Segítség! Anyósnál higiéniával kapcsolatos problémát hogy lehetne finoman megoldani, kezelni?
Nagyon ciki helyzet,a párom megsértődött rajta hogy mondtam neki,azt hitte anyukáját sértegetem vele,a húgáé a kutya pedig.
nézd meg a párkapcsolatod jeleit, ha még neked sem hisz, és az anyukája mögé helyez akkor milyen lesz a jövőben a kapcsolatod vele? apró jelek már most, ami később egy gyerek majd váláshoz vezet, sokan tanulhatnának belőle, ha a kapcsolatuk elején észrevennék ezeket a dolgokat....
a kutya téma ezek után már csak másodlagos...
egyre kevesebb látogatás...
13/13:
:D Ez nagyon jó volt!! :)))))
Sajnos ez a kutyásoknál,főleg a hosszú szőrűeknél gyakran előfordul.
Ezt egyféle képpen lehet kikerülni, ha az embernek kutyája van: kutya konyhából kitiltva, és másik ruhában kell főzni és másikban kutyázni, mert a ruházatról is kerülhet szőr a kajába.
Nyugodtan mondd meg a párodnak, hogy eléggé zavar a kutyaszőr a kajában és nem az anyós főztjével van gond. Szerintem ha ő is jobban megnézné a kaját, akkor rájönne mit eszik. A fent említett dolgokat, pedig be kell vezetni. A kutyust egy délelőttre kutyakozmetikába vinni és addig alaposan ki kell takarítani a lakást, majd jöhet az új rendszer.
Nálunk három kutya van, kinti-bentiek, de télen nagyon sokat vannak bent. Ha ezt elmondom bárkinek is, látom a döbbenetet. Hogy lehet így élni?
Sokáig naponta többször kellett porszívózni, mert csupa kutyaszőr volt a szőnyeg. Bevallom, volt olyan, hogy a tányéron szőrszálat találtam. De szerencsére van egy csodálatos eszköz, kutyakefének hívják, ami önmagában kevés, de mostmár vannak nagyszerű kutyakozmetikusok. Valamint létezik a jó öreg nevelés is, ja, meg az ajtó, amivel távol lehet tartani egy kutyát például a konyhától.
Az pedig undorító, hogy a házban végzi a dolgát, ráadásul egy olyan átjárható helyen, mint egy nappali. Lehet akármilyen tisztán tartani egy állatot, a széklet az széklet marad, a baktérium pedig baktérium.
Te pedig ne húzd be füled-farkad csak mert a barátod megsértődött. Sértődjön, de az ő hibája is, hogy nem tesz semmit az ügy érdekében. Normális ember nem engedi, hogy a család kutyája a lakásba sz*rjon, a vacsoránál pedig az ő szőre legyen a köret. Mivel vele állsz a legközelebbi kapcsolatban (gondolom), neki kell megmondanod a véleményed. Ahogy látom, nem díjazod, és persze, nem kötelességed rájuk erőszakolni a változást, de az sem kötelességed, hogy elviseld. Nyugodtan adj hangot neki, és ne azért edd meg a szőrszálakkal borított ételt, mert éppen mindenki téged bámul. Szedd csak ki, és látványosan ejtsd a padlóra, ez csak őket minősíti, és nem téged!
Átérzem... apósoméknél is van szobakutya. folyton a kaja közelében van, kutyaszőr mindenütt... a gyerekem levesében is úszkált. undorító. ott aludtunk, egész éjjel járkált a kutya, alig aludtunk. múltkor beleevett a sütibe és apósom barátnője úgy tette elénk... nem szólunk. kiszedem a kajából a szőrt és jó képet vágok hozzá. jobb a békesség.
férjem nagynénjénél meg perzsa macska van. ott ebédeltünk, közben a csaj szedegette a macskaszőrt a húsról meg a sütiről...
durva dolgok ezek:S de jobb a békesség.
Utolsó!
Aztán ha valamit elkapsz a kutyától vagy a macskától és hetekig otthon fekszel, majd akkor is azt mondod, hogy jobb a békesség?
A kérdezőnek a sarkára kell állnia és meg kell beszélnie ezt a párjával. Esetleg felajánlhatná a segítségét a takarításban, feltéve, ha a kutya távol marad a konyhától és akkor az anyós is örül, és a levesbe sem kerül szőr.
érdekes. Nálunk is van kutyus, egy tibeti spániel ( sokaknak alias pincsi), de én sem szeretem, ha szőr van mindenhol. Sajnos elkerülhetetlen, hogy a kanapén, ruhákon legyen, de minden nap keféljük a bundáját, porszívózok a konyhában is, mert a söprű ebben az esetben nem sokat ér. Asztal letöröl, ha valami nem fér a hűtőbe, arra valami fedő, alufólia, a lényeg, hogy le legyen takarva.
A szobatisztaságról meg annyit, hogy a miénk 7 hetesen került hozzánk, ha beteg, vannak balesetek, vagy ha 11 óránál többet van egyedül, de ilyen kb fél évente egyszer van. Naponta minimum kétszer visszük sétálni, hétvégén háromszor, a két séta között minimum még kétszer az udvaron van lent. Figyelünk a szobatisztaságra, mert szerintem ez a normális. Ha vendég jön, még alaposabb szőrtelenítés következik: szőnyeg kutyakefével négykézláb végig sikálva + porszívó. Ha gyerek lesz, akkor napi minimum 3x porszívózás és 2szer felmosás.
Én is sütöttem sütit a kolléganőimnek, az egyiken volt egyszer kutyaszőr, a pofámról leégett a bőr, nem fordult még elő ilyen, nagyon ciki volt, azóta megnézem még egyszer, de szerencsére nem szokott ilyen gond lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!