Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit választanátok egy...

Ti mit választanátok egy tanácstalan fiatal helyében?

Figyelt kérdés

2 éve járok OKJ képzésre és ebben a tanévben lesz vége, lesz szakmám meg papírom meg minden.

De ez igazából tulajdonképpen időhúzás volt, hogy kitaláljam mihez kezdjek az életemmel.

Nagyszerű, mert két év múlt el és fogalmam sincs.

Írom, hogy miket tudnék elképzelni:

a, Pszichológia: Nagyon tetszene, de anyámék elvették a kedvem tőle azzal, hogy szerintük a képzés végén még sehol sem tartok és, hogy még nem dolgozhatok, mert továbbképzés kell. Az is zavar, hogy nagyon nagyon magas pontszám kell hozzá.

b, Szociális munkás: Hasonlít a pszichológushoz, de sokkal gyakorlatibb annál. A probléma az vele, hogy se nem jól fizetett, se nem elismert, se nem keresett.

c, Gyógytornász: Tetszene, mert ezzel mások testén kívül a sajátomat is karban tudnám tartani, de itt is gondok vannak a bekerüléssel, valamint azzal is, hogy nehéz elhelyezkedni. Azt sem tudom, pontosan, hogy mit csinálnék, mert lehet hogy egyáltalán nem arról szól, mint én azt elképzelem.

d, Gyógyszerész: Ide is nagyon nehéz bejutni, és nem is tudom, hogy szeretném-e, de biztos megélhetést nyújt. Tetszik az általa nyújtott anyagi biztonság és a betegségek esetén is könnyen hozzájuthatnék bizonyos gyógyszerekhez.

e, Külföldre utazom és masszőrként próbálok megélni, valamint ott próbálok egyetemre járni.

Egyébként is külföldön tervezem az életem, de az egyetemet itt szeretném elvégezni, ha lehet. Tehát mindenképp külföldre akarok menni, konkrétan Írországba. A nyelvtudásom megvan, de ebben az országban le se sz*rják (már elnézést)

2011. dec. 10. 12:32
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Még a felsorolt szakmák közül a gyógyszerész tűnik a legjobbnak.
2011. dec. 10. 15:17
 12/24 anonim ***** válasza:

Gyógytornászt is sok helyen keresnek, bár nem tudom, mennyire megfizetett, de plusz foglalkozásokat, tanfolyamokat biztos lehet csinálni, az meg azért szép pénz.

Na igen, visszás hogy a magyar diploma kéne, aztán egyből menni külföldre... Bár valószínűleg nem hallgatsz rám, de ott sem kolbászból van a kerítés.

2011. dec. 10. 15:24
 13/24 anonim ***** válasza:

15:02

Én elhiszek neked mindent, de azért nem az az általános, hogy valaki ellébecolgat 3-4- el a középiskolában aztán észbe kap és autodidakta módon felkészül egy orvosi felvételire. A reményt sem veszem el senkitől, mint írtam felőlem mindenki odamegy ahová akar és ott boldogul ahol tud, de azt finoman szólva is pofátlanságnak tartom, hogy valaki előre tudja, hogy egy másik országot akar építeni, de itt tartja a markát az alapozáshoz.

2011. dec. 10. 15:42
 14/24 A kérdező kommentje:

Azt tudom, hogy sehol se könnyű, de kell hogy legyen ennél jobb hely a világon.

Plusz a családomtól is minél messzebbre szeretnék kerülni, mert egyre inkább felemészt minket az ami most van. Erős ellentétek vannak köztünk és persze senki se a körülményeket okolja hanem az anyját/apját/fiát/lányát stb.

Én meg a család villámhárítójaként funkcionálok, és úgy döntöttem lelépek. Hajlandó vagyok dolgozni a boldogságomért, nem kell félni, nem ingyen kérem.

2011. dec. 10. 15:51
 15/24 anonim ***** válasza:
ma 15:42: Nem magam fenyezese miatt irtam, csak hogy ilyet is lasson a kerdezo. Persze nem egy harvard,de egy 200-300 hellyel megelozi az orvosi egyetemek rangsoraban a sotet az nekem mar boven jo. Mondjuk nekem a sote is jo lett volna,de en tudatosan terveztem igy, mivel tudtam,hogy nem akarok az orszagban maradni. Azt persze hozza kell tenni,hogy ehhez rengeteg kezdotoke kell es meg tobb akarat. Igazabol en nem lebecoltam el, sot kifejezetten szorgalmas voltam, de a tanulasi modszerem borzaszto volt,erre csak gimnazium utan jottem ra. Egyebkent,mint mar mondtam,keveseknek eri meg itt vegezni el az egyetemet es most a minoseg az mind1, de utana a procedura...az a sok penz,na meg ido...teljesen felesleges. Raadasul,mint mondtam kiegeszto kepzes nelkul ritkan usszak meg.
2011. dec. 10. 16:13
 16/24 anonim ***** válasza:
ma 15:51: Pedig valahogy jo lenne jo vagy legalabb jobb kapcsolatot epiteni a csaladdal. Kulfold jo lehetoseg,de kevesen tudnak tanulas mellett dolgozni,a megelhetes meg olyan sokban van,hogy annyit nem tudsz szakma nelkul 1-2ev alatt felhalmozni,foleg ilyen hosszu kepzeseknel.
2011. dec. 10. 16:16
 17/24 anonim ***** válasza:
Külföld sem olyan hú de fasza,hogy diploma nélkül jól járnál vele.Engem érettségi után gyógytornász szakra vettek fel,de nem volt miből élnem,meg fizetni a kolit,úgyhogy külföldre mentem dolgozni(Málta aztán Dánia)és igy visszagondolva rossz lépés volt,hogy nem fejeztem be a sulit...Úgyhogy szerintem megéri bármelyiket megcsinálni(pszichológust és gyógytornászt mindenképp,mert abból rengeteget keresnek mindenhol,meg talán gyógyszerészt is,de a szoc. munkást nem nagyon,mert ilyen helyekre mehetsz képzettség nélkül is,Angliában mindig keresnek gondozókat),mert akkor kint tovább tudsz majd lépni.Hidd el,megéri itthon végigcsinálni 4 évet,hogy utána elhúzhass,ahová akarsz..Sokat bújtam az állásportálokat és pszichológust és gyógytornászt mindig kerestek Dániába havi(átszámitva) 1 millás fizuért,úgyhogy NAGYON megéri!!!Gondolom neked is az a célod mint nekem,hogy hosszútávon ne kelljen hazajönnöd és ne legyél senkire(főleg a magyar államra)utalva anyagilag.
2011. dec. 10. 17:01
 18/24 A kérdező kommentje:
Masszőr szakmám már lesz a következő évben.
2011. dec. 11. 10:31
 19/24 bánomisén ***** válasza:

Akkor kezdj el tájékozódni masszőr állások ügyében külföldön. Nem kell jelentkezni, de nézz körül, hogy milyen területeken, milyen bérezéssel alkalmaznak masszőröket.

És ha Írország az igazi a számodra, azért nézd meg Angliát is, mert lehet, hogy olyan képzés, ami neked kell, itt van jobban. Innen akármikor átsétálhatsz Írországba, nem távolság.

2011. dec. 11. 14:04
 20/24 A kérdező kommentje:

Nem akarok angolok között élni.

DE az ötletet köszönöm.

2011. dec. 11. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!