Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi ideig tart a gyász...

Mennyi ideig tart a gyász közeli hozzátartozó esetén?

Figyelt kérdés
A párom nem olyan fiatal már, 45 éves. 3 hónapja halt meg a nagyanyja, aki nagyon közel ált hozzá, sokszor beszélt róla, és gyakran elmondta mennyire szereti. Amióta meghalt nem nagyon foglalkozik velem, ráadásul együtt voltunk külföldön amikor kórházba került, és mire hazament és megtudta, addigra már fel sem ismerte őt a nagyanja. Ő nem mondja, hogy mi a baja, de szerintem még mindig gyászol. Ha így van, akkor ez meddig lesz még így? Mennyi ideig tart a gyász normális esetben?

2011. dec. 22. 20:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nyilván a kérdező nem a hagyományokat és a szokásokat kérdezi.

Azt mondják az okosok, hogy az emberi elme egy évig gyászol.

Azon hogy mit csinál a párod tudat alatt ne nagyon pörögj. Nem mindegy? Úgysem tud róla :)

2011. dec. 22. 21:03
 12/16 Golden Gate ***** válasza:
Fokozatosan próbálj meg beszélni vele az érzéseiről. Ha majd el tud beszélgetni a fájdalomról, a hiányról, akkor elkezdi majd feldolgozni a lelki fájdalmat, könnyebb és gyorsabb lesz a folyamat, de siettetni nem szabad, szerintem.
2011. dec. 22. 21:47
 13/16 anonim ***** válasza:
A gyász "hivatalos" 1 éve azért 1 év, mert ennyi idő alatt minden évfordulót, ünnepet megélünk az elhunyt nélkül. Aztán, hogy ki mennyi idő alatt fogadja el az elfogadhatatlant.. Megjósolhatatlan.
2011. dec. 22. 22:56
 14/16 anonim ***** válasza:
35%

Mi van, már unod?

" Amióta meghalt nem nagyon foglalkozik velem "

2011. dec. 22. 23:47
 15/16 anonim ***** válasza:
A gyász belülről jön, és addig tart, ameddig az ember feldolgozza a halált. Hogy mit vár el a társadalom, az más. Én nem szoktam feketében járni, nekem nem az a gyász.
2011. dec. 23. 08:42
 16/16 anonim ***** válasza:
Nekem Édesapám után nem tudom, talán 2-3 nap kellett.. Szerettem és nem azért rövid nálam ez az idő, mert nem.. Csupán megtanultam elfogadni a halált. Hiányzik, de már rég nem gyász.
2011. dec. 23. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!