Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Költözéssel kapcsolatos...

Költözéssel kapcsolatos kérdés, ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy 20 éves vagyok és várandós. Jelenleg főiskolán tanulok, a párom szintén, mellette dolgozik. Igaz, jelenleg nem tud munkát vállalni mert egy meglehetősen macerás műtéten esett át és kicsit tovább tart a gyógyulása mint azt vártuk, de bizakodóak vagyunk. Már most (annak ellenére, hogy még nem gyógyult meg teljesen) munkát keres és egyelőre nagy esély van rá, hogy meg is fogja kapni. Én egyelőre még itthon lakom, viszont adódott rá lehetőségünk, hogy külön költözzünk. A nagymamájának szép nagy lakása van, kényelmesen elférnénk és végre lehetnénk egy család. Az én családom nagyon rossz anyagi helyzetben van, meglehetősen sok az adósságunk, nem szeretnék itt maradni a szüleim nyakára, ugyanis ha a párom hozzánk költözne, plusz 3 embert kellene eltartani. Ez még akkor is sokat rontana a helyzetünkön, ha beleadnánk a közösbe, hiszen még így is alig jövünk ki egy havi fizetésből, ugyanis csak egy keresetből élünk. Sok emberrel beszéltem, mindenki jó döntésnek tartja a költözést, kivéve anyukámat aki úgy véli, hogy nem tudnék megállni a saját lábamon és, hogy nem tudom, hogy mit vállalok magamra ha elköltözöm. Valóban igaz, hogy főzni sajnos nem igazán tudok, a konyhában meglehetősen kétbalkezes vagyok. Viszont minden egyéb házimunkát szívesen végzek, kivéve már most 8 hónapos terhesen. :-) Mivel a fősulit folytatom (egyéni tanrenddel, tehát olyan lesz mintha levelezős lennék, de közben mégsem leszek az) Ő azt szeretné ha itt maradnánk és Ő szeretne vigyázni a kicsire amíg esetleg bemegyek a suliba, hogy tájékozódjak vagy, hogy néha bemenjek az órákra, amelyekre esetleg szükséges. Viszont nálunk a legkisebb tesóm 2 éves, Ő is meglehetősen kicsi még (kései gyerek) és Ő egy kicsit kezelhetetlen. Nagyon aranyos is tud lenni, de általában kezelhetetlen. Nem szófogadó és folyton csak visít és kiabál és 100%-os figyelmet igényel mert elég eleven kisgyerek és 1 pillanat alatt bármi történhet vele, mivel egy percre sem tud nyugodtan leülni. Eléggé igényli az emberi társaságot, sosem foglalja el magát játékkal, mindig lenne valakivel, ráadásul véleményem szerint már megszokta, hogy ő a figyelem központja és én úgy vélem, hogy két pici gyerek egy házba, ráadásul úgy, hogy a párommal együtt már heten lennék sok ... Pláne úgy, hogy a kitesóm olyan amilyen, sajnos hiába parancsolnak rá, hogy ne kiabáljon, ne visítson, Ő hajthatatlan és szerintem egy újszülött babának ez az állandó visítás, ráadásul az, hogy a szüleim emiatt kénytelen folyton kiabálni vele (mert másból nem ért) nem igazán tesz jót. Próbáltam már beszélni anyukámmal arról, hogy így lesz a legjobb, de Ő hallani sem akar a költözésről, bár azt mondja az utamba nem áll, de félek, hogy meg fog haragudni ha elmegyek itthonról mégis. Ugyanis már a szobát is kifestették (15 ezer forintban volt benne) és most folyton azt mondja, hogy de akkor miért festettek ki ha úgyis elköltözöm, de akkor még nem tudtuk, hogy hogyan legyen, hogy maradjunk vagy menjünk, de rájöttünk, hogy így lesz a legjobb. Sajnos itt rengeteg a feszültség, édesapám alig van itthon a munkája miatt, minden anyukám nyakába szakad és sajnos nagyon kevés jó pillanata van. Azt próbálja velem elhitetni, hogy úgysem fog nekünk sikerülni, hogy külön éljünk és ez nekem meglehetősen rosszul esik. Szerintem a párommal és a babánkkal egy külön lakásban, megfelelő környezetben egy családot kell alkotnunk, ez itt ilyen sok probléma mellett kicsit nehézkes. Én a költözésben látom a megoldást. (Bocsi ha hosszú lett)
2011. júl. 11. 22:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ha jól értem se neked se a kedvesednek nincs munkája, plusz kedvesed műtét utáni gyógyulás fázisban van, plusz 8 hónapos terhes vagy, plusz főiskolára jársz. A főzős fele, majd a nagymama megtanít, vagy menet közben megtanulod, de nagymama legyen a talpán aki el fog tartani titeket babástól, mindenestől. Mi lenne ha addig amíg a kedvesed munkába áll a szüleidnél maradnál s miután van egy biztos munkahelye, fizetése csak utána költöznétek össze? Én elhiszem, hogy a nagymama kedves s jószívű, de az ő nyugdíja sem lehet nagy, 3 felnőtt plusz egy újszülött az szent, hogy nem fog megélni abból a nyugdíjból. Mi van ha megkapja a munkát, de próbaidő lejárta után elküldik? Szerintem anyukádnak igaza van, még egy ideig maradj otthon.
2011. júl. 12. 10:02
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, meglehetősen nehéz döntés és igyekszem jól átgondolni, hogy melyik lenne a helyesebb. Én azt szeretném ha megpróbálnánk a párommal, hogy hogyan megy nekünk külön, mert ameddig nem tapasztaljuk a saját bőrünkön, hogy milyen ez így addig igazából csak az egyik felét látom a dolognak, hogy milyen, méghozzá azt, hogy milyen lenne ha itt maradunk. Ha valóban nem menne akkor még mindig van lehetőségem meggondolni magam, hiszen csak nem zárják be előttem az ajtókat. :) Mindenesetre végleges döntést szeretnék hozni mert nem akarom a babát ide-oda hurcolni, hogy hol itt lakik, hol pedig ott ...
2011. júl. 12. 10:51
 13/13 A kérdező kommentje:
Egyébként amikor kiderült, hogy babát várok a párom még dolgozott, a műtétre csak aztán került sor. Akkor megijedtünk, hogy így hogy fog munkát vállalni és miből fogunk megélni de az orvosa azt mondta, hogy májusra legkésőbb felépül. Hát már lassan a júliuson is túl vagyunk de a párom még mindig nem épült fel teljesen ... Most kerestünk Neki új orvost mert már az előző orvosa "feladta" a kezelését, azt mondta kérjük ki más orvosok tanácsát is, hogy miért nem gyógyul a seb. (Ugyanis cisztával műtötték, csak olyan helyen volt ami meggátolja a hosszas ülésben ill. abban, hogy nehéz fizikai munkát végezzen) Reménykedünk benne, hogy találunk Neki egy jó orvost aki tud rajta segíteni! A semmire nem vállaltuk volna be a babát (szerintem, bár én már most sehogy sem tudom elképzelni az abortuszt) de egyikőnk sem számított arra, hogy ilyen hosszadalmas lesz a gyógyulása főleg úgy, hogy az orvos is biztosra ígérte, hogy meggyógyul májusra ...
2011. júl. 12. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!