Kéne fizetnem szerintetek?
Mindketten hibásak vagytok,de azért az eddigi válaszolókat s értem...
Most ha Én x évig vagyok a párommal felvesz egy kölcösnt és külön megyünk akkor számolgassa ő meg Én is,hogy jéé te ebből mennyit ettél annó,te mennyi vizet használtál,jajj a kölcösnből neked ez lett...
Milyen dolog ez?Akkor ezzel az erővel a kérdező számoljon fel neki lakbért vagy mi?
Utolso,
Valahol igazad van, de en ugy ertem, hogy nem sokaig voltak egyutt, plussz pasi kivaltotta a not az adosagaibol.
Habar hulye volt, az O nevere ment minden. Ennyi erovel, mondjuk a kerdezo is benyujthatja minden estere a szamlat.
Fizess részletben. Jogosan követeli vissza.
Hány éves vagy amúgy?...
Akkor szépen számold össze te is, hogy amíg nálad lakott, mennyi volt a rezsi + a kaja rá eső része, és vond ki abból, amit követel.
Jogi szemmel: minden hitellel kapcsolatos dolog az ő nevén van, így ha nem tudja bizonyítani, hogy mi mindenre adott neked pénzt, akkor megszívta, mert az ő szava a tieddel szemben.
Erkölcsi szemmel: a gáztartozás összegét, meg az autót add vissza neki, a többit, amit közösen csesztetek el, meg felezzétek meg.
Mivel anyuka rángatja, és te meg hagyod magad befolyásolni, hogy ez így meg úgy nem jó, mert anyukának az nem felel meg (holott te nem az anyjával éltél, semmi köze nem lenne az ügyletetekhez), ezért nem fogod megúszni azt, hogy hivatalosan rögzítsétek, hogy mennyit fizetsz neki vissza, és hogyan. Vagy ügyvéd előtt papírozzátok le, vagy marad a bíróság. Ezek úgysem fognak békén hagyni, pláne, hogy hülyének néznek. Az a válaszadó meg nagyon téved, hogy figyelembe veszik azt, hogy amikor felvette a hitelt, már együtt laktatok, mert élettársak között nincs vagyonközösség, így az adósság is azé, aki a kölcsönt felvette. És hacsak nem az ő számlájáról lett átutalva bármi is a te dolgaidra, akkor nincs nyoma annak, hogy az ő pénzéből ment volna. Még kétség esetén is 50%-os szerzésarányt állapítanak meg, úgyhogy legrosszabb esetben se fizettetnék ki veled a teljes összeget(ha esetleg ő vinné bíróságra az ügyet).
A 17. válaszadóra hallgass és ne hagyd magad csőbe húzni!
Semmi sem jár vissza a pasinak, ha a nevére vette fel a kölcsönt, eljegyzett, mert komoly szándékai voltak amelyet Ő rúgott fel, a Te házadban lakott, Te etetted, főztél, mostál rá. Nem kényszerítetted, hogy fizesse ki a gázszámlát, vegyen bútort és egy 300.000-es autót. Ezt ajándékként is elkönyvelheted, de ellenszolgáltatásként is, amiért Nálad lakhatott és elláttad mindennel.
Ha nem lett volna komoly a szándéka, akkor mindent lepapírozott volna úgy, hogy az Ő nevén marad.
Ha bármiről papírja van, akkor is azt az időt amit Nálad töltött beszámíthatod bérleti díjba, háztartás vezetésbe stb. Légy okos és ne fizess feleslegesen, főleg, hogy egyedül neveled a gyerekedet, mert nem jogos a követelésük. Amit adott, vett, kifizetett, az ajándék volt, cserébe azért, amit Te tudtál nyújtani Neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!