A bátyám hozzánk költözött, a férjem ki vana kadva, ebben a helyzetben a férjeteket, vagy a tesótokat választanátok?
A bátyámat kirakták az albérletéből, mert elvesztette a munkáját és nem tudta fizetni, a szüleinkkel nincs jóban, ezért nem tudott hova menni, egyértelmű volt, hogy befogadtam. A férjem egész nap dúl-fúl, hogy elege van a bátyámból, egy semmirekellő, rakjam ki. 1 hónapja él itt, nem talál munkát. Én ebben a helyzetben a tesóm mellé álltam, mert a képemről lesülne a bőr, ha a saját testvéremet egy ilyen helyzetben nem segíteném és hagynám, hogy normális otthon nélkül tengődjön akár hónapokig. A férjem azt mondta a legutóbbi veszekedésnél (ami csak részéről volt az), hogy válasszak, vagy ő költözik el, vagy a bátyám. Ilyet hogy kérhet? Egyébként besegít, elhozza a gyereket az oviból, segít főzni, ha kérem, hogy csináljon valamit, megcsinálja. Közben állásinterjúkra jár. Nem tudom, hogy mit tegyek, nem tehetem ki csak úgy az utcára és nem is tennék ilyet, szüksége van rám most.
26/N
Én nem tudom, hogy mit tegyek, bármilyen használható ötletetek van, szívesen fogadom. Nem akarom, hogy férjem duzzogjon egész nap és hogy veszekedjen vele, vagy velem, azt szeretném, ha nyugodtan élne mindenki egymás mellett, amíg nem találunk valami kiutat. De ez egy olyan helyzet, ahol csak egy megoldást látok, várni, amíg nem talál munkát, mert pénz nélkül én nem fogom kitenni az utcára.
A szívem szakadt meg, amikor nem merte elmesélni, hogy mi történt és mondta, hogy majd lesz valami, alszik, ahol tud. Én akkor zokogva megfogtam a cuccait és azonnal hozzánk hoztam, mert az én bátyám nem fog az utcán tengődni és kuncsorogni azért, hogy befogadja valaki. Bőven elférünk itt, van külön szobája, de ha nem férnénk el, akkor is inkább én aludnék a földön, hogy neki legyen hely.
Mi az oka annak, hogy annyira rosszban van a szüleivel, hogy még ilyen helyzetben sem megy/mehet haza?
Én a helyedben a szüleiddel beszélnék, hogy tudom, hogy nem jó nekik, ha haza megy a bátyó, de legyenek élnézőek, és toleránsak, különben neked megy tönkre a házasságod.
Bocsi, egyszerre írtunk, nem láttam a válaszod.
Vázoljuk fel a helyzetet:
A.) vagy nálad marad, ahol majd a férjeddel lesznek konfliktusai, vagy
B.) hazamegy, ahol a mostohapapával lesz csetepaté
Nos, ennek fényében az anyának inkább kötelessége segíteni, és tűrni az esetleges balhékat, mint neked.
A mostohának el kell fogadnia, hogy a párja elsősorban anya, akinek a gyerekei lesznek mindig az elsők.
Ugyanakkor a férjednek te feleség vagy elsősorban, nem pedig húg. Neked a férjed kell, hogy az első legyen, nem pedig a tesód.
"Talán jobban a férjed helyébe tudnád képzelni magadat,
ha a férjed is haza hozna egy nőt, aki éppen nem talál munkát.."
Válaszoló, ez egy nagyon hülye példa, mert a Kérdező nem egy idegen pasit hozott a lakásba, akire féltékenykedni kell, hanem a saját tesóját, aki bajba került. Őszintén szólva ebben a helyzetben én tennék a férjem önzőségére és kiállnék 1000%-ban a bátyám mellett.
Ha emiatt megy tönkre a házasságotok, akkor meg valószínűleg jobb is, ha vége, mert kiderült, milyen önző a férjed.
Ha emiatt menne tönkre a házasságom, mert egy kis időre segítek a bátyámon, akkor megkérdőjelezném, hogy a megfelelő partnert választottam-e.
Nekem is a férjem az első, de nekem sokat jelent a tesóm, kiskorunkban mindig ott voltunk egymásnak, én mindig számíthattam rá, sokszor húzott ki a bajból, akkor én miért ne viszonoznám?
Annyira el vagyok keseredve, ez az egész nem rólam szól, de mégis én vagyok az egyetlen, akit arra kényszerítenek, hogy válasszak 2 fontos ember között. A férjem nem hajlandó leülni beszélgetni, csak duzzog és kényszerít, hogy küldjem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!