Költözéssel kapcsolatos kérdés, ti mit tennétek a helyemben?
Ha külön költöztök, miből fogtok megélni? A párod keresetéből, meg a húszezer gyesből? Rezsi, lakásbérlet(ha van) étkezés, utazás, gyereknek pelenka, ha szükséges tápszer, gyógyszer??? Neked utazás, tankönyvek, ruházkodás? Ezeket végigszámoltátok? Vagy a nagymama fog eltartani titeket?
Ne haragudj, de én ezt az egészet kicsit felelőtlennek tartom, az írásodból is az jön le, hogy nagyon gyerek vagy még, annyira kamaszosan látod a dolgokat, naiv vagy, édesen naiv....
Szerintem anyukád nem véletlenül óv téged ettől a kiugrástól... ő nyilván már tapasztalatból tudja, mi vár egy friss anyukára, éjszakázás, kimerültség, tanácstalanság...
Nézd, én 30 voltam, mikor elköltöztünk otthonról, és megszületett a lányunk. Minden hirtelen és egyszerre szakadt a nyakamba, feleségnek lenni, önállóan háztartást vezetni, egy kis életről gondoskodni... Hát, kicsit belereccsentem az első hetekbe-hónapokba, pedig nekem anyukám anyagilag és fizikailag is rohant mindig segíteni... de így sem volt könnyű. Szerintem anyukád csak jót akar, a szárnya alatt tartani, mert tudja, sejti, szükséged lesz rá. Anyagilag nem tud támogatni, és gondolom ez is aggasztja, meg az is, hogy ha is kicsi gyereket nevel, akkor nem mindig fog tudni hozzád rohanni, ha szükséged lesz rá...
Gyerekszüléssel nem egy csomó minden fog megváltozni, hanem az egész világ! Amit fontosnak tartottál eddig, az jelentéktelenné válik, és fordítva. Én 23 voltam, és nagyon nehéz volt! Ha minden a legnagyobb rendben van körülötted, akkor sem biztos, hogy Te rendben leszel...
Őszintén megmondom, nem tudom mit tennék a helyedben. Azt hiszem, különmennék én is, de készülj fel, hogy nem lesz egyszerű. Olyan változások mennek végbe egy nőben ilyenkor, hogy én azóta is a páromat csodálom, hogy egyáltalán elviselt, és kitartott mellettem (ok nélkül sírtam mindenen, pedig klinikai értelemben nem voltam depressziós; semmi nem felelt meg, nem tudtam elfogadni, hogy nekem kéne a világ legboldogabb emberének lennem, és mégse tudok örülni...) Szerintem anyukád is ezért nem akarja elengedni a kezed.
Akárhogy is döntesz, remélem sikerül véghezvinnetek!
JA, és azon ne aggódj, hogy ha otthon maradtok, akkor a kiabálástól, meg a kistesódtól milyen élményei lesznek a babádnak - szinte minden 2-2,5 éves hisztis, nálunk a pici simán alszik a 1,5 évvel idősebb bátyja hisztijei közepette is, meg a nagytesó zenehallgatása, vagy a haverok röhögcsélése se zavarja... Az a lényeges, hogy RAJTAD ne érezzen feszültséget, akkor biztonságban fogja érezni magát, még a legmostohább körülmények mellett is.
Nem tudom, milyen árak vannak nálatok, de én is 120 ezret keresek egy hónapban és lakbér + rezsi + kaja + egyebekkel épphogy csak kijövök a pénzből...
Egy gyereknek a pelenka + ruha + tápszer + esetleg gyógyszer, krémek, akármik szerintem elvisznek legalább 50-60 ezret / hó...
Ennek ellenére én is különköltöznék a helyedben, írod, hogy anyagilag anyudék sem fognak tudni segíteni, úgyhogy ebből a szempontból mindegy. Kicsit felelőtlenül ugrottatok bele ebben az egészbe, plusz borzasztó fiatal vagy ehhez, mindenesetre sok sikert és boldogságot kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!