tudnám tartani, de itt is gondok vannak a bekerüléssel, valamint azzal is, hogy nehéz elhelyezkedni. Azt sem tudom, pontosan, hogy mit csinálnék, mert lehet hogy egyáltalán nem arról szól, mint én azt elképzelem.

d, Gyógyszerész: Ide is nagyon nehéz bejutni, és nem is tudom, hogy szeretném-e, de biztos megélhetést nyújt. Tetszik az általa nyújtott anyagi biztonság és a betegségek esetén is könnyen hozzájuthatnék bizonyos gyógyszerekhez.

e, Külföldre utazom és masszőrként próbálok megélni, valamint ott próbálok egyetemre járni.

Egyébként is külföldön tervezem az életem, de az egyetemet itt szeretném elvégezni, ha lehet. Tehát mindenképp külföldre akarok menni, konkrétan Írországba. A nyelvtudásom megvan, de ebben az országban le se sz*rják (már elnézést)

2011. dec. 10. 12:32
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
80%
Én az e-t választanám a te helyedben,Magyarországon nincs jövője a fiataloknak(se)!
2011. dec. 10. 12:45
 2/24 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem ne akard itt elvegezni az egyetemet, mert az itteni diploma kint sokat nem er,meg az orvosi is csak azert mert hiany van beloluk,egyebkent egyre megy,hogy magyar vagy alban orvos. En igy voltam,mint te, csak en meg okj-re se jartam a 2 ev alatt, kulfoldre jottem, es itt kezdtem az orvosit. Szamomra az alatalad felsoroltak kozul a gyogyszeresz a legszimpatikusabb,de szamodra a pszichologia, en azt valasztanam a helyedben, es kulfoldon meg lehet eselyed vele. De ne itteni diplomaval,mert mire honosittatod, a hajad is megoszul,raadasul ujra kell csinalni egy csomo kurzust(batyam pszichologus), nem eri meg, ha kulfoldon akarsz dolgozni,de kb az osszes diplomaval igy van.... Ott vegezd el,ahol elni is akarsz,es sok bonyodolamtol,plusz evtol,es kidobott penztol kimeled meg magad. Esetleg gyere ki au-pairkedni es kozben gyujtesz penzt,erosodik a nyelvtudasod. Az ne tartson vissza,hogy nehez bekerulni,bar engem is sokaig visszatartott,otthon 3-4-es tanulo voltam,itt meg orvosira jarok, egy olyanra,ami a sotet fenyevekkel megelozi akarmelyik egyetemi rangsorban. De ugy latom te meg nem ertel meg ra,lehet elment 2 ev az eletedbol,nekem 3-as, de meg mindig nem tudod mihez kezdj magaddal,ne a tomget kovesd,mert ugy mindig csak azon fog kattogni az agyad,hogy meg sehol se tartok...Elkezdesz majd csak a panik miatt valamit,es kesobb ott fogod hagyni, mert nem azt akartad igazan..tapasztalat! Egyebkent szivesen beszelgetek veled privatban,ha szeretned.:) Adhatok jotanacsokat stb.
2011. dec. 10. 12:47
 3/24 bánomisén ***** válasza:
78%
Ha külföldben gondolkodsz, akkor válaszd azt a pályát, amelyik a legvonzóbb számodra és vágj bele. Itt mások a lehetőségek, mint Mo-on, az általad felsoroltak közül bármelyikkel könnyen boldogulsz. Az sem lenne rossz megoldás, ha külföldön végeznéd el az egyetemet, akkor a diplomádat sem kellene honosítani.
2011. dec. 10. 12:48
 4/24 A kérdező kommentje:

Amúgy fiú vagyok, ha ez számít valamit.

Prostitúciót meg nem vagyok hajlandó vállalni.

Akkor valahogy ki kell mennem Írországba jövőre...

2011. dec. 10. 12:51
 5/24 anonim ***** válasza:
12.47-es vagyok,en meg lany,ezert meg jobban aggodtam, ott van a gyerekvallalas miatti stressz is, mert mikor jutok el odaig,megis szerintem fogadd meg a tanacsom, mert ugyanugy ereztem en anno,mint te, csak sajnos nekem senki se segitett.
2011. dec. 10. 12:53
 6/24 anonim ***** válasza:
35%

"Egyébként is külföldön tervezem az életem, de az egyetemet itt szeretném elvégezni, ha lehet."

Azért az itthoni, állami pénzből finanszírozott diploma még jól jönne, igaz? Tipikus lenyomata, annak hogy miért is nem jut az ország egyről a kettőre. Mert itt mindenki csak kapni akar, adni nem, a politikustól, a segédmunkásig. Aztán meg jön a nyivákolás, hogy itt minden szar. Meglepő.

Menj ki külföldre, nincs ezzel semmi gond, de ne olyan emberekkel akard a tanulmányaidat finanszíroztatni, akiknek nem adsz érte cserébe semmit.

Azért arra a "SOTE-tól fényévekre jobb" egyetemre is kíváncsi lennék, ahová a hulla gyenge magyar középiskolai oktatás 3-4-es tanulói járnak, ráadásul állítólag orvosi szakon.

2011. dec. 10. 13:24
 7/24 anonim ***** válasza:
én a szocmunkáshoz tudok hozzászólni,külföldön elismert is,keresett is,de legjobb tudomásom szerint nem magyar diplomával.Ehhez a szakhoz meg,hogy férfi vagy még extra pont,ugyanis ffi szocmunkásból kevés van,szeretik őket a munkaadók.
2011. dec. 10. 14:55
 8/24 anonim ***** válasza:
ma 13:24: Egyes helyeken nem a nullahoz kozelito kozepiskolas tudast "bizonyito" jegyeket nezik,hanem komoly felvetelit irnak elo.
2011. dec. 10. 14:58
 9/24 anonim ***** válasza:
nullahoz kozelito: Ezt ugy ertem, hogy mit er egy otos magyar erettsegi? Szerintem annyit,mint egy kettes, semmit...
2011. dec. 10. 14:59
 10/24 anonim ***** válasza:
Egy komoly felvetelire meg eleg 2 evet raszanni, es ha tenyleg naponta tanul az illeto,lass csodat,bejut...Nem mondtam,hogy 2 honap alatt keszultem fel. Nem mintha bizonygatni akarnam neked az igazam,azt hiszel,amit akarsz,engem aztan hidegen hagy, DE a kerdezotol ne vedd el a remenyt,mert a lehetoseg igenis adott. Bejuthat valaki egy sokkal jobb egyetemre akar kettessel is, ha igazan akar. Az akaraton van a hangsuly.
2011. dec. 10. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!