Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyszülői segítség nélkül...

Nagyszülői segítség nélkül nem lehet felnevelni egy gyereket?

Figyelt kérdés
2011. dec. 24. 19:33
 1/5 A kérdező kommentje:
Az anyukám testvére teljesen ki van már készülve: visszeresek és feketék a lábai, alig bír menni, magas a cukra, de annyira kíméli a gyerekeit hogy az már beteges. Az egyik lánya 42 éves és van egy 18 és egy 20 éves gyereke. A gyerekeket úgy nevelte fel hogy 0-16 éves korukig a nagyi csomagolt nekik kaját suliba, ő mosott rájuk, ő főz rájuk, az anyuka meg nem csinál semmit. A másik lánya 37 éves és babája lesz. A nagyi már azt mondja "Megszülöd a gyereket, de ki fogja majd nevelni? Hát én". Azért ilyen szintű kímélésről még nem hallottam, hogy mindig mindenben a nagyszülőre kell támaszkodni. Ráadásul van apja is a gyereknek, szóval nem egyedülállóak...
2011. dec. 24. 19:35
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz ilyen barmokkal, az ő dolguk. Ha nekik így jó, kit érdekel?
2011. dec. 24. 19:40
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Az én nevelésemben is sokat segített a nagymamám, ha szüleim egy kis békére vágytak, le lehetett passzolni neki. És tényleg nagyon szeretem, mert soket volt velem, de ilyeneket mint hogy évekig főzni, mosni ránk, ez szerintem nem normális. A nagyszülőtél és az anyukától sem.

Szerintem kell azért valaki akire néha rá lehet bízni a gyereket, de nem minden nap :)

2011. dec. 24. 19:41
 4/5 anonim ***** válasza:

Én per pillanat nem tudnám a szüleim segítsége nélkül megoldani a lányom nevelését, mert a férjem nemrég elhunyt....

De amit leírsz azt pofátlanságnak tartom a kedves lányoktól.

Van egy nővérem, aki hasonló dolgokkal próbálkozott, de ott is volt apuka (azóta elváltak) és hát nem volt könnyű megtenni, de nemegyszer mondtam anyánknak, hogy ne engedje ezt, mert nem normális felállás. Ő már felnevelte a gyerekeit és nem az a feladata az unokáival, hogy ilyen módon, napi szinten gondoskodjon róluk. A nagyszülő feladata, az, amit leírt már valaki: időnként le lehet passzolni oda a gyereket. Az ok, hogy mondjuk nyaranta 1-2 hetet ott tölt a gyerek és addig természetes, hogy mos-főz rá, de nem folyamatosan.

Ez alól kivétel, ha valami tényleg súlyos dolog van a háttérben és nem a szülők lustasága.

2011. dec. 24. 23:42
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem értem miért az anyukát szidják, hiszen megírja a kérdező, hogy a nagyi kíméli ennyire a gyerekét.

Vannak ám ilyen szülők, nagyik, akik azt hiszik, hogy a gyerekük nem tudják ellátni vagy sose csinálják jól a gyerekkel unokával, és beleszólnak nagydarabon.

Ezt azért nem biztos, hogy az anyuka rovására kell írni.

Olyan is van, hogy együtt laknak, és anyuka dolgozik stb. a nagyi segít ahol tud, ha fáj neki, ha nem, és van amelyik nagyi ezt szívesen teszi, van aki szintén, de azért néha odateszi, hogy ő csinál mindent. Közben nem is teljesen van úgy, sőt, ha pedig elvennék tőle e feladatot, ő lenne legjobban megsértődve, és nem is tudná mit csináljon magával.

Egyébként persze, hogy fel lehet nevelni nagyszülői segítség nélkül gyereket, sőt gyerekeket is. Mi is így csináljuk. Egyáltalán rokon nélkül. De legalább a férjem és én egymásnak megvagyunk.

2011. dec. 25. 00:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!