Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Segítség! Anyósnál higiéniával...

Segítség! Anyósnál higiéniával kapcsolatos problémát hogy lehetne finoman megoldani, kezelni?

Figyelt kérdés
Szoba kutya van a lakásban,a nappaliba végzi a dolgait a földre,még az hagyján,az ételből turkálom ki a kutyaszőrt,evés közben is a közelünkben van,meg gondolom amikor főznek is jelen van,most a karácsonyi ebéden is szőröket találtam az ételben,poháron,sütin,ha durkálom az meg ciki,feltűnő.Nagyon ciki helyzet,a párom megsértődött rajta hogy mondtam neki,azt hitte anyukáját sértegetem vele,a húgáé a kutya pedig.Mit lehet tenni,elmegy az étvágyam is.?
2011. dec. 26. 19:10
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Én ezt a kutyatartást nem is értem! Nekem 14 évig volt kutyám de soha egy szál kutyaszőr sem került az ételbe napi 3szor volt kint rendesen volt ápolva. Ilyet még nem is hallottam ha igy van ahogy irod nyugodtan mond meg mert igy azt hiszik hogy ez a természetes kutyatartás.
2011. dec. 26. 19:52
 12/24 anonim ***** válasza:

Nagyon ciki helyzet,a párom megsértődött rajta hogy mondtam neki,azt hitte anyukáját sértegetem vele,a húgáé a kutya pedig.

nézd meg a párkapcsolatod jeleit, ha még neked sem hisz, és az anyukája mögé helyez akkor milyen lesz a jövőben a kapcsolatod vele? apró jelek már most, ami később egy gyerek majd váláshoz vezet, sokan tanulhatnának belőle, ha a kapcsolatuk elején észrevennék ezeket a dolgokat....

a kutya téma ezek után már csak másodlagos...

egyre kevesebb látogatás...

2011. dec. 26. 20:28
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Vigyél magaddal egy csokor füvet.Ha megkérdezi az anyós, minek az, mondd azt, hogy majd ebéd után elrágcsálod, hogy ki tudd köpni a szőrgolyót.
2011. dec. 26. 21:05
 14/24 anonim ***** válasza:

13/13:

:D Ez nagyon jó volt!! :)))))

2011. dec. 26. 22:13
 15/24 anonim ***** válasza:

Sajnos ez a kutyásoknál,főleg a hosszú szőrűeknél gyakran előfordul.

Ezt egyféle képpen lehet kikerülni, ha az embernek kutyája van: kutya konyhából kitiltva, és másik ruhában kell főzni és másikban kutyázni, mert a ruházatról is kerülhet szőr a kajába.

Nyugodtan mondd meg a párodnak, hogy eléggé zavar a kutyaszőr a kajában és nem az anyós főztjével van gond. Szerintem ha ő is jobban megnézné a kaját, akkor rájönne mit eszik. A fent említett dolgokat, pedig be kell vezetni. A kutyust egy délelőttre kutyakozmetikába vinni és addig alaposan ki kell takarítani a lakást, majd jöhet az új rendszer.

2011. dec. 26. 22:13
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk három kutya van, kinti-bentiek, de télen nagyon sokat vannak bent. Ha ezt elmondom bárkinek is, látom a döbbenetet. Hogy lehet így élni?

Sokáig naponta többször kellett porszívózni, mert csupa kutyaszőr volt a szőnyeg. Bevallom, volt olyan, hogy a tányéron szőrszálat találtam. De szerencsére van egy csodálatos eszköz, kutyakefének hívják, ami önmagában kevés, de mostmár vannak nagyszerű kutyakozmetikusok. Valamint létezik a jó öreg nevelés is, ja, meg az ajtó, amivel távol lehet tartani egy kutyát például a konyhától.

Az pedig undorító, hogy a házban végzi a dolgát, ráadásul egy olyan átjárható helyen, mint egy nappali. Lehet akármilyen tisztán tartani egy állatot, a széklet az széklet marad, a baktérium pedig baktérium.

Te pedig ne húzd be füled-farkad csak mert a barátod megsértődött. Sértődjön, de az ő hibája is, hogy nem tesz semmit az ügy érdekében. Normális ember nem engedi, hogy a család kutyája a lakásba sz*rjon, a vacsoránál pedig az ő szőre legyen a köret. Mivel vele állsz a legközelebbi kapcsolatban (gondolom), neki kell megmondanod a véleményed. Ahogy látom, nem díjazod, és persze, nem kötelességed rájuk erőszakolni a változást, de az sem kötelességed, hogy elviseld. Nyugodtan adj hangot neki, és ne azért edd meg a szőrszálakkal borított ételt, mert éppen mindenki téged bámul. Szedd csak ki, és látványosan ejtsd a padlóra, ez csak őket minősíti, és nem téged!

2011. dec. 26. 22:50
 17/24 anonim ***** válasza:
64%

Átérzem... apósoméknél is van szobakutya. folyton a kaja közelében van, kutyaszőr mindenütt... a gyerekem levesében is úszkált. undorító. ott aludtunk, egész éjjel járkált a kutya, alig aludtunk. múltkor beleevett a sütibe és apósom barátnője úgy tette elénk... nem szólunk. kiszedem a kajából a szőrt és jó képet vágok hozzá. jobb a békesség.

férjem nagynénjénél meg perzsa macska van. ott ebédeltünk, közben a csaj szedegette a macskaszőrt a húsról meg a sütiről...

durva dolgok ezek:S de jobb a békesség.

2011. dec. 27. 09:37
 18/24 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Aztán ha valamit elkapsz a kutyától vagy a macskától és hetekig otthon fekszel, majd akkor is azt mondod, hogy jobb a békesség?

A kérdezőnek a sarkára kell állnia és meg kell beszélnie ezt a párjával. Esetleg felajánlhatná a segítségét a takarításban, feltéve, ha a kutya távol marad a konyhától és akkor az anyós is örül, és a levesbe sem kerül szőr.

2011. dec. 27. 10:10
 19/24 anonim ***** válasza:
Na, erre én is kiváncsi vagyok. Nálunk nem az anyós, hanem az én rokonom a ludas. Három bejárós kutya van, mindenhol szőr, szerencsére legalább szobatiszták, de büdösek, az egész ház tele kutyaszőrrel, pedig takarítva van. mivel az én rokonom, nem kellett finomkodnom a dolog miatt, de így sem értik meg, sőt, lassan én vagyok a rossz.
2011. dec. 27. 11:30
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

érdekes. Nálunk is van kutyus, egy tibeti spániel ( sokaknak alias pincsi), de én sem szeretem, ha szőr van mindenhol. Sajnos elkerülhetetlen, hogy a kanapén, ruhákon legyen, de minden nap keféljük a bundáját, porszívózok a konyhában is, mert a söprű ebben az esetben nem sokat ér. Asztal letöröl, ha valami nem fér a hűtőbe, arra valami fedő, alufólia, a lényeg, hogy le legyen takarva.

A szobatisztaságról meg annyit, hogy a miénk 7 hetesen került hozzánk, ha beteg, vannak balesetek, vagy ha 11 óránál többet van egyedül, de ilyen kb fél évente egyszer van. Naponta minimum kétszer visszük sétálni, hétvégén háromszor, a két séta között minimum még kétszer az udvaron van lent. Figyelünk a szobatisztaságra, mert szerintem ez a normális. Ha vendég jön, még alaposabb szőrtelenítés következik: szőnyeg kutyakefével négykézláb végig sikálva + porszívó. Ha gyerek lesz, akkor napi minimum 3x porszívózás és 2szer felmosás.

Én is sütöttem sütit a kolléganőimnek, az egyiken volt egyszer kutyaszőr, a pofámról leégett a bőr, nem fordult még elő ilyen, nagyon ciki volt, azóta megnézem még egyszer, de szerencsére nem szokott ilyen gond lenni.

2011. dec. 27. 11:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!